Οι Έλληνες ξενοδόχοι οι πλέον απαισιόδοξοι σε διεθνές επίπεδο

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 27 Αυγούστου 2012 18:27

Οι Έλληνες ξενοδόχοι οι πλέον απαισιόδοξοι σε διεθνές επίπεδο

ΟΙ πιο απαισιόδοξοι σε διεθνές επίπεδο είναι οι Έλληνες ξενοδόχοι, οι οποίοι κλήθηκαν να αξιολογήσουν την πορεία της επιχείρησής τους για το 2012, σύμφωνα με την εξαμηνιαία έρευνα που εκτελεί το Trip Advisor σε 25.000 ξενοδόχους σε όλο τον κόσμο. Ταυτόχρονα, τα ελληνικά ξενοδοχεία είναι αυτά με τις χαμηλότερες τιμές για το 2012 συγκριτικά με πέρυσι, με την Ισπανία και την Ιταλία να ακολουθούν.Εκτός από τους Έλληνες ξενοδόχους που εκφράζουν την ανησυχία τους για τη βιωσιμότητα της επιχείρησής τους κατά την τρέχουσα χρονιά, αρνητικές είναι οι προοπτικές για τα ξενοδοχεία της Ιταλίας, της Ισπανίας, της Γαλλίας και της Νέας Ζηλανδίας.

 

Τα ξενοδοχεία με την πιο θετική προοπτική, κατά δήλωση των ιδιοκτητών τους, βρίσκονται σε Ινδονησία, Βραζιλία, Ρωσία, Ηνωμένες Πολιτείες και Ινδία.
Στην 5άδα των καταλυμάτων με τις υψηλότερες τιμές διεθνώς βρίσκονται τα ξενοδοχεία της Αμερικής, της Βραζιλίας, της Ρωσίας, της Ινδονησίας και της Τουρκίας.

Όσο για την Αμερική, αξίζει να αναφερθεί ότι το 37% των Αμερικανών ξενοδόχων σημείωσαν ότι οι τελευταίοι έξι μήνες ήταν υπερβολικά ή πολύ κερδοφόροι για τις επιχειρήσεις τους. Αντίστοιχα, το 24% των καταλυμάτων στην Καραϊβική και το 21% στον Καναδά υπήρξαν κερδοφόρα κατά τους τελευταίους έξι μήνες.

Σε όλη τη Βόρεια Αμερική οι μεγαλύτερες ιδιοκτησίες (αυτές με περισσότερα από 50 δωμάτια) ήταν πιο κερδοφόρες από τις μικρότερες (με 50 ή λιγότερα δωμάτια). Στις ΗΠΑ το 34% των μεγαλύτερων ιδιοκτησιών ήταν υπερβολικά ή πολύ κερδοφόρες, σε σύγκριση με το 24% για τις μικρότερες.
Η συλλογή των στοιχείων για το Trip Advisor 2012 Industry Index έγινε το διάστημα 7 έως 14 Ιουνίου, ενώ πρόκειται για τη μεγαλύτερη έρευνα στον τουρισμό παγκοσμίως.

Πηγή: express.gr




00 inkefalonia general ad 300X250