Συμμετοχή της Κεφαλονιάς στην Έκθεση Εναλλακτικού Τουρισμού

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2016 10:44

Συμμετοχή της Κεφαλονιάς στην Έκθεση Εναλλακτικού Τουρισμού


Στη Ναύπακτο από 14 έως και 17 Οκτωβρίου 2016 αναπτύχθηκε με επιτυχία η 1η Έκθεση Εναλλακτικού Τουρισμού Nostos Greek Alternative Tourism Expo, με τη συμμετοχή περισσότερων από 90 εκθετών, αλλά και έντονη παρουσία hosted buyers (άνω των 32) από 9 Χώρες.

Η Έκθεση διοργανώθηκε από το Δήμο Ναυπακτίας και τελούσε υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Οικονομικής Ανάπτυξης και Τουρισμού, του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ), της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς και της ΚΕΔΕ και ο Δήμος Κεφαλονιάς εκπροσωπήθηκε με Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου από τον Α/Δήμαρχο Τουρισμού κ.Ευάγγελο Κεκάτο.

Μεγάλος αριθμός Επαγγελματιών των εναλλακτικών μορφών τουρισμού είχε την ευκαιρία να ενημερώσει για τις πολλαπλές δραστηριότητες τους συμμετέχοντες.

Η Κεφαλονιά, ως κατ’εξοχήν Νησί προορισμού και εναλλακτικών μορφών τουρισμού, έχει ήδη αναπτύξει επιτυχώς δίκτυο δράσεων υπαίθρου και θάλασσας , με συνέπεια την απόλυτη χρησιμότητα του Δήμου στην Έκθεση τόσο για ενημέρωση όσο και για πληροφόρηση.

Η Ναύπακτος  υποδέχεται επαγγελματίες και κοινό στις 14-17 Οκτωβρίου, με στόχο την ανάδειξη, προβολή και προώθηση των επιχειρήσεων τόσο στην Ελληνική όσο και στην Ευρωπαϊκή και διεθνή αγορά με την   «NOSTOS» 1st GREEK ALTERNATIVE TOURISM  EXPO 2016 , μια έκθεση εξ ολοκλήρου αφιερωμένη στον τομέα του εναλλακτικού τουρισμού.

NOSTOS EXPO 2016  προσφέρει ένα σύγχρονο και εναλλακτικό εκθεσιακό προϊόν που δημιουργεί μία αναβαθμισμένη εμπειρία στον επισκέπτη, είτε πρόκειται για επαγγελματία είτε για απλό επισκέπτη.   Κατά τη διάρκειά της, οι επαγγελματίες του τουρισμού θα έχουν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις και να κλείσουν επαγγελματικές συμφωνίες, μια και στο ευρύτερο πλαίσιο υποστήριξης των εκθετών της, η NOSTOS EXPO 2016 προσφέρει υπηρεσίες που θα συμβάλουν στην προβολή τους στην τοπική αλλά και στη διεθνή αγορά μέσα από την παρουσίαση πολλών προορισμών. Ταυτόχρονα, θα προσφέρει και μια μεγάλη σειρά εκδηλώσεων και σεμιναρίων, καθώς και προτάσεων τοπικής Ελληνικής  γαστρονομίας.

Για τη διεθνή προώθηση του Ελληνικού τουρισμού, ειδικότερα, οι εκθέτες θα έχουν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν προκαθορισμένες b2b συναντήσεις με καταξιωμένους επαγγελματίες Ηosted buyers από το εξωτερικό, στις οποίες θα έχουν τη δυνατότητα να παρουσιάσουν τον τουριστικό προορισμό ή την τουριστική επιχείρηση τους και να αναπτύξουν νέες συνεργασίες και εμπορικές συμφωνίες.

Με τη συμμετοχή τουλάχιστον 60 Δήμων από όλη την Ελλάδα και εκπροσώπων από χώρες του εξωτερικού η NOSTOS EXPO διαθέτει τα συγκριτικά εναλλακτικά πλεονεκτήματα για μια αναβαθμισμένη εμπειρία και παροχή σύγχρονου εναλλακτικού προϊόντος.

Χορηγός επικοινωνίας είναι η ΕΡΤ Πάτρας.

Εξαιρετική επιτυχία σημειώνει η Εκθεση Εναλλακτικού Τουρισμού στη Ναύπακτο

Με τη συμμετοχή περισσότερων από 90 εκθετών, αλλά και έντονη παρουσία hosted buyers από 9 χώρες, βρίσκεται σε εξέλιξη από την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου, η Nostos Greek Alternative Tourism Expo.

Με τη συμμετοχή περισσότερων από 90 εκθετών, αλλά και έντονη παρουσία hosted buyers (άνω των 32) από 9 χώρες, βρίσκεται σε εξέλιξη από την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου, η Nostos Greek Alternative Tourism Expo.

Η πρώτη έκθεση στην Ελλάδα που επικεντρώνεται στον εναλλακτικό τουρισμό, με θαυμάσιες καιρικές συνθήκες και με πολύ κόσμο από την ευρύτερη περιοχή, θα μείνει ανοικτή μέχρι και τις 17 Οκτωβρίου.

Διοργανώνεται από τον Δήμο Ναυπακτίας και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Οικονομικής Ανάπτυξης και Τουρισμού, του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ), της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς και της ΚΕΔΕ...

H επιλογή  για συμμετοχή του Δήμου Αγρινίου, με δικό του περίπτερο, στη Διεθνή Έκθεση Εναλλακτικού Τουρισμού Νόστος 2016 στη Ναύπακτο, αποδείχθηκε απολύτως σωστή. Δεκάδες εκπρόσωποι του ελληνικού και διεθνούς τουρισμού (Αυστρία, Γαλλία, Γερμανία, Ολλανδία, Ελλάδα, Κύπρο, Σερβία, Ρωσία, Ισραήλ κ.α.), βρέθηκαν στους χώρους της έκθεσης, αλλά και στο περίπτερο του Δήμου, προμηθεύτηκαν το προωθητικό υλικό που είχαμε ετοιμάσει σε συνεργασία με συλλόγους που δραστηριοποιούνται στην περιοχή μας, και το σημαντικότερο εκδήλωσαν ενδιαφέρον για περαιτέρω συνεργασία, με ότι αυτό συνεπάγεται για την προβολή των συγκριτικών μας πλεονεκτημάτων και της δυναμικής τους. Μια επιτυχημένη «πρώτη» που θα έχει συνέχεια.

nostos 1nostos 2nostos 3




00 inkefalonia general ad 300X250