Ξεκινά το πρόγραμμα "Τουρισμός για Όλους" από τον ΕΟΤ

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 10 Ιουλίου 2012 12:48

Ξεκινά το πρόγραμμα "Τουρισμός για Όλους" από τον ΕΟΤ

Ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού (ΕΟΤ) θέτει σε εφαρμογή το Πρόγραμμα "Τουρισμός για όλους" Εξαήμερων Διακοπών 2012 – 2013, το οποίο θα ισχύσει από τον Αύγουστο του 2012 έως τις 31 Μαΐου 2013. Οι κάτοχοι των δελτίων "Τουρισμός για όλους" Εξαήμερων Διακοπών έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν διακοπές σε όλη την επικράτεια. Η διάρκεια των διακοπών ορίζεται μέχρι τις πέντε (5) διανυκτερεύσεις, οι οποίες δεν θα πρέπει να υπερβαίνουν το χρόνο ισχύος του Προγράμματος, δηλαδή την 31η Μαΐου 2013.

Στο πρόγραμμα συμμετέχουν ξενοδοχεία όλων των λειτουργικών μορφών και τάξεων, τουριστικές επιπλωμένες κατοικίες και επαύλεις, ενοικιαζόμενα δωμάτια, ενοικιαζόμενα διαμερίσματα και οργανωμένες τουριστικές κατασκηνώσεις όλων των τάξεων, που διαθέτουν Ειδικό Σήμα Λειτουργίας, έχουν όλα τα δικαιολογητικά σε ισχύ και περιλαμβάνονται στον ηλεκτρονικό κατάλογο καταλυμάτων του προγράμματος.

Σε περίπτωση που κάποιο από τα πιστοποιητικά με περιορισμένη ισχύ (πιστοποιητικό πυρασφάλειας, άδεια για τη λειτουργία χώρων υγειονομικού ενδιαφέροντος) έχει λήξει ή πρόκειται να λήξει κατά την διάρκεια εφαρμογής του Προγράμματος, η επιχείρηση οφείλει να εξασφαλίσει έγκαιρα την ανανέωση του, διαφορετικά και παρ' ότι ενταγμένη στο πρόγραμμα, δεν θα έχει δικαίωμα να ενοικιάζει δωμάτια στους δικαιούχους του Προγράμματος μετά τη λήξη του συγκεκριμένου πιστοποιητικού.
Παράβαση του παραπάνω εδαφίου θα έχει ως συνέπεια ο ΕΟΤ να μην επιδοτήσει τις επιχειρήσεις για τις διανυκτερεύσεις που θα πραγματοποιηθούν κατά την περίοδο μη ισχύος του πιστοποιητικού.

Υπεύθυνες δηλώσεις των επιχειρηματιών που αντικαθιστούν άδειες και σήματα ή οποιοδήποτε άλλο απαιτούμενο δικαιολογητικό δε γίνονται δεκτές και το κατάλυμα δεν θα συμπεριληφθεί στο πρόγραμμα.

Τα δελτία Εξαήμερων διακοπών, θα διατίθενται από τα Κ.Ε.Π. όλης της Επικράτειας, καθημερινά εκτός αργιών, καθ'όλη τη διάρκεια του Προγράμματος και μέχρις εξαντλήσεως των 76.200 δελτίων που θα διατεθούν συνολικά για το συγκεκριμένο υποπρόγραμμα.

Ο ΕΟΤ επιδοτεί τις επιχειρήσεις που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα ανά άτομο / ανά διανυκτέρευση ως εξής:

Ξενοδοχεία, τουριστικές επιπλωμένες κατοικίες και επαύλεις: 14,00 ευρώ
Ενοικιαζόμενα Δωμάτια / Διαμ/τα ή Οικίσκοι Κατασκηνώσεων: 12,00 ευρώ
Κατασκηνώσεις (θέση σκηνής, τροχόσπιτου): 6,00 ευρώ

Η περίοδος λειτουργίας των καταλυμάτων καθορίζεται ελεύθερα από τις τουριστικές επιχειρήσεις που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα, υπό την προϋπόθεση να είναι εντός της χρονικής περιόδου εφαρμογής του Προγράμματος. Η καθορισμένη από την επιχείρηση περίοδος λειτουργίας των καταλυμάτων, η οποία αναφέρεται και στον ηλεκτρονικό κατάλογο, είναι δεσμευτική για το κατάλυμα και δεν επιτρέπεται η εκ των υστέρων αλλαγή της δηλωμένης στον ΕΟΤ χρονικής περιόδου συμμετοχής του καταλύματος.

Περιρσσότερα εδώ

traveldailynews




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250