Ν. Κουρκουμέλης: “Μικρή δαπάνη με πολλαπλά οφέλη το I LOVE KEFALONIA - Συνεχίζουμε τις δράσεις που προβάλουν το νησί”

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 20 Απριλίου 2021 13:49

Ν. Κουρκουμέλης: “Μικρή δαπάνη με πολλαπλά οφέλη το I LOVE KEFALONIA - Συνεχίζουμε τις δράσεις που προβάλουν το νησί”

Στην εκπομπή “Μέρα Μεσημέρι” στον Inkefalonia 89,2 καί στον Γιώργο Χαλαβαζή μίλησε ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού και πρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού του Δήμου Αργοστολίου Νίκος Κουρκουμέλης.

Μερικό άνοιγμα του τουρισμού που θα αποτελέσει και το κρίσιμο τεστ από Δευτέρα 19 Απριλίου,επισήμως, η φετινή θερινή τουριστική σεζόν στην Ελλάδα, όπως έχει υπογραμμίσει επανειλημμένως ο αρμόδιος υπουργός Χάρης Θεοχάρης, θα ξεκινήσει στις 14 Μαΐου του 2021 και ο κ. Νίκος Κουρκουμέλης σχολίασε σχετικά τις εξελίξεις και απαρίθμησε για μια ακόμη φορά τις ενέργειες της Τουριστικής Επιτροπής του Δήμου Αργοστολίου.

Συνοπτικά:

Για την πινακίδα I Love Kefalonia που τοποθετήθηκε πρόσφατα στην παραλιακή του Αργοστολίου έναντι του Οίκου Ευγηρίας ο κ. Κουρκουμέλης ανέφερε ότι η προβολή της απο την εκπομπή Σαββατοκύριακο με τον Μάνεση, προσθέτει στην Κεφαλονιά ,η πινακίδα είναι μια έξυπνη διαφήμιση,η δαπάνη της μικρή και τα οφέλη πολλαπλάσια. Σέβομαι τις αντίθετες απόψεις, όμως αυτή η εγκατάσταση κάνει την δουλειά της. Διαφημίζει το νησί μας! 

Για τις εξελίξεις στον τουρισμό την τρέχουσα περίοδο,είπε:

“Δυστυχώς δεν είμαστε στην καλύτερη κατάσταση, οι εμπλεκόμενοι με τον τουρισμό βρίσκονται σε αναμονή των όποιων εξελίξεων,έχοντας στραμμένο το βλέμμα στην Αγγλική αγορά,επίσημα η τουριστική σεζόν στην Ελλάδα ανοίγει 14 Μαίου, αλλά αυτό δεν είναι αρκετό, καθώς θα πρέπει να ξεκινήσουν οι πτήσεις απο το εξωτερικό. Έχουμε δύο σημαντικές εξελίξεις εως αυτή την στιγμή,η μία αφορά την Jet2 που ανέβαλε τις πτήσεις για τις 24 Ιουνίου και μας απογοήτευσε,η TUI,το έχει αφήσει ανοιχτό για τις 18 Μαίου, ευχόμαστε να μείνουν ως έχουν τα πράγματα αλλά έχουμε τις αγωνίες μας. Θα είναι ευχής έργον για μας να ανοίξει ο τουρισμός αρχές Ιουνίου”. 

Για τις δράσεις της Τουριστικής επιτροπής Αργοστολίου που μελετώνται στην συνέχεια,ο κ.Κουρκουμέλης είπε ότι προγραμματίζονται πολλές δράσεις,συνεχίζεται και φέτος η συνεργασία με την Marketing Greece και θα γυριστούν βίντεο τα οποία θα προβάλλουν την Κεφαλονιά,συνεχίζεται η συνεργασία με την εταιρία δημοσίων σχέσεων Πολύζου για την προβολή του νησιού και το επόμενο βήμα αφορά την διαφήμιση για τον ιστορικό τουρισμό και το ζητούμενο είναι να μπεί η Κεφαλονιά στην “πράσινη” ζώνη.

Ερωτώμενος για την περιοχή της Σκάλας,και τις άλλες περιοχές αρμοδιότητας του,με την ιδιότητα του και ως Αντιδήμαρχος Ελειού - Πρόννων είπε:

¨Βαδίζουμε σύμφωνα με τις εξελίξειςθα είμαστε έτοιμοι την ημέρα που θα ανοίξει ο τουρισμός,ήδη έχει γίνει ο καθαρισμός της παραλίας και όλοι βρίσκονται επι ποδός για να είναι έτοιμοι την ανάλογη ώρα.

 Ο πεζόδρομος της Σκάλας είναι ένα σοβαρό θέμα, ελήφθη για δεύτερη φορά απόφαση απο το Τοπικό Συμβούλιο να πάει στην Αποκεντρωμένη η κυκλοφοριακή μελέτη, ο κ. Φόρτες ζητά να συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο η θέση μου και η θέση της Δημοτικής Αρχής είναι ότι είναι απαραίτητο να εφαρμοσθεί η μελέτη για το καλό της Σκάλας. Υπάρχουν κάποιοι που έχουν αντίθετη άποψη,όμως κατασκευάστηκε ένας πεζόδρομος,που πρέπει κάποια στιγμή να λειτουργήσει και ως πεζόδρομος. Στην Σκάλα υπήρξε ένα αλαλούμ και τα πράγματα πρέπει να μπουν σε μια τάξη.

Ο Πόρος συνδέεται στο σύνολο του με τον βιολογικό ,έχουμε δόση προθεσμία έως 30 Μαίου για όσους προλάβουν γιατί μετά εν μέσω τουριστικής περιόδου δεν θα είναι εύκολο να είναι εργοτάξιο η περιοχή,το έχουν δει πολύ θετικά οι κάτοικοι γιατί αντιμετώπιζαν μεγάλο πρόβλημα,κατά τ άλλα οι επιχειρηματίες ετοιμάζονται και εκεί για το άνοιγμα του τουρισμού. Ο Πόρος οσονούπω περιμένει και τις πλωτές εξέδρες στο λιμάνι και όλα καλά”.

 Κλείνοντας δήλωσε ότι σε αντίθεση με όσα λέγονται απο την στιγμή που θα μειωθούν τα κρούσματα,η Κεφαλονιά θα έχει αυξημένο τουρισμό και καλής ποιότητας.

Ακολουθεί το ηχητικό της συνέντευξης

{https://soundcloud.com/user-46829938/inkefalonia-89-2-403776166}

 




00 inkefalonia general ad 300X250