Σοφία Ζαχαράκη: "Η Κεφαλονιά αν και επλήγη, μάχεται και είναι νικήτρια - 15 Μαϊου ανοίγουμε τον Τουρισμό" (εικόνες/video)

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 25 Απριλίου 2021 14:08

Σοφία Ζαχαράκη: "Η Κεφαλονιά αν και επλήγη, μάχεται και είναι νικήτρια - 15 Μαϊου ανοίγουμε τον Τουρισμό" (εικόνες/video)

Η Υφυπουργός Τουρισμού επισκέπεται το νησί μας και είχε συναντήσεις με αυτοδιοικητικούς και τουριστικούς φορείς

Συνοδευόμενη από τον Βουλευτή Κεφαλονιάς και Ιθάκης Παναγή Καππάτο, έφτασε στην Περιφερειακή Ενότητα Κεφαλονιάς και Ιθάκης, η Υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη, για να συναντηθεί με αυτοδιοικητικούς παράγοντες του νησιού και τουριστικούς φορείς.

Η κα Ζαχαράκη, δέχθηκε αναμνηστικά δώρα τόσο εκ μέρους της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, όσο και εκ μέρους της Τουριστικής Επιτροπής του Δήμου Αργοστολίου.

Στην συνάντηση που ξεκίνησε λίγο μετά τις 11.30 το πρωί του Σαββάτου, λαμβάνουν μέρος, ο Βουλευτής Κεφαλονιάς – Ιθάκης Παναγής Καππάτος, η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα, ο Αντριπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς και Ιθάκης Σταύρος Τραυλός, ο αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Σωτήρης Κουρής, εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος Δημήτρης Σπανός, ο περιφερειακός Σύμβουλος Νίκος Μηλιώνης, οι Δήμαρχοι  Αργοστολίου Θεόφιλος Μιχαλάτος, Ληξουρίου Γιώργος Κατσιβέλης και Σάμης Μάκης Μονιάς, ο αντιδήμαρχος τουρισμού Δήμου Αργοστολίου Νίκος Κουρκουμέλης, η υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων της Τουριστικής Επιτροπής Δήμου Αργοστολίου, Μαρίνα Βεργωτή.

Η συζήτηση φυσικά, διεξάγεται πάνω στο "άνοιγμα" του τουρισμού στα νησιά μας και γενικότερα στην χώρα μας.

Μετά την συνάντηση με τους αυτοδιοικητικούς παράγονετες, η Σοφία Ζαχαράκη είχε και συνάντηση με τους φορείς του Τουρισμού της Κεφαλονιάς.

Στην συνάντηση το παρών έδωσαν ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κεφαλονιάς και Ιθάκης Σταύρος Σπαθής, ο Πρόεδρος της Ένωσής Ξενοδόχων Κεφαλονιάς – Ιθάκης Γεράσιμος Τιμοθεάτος, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Καταλυμάτων Κεφαλονιάς και Ιθάκης Δημήτρης Ατσάτος, καθώς η Τουριστική πράκτορας Κούλα Ζαμπέλη.

Τονίστηκε η ανάγκη στήριξης των επιχειρήσεων του τουρισμού στην Κεφαλονιά, οι οποίες εκτός των άλλων έχουν πληγεί και από τον Ιανό.

Όπως ανέφερε ο κ. Σπαθής: “Ζητάμε από το κράτος να παραμένει δίπλα μας … ζητήσαμε από τον ΕΟΤ να κάνει καμπάνια σε Κεφαλονιά και Ιθάκη να βοηθήσει τα νησιά... πρέπει να ανοίξουν οι παραλίες της Κεφαλονιάς...”

Ο κ. Τιμοθέατος ανέφερε πως “Πρέπει να ανοίξουμε μια κουβέντα που θέλει να πάει ο τουρισμός στην Κεφαλονιά σχεδιάζοντας υποδομές...να βάλουμε τα επόμενα χρόνια την σωστή βάση... Οι κρατήσεις δεν είναι τόσο ευχάριστες ειδικά για την έναρξη της χρονιάς...” ενώ ο κ. Ατσάτος πρότεινε τα εξής “Πρέπει να υπάρχει Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων και στην Κεφαλονιά...έχουν ξεκινήσει οι τρεις δήμοι το σχέδιο για τον Περιπατητικό τουρισμό που θα επιμηκύνει την τουριστική περίοδο... Χρειάζεται να ξεκινήσουμε και ένα πλάνο για την επισκεψιμοτητα των παλιών ναυαγίων στην Κεφαλονιά. Να υπάρχει μεγαλύτερη, λόγω Ιανου, προβολή της Κεφαλονιάς και Ιθάκης” ενώ παράλληλα ετέθη από τους ανθρώπους του τουρισμού και το ζήτημα των βραχυχρόνιων μισθώσεων και των επιπτώσεων που έχουν σε καταλύματα και Ξενοδοχεία...”.

Η Υφυπουργός Τουρισμού με δήλωση που έκανε απο την Κεφαλονιά τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής: “Η Κεφαλονιά αν και επλήγη μάχεται και είναι νικήτρια και μετά τους σεισμούς και μετά το πέρασμα του Ιανού. Ήρθα εδώ να μιλήσουμε και για τον Τουρισμό. Ο ταξιδιώτης χρειάζεται να νιώσει ασφάλεια σε έναν προορισμό και αυτό ένιωσε πέρσι στην Κεφαλονιά και αυτό θα νιώσει και φέτος. Το άνοιγμα του Τουρισμού θα γίνει στις 15 Μαΐου. Είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι για μία καλύτερη χρονιά. Πλέον έχουμε και τον εμβολιασμό που προχωράει γρήγορα και τα self test. Εχουμε και νέα χρηματοδοτικά εργαλεία και το νέο ΕΣΠΑ στους ανθρώπους του τουρισμού και της εστίασης.

Δείτε εδώ όλη την δήλωσή της 

 

 

Την Κυριακή η κα Ζαχαράκη θα αναχωρήσει για την Ιθάκη, όπου θα ολοκληρώσει την επίσκεψή της.

Γιώργος Χαλαβαζής

1619255455596DSC 0291DSC 0294DSC 0298DSC 0302DSC 0303DSC 0306DSC 0307

DSC 0317DSC 0319DSC 0321

DSC 0316

DSC 0326DSC 0330DSC 0332DSC 0334DSC 0337DSC 0340DSC 0347DSC 0358DSC 0359DSC 0362DSC 0368DSC 0371

 

DSC 0339

DSC 0329