Οι ομορφιές της Κεφαλονιάς! Ξι - Η παραλία με την κόκκινη άμμο

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 13 Μαΐου 2012 18:47

Οι ομορφιές της Κεφαλονιάς! Ξι - Η παραλία με την κόκκινη άμμο

Η παραλία Ξι, βρίσκεται σε απόσταση περίπου 8 χιλιόμετρα από το Ληξούρι στο νότιο τμήμα της Κεφαλονιάς. Ονομάστηκε Ξι γιατί ο όρμος που βρίσκεται μοιάζει στο γράμμα ξι του ελληνικού αλφάβητου. Ρεπορτάζ – Φωτογραφίες: Μαρία Μουρελάτου – Μάκης Μοσχόπουλος

Η παραλία του Ξι δεν έχει το απότομο ανάγλυφο της υπόλοιπης Κεφαλονιάς, απότομα βράχια και βαθιά νερά, αντίθετα έχει πολύ εύκολη πρόσβαση και ρηχά νερά κατάλληλα για παιδιά.

Σε πολύ κοντινές αποστάσεις θα βρείτε τα πάντα. Από καταστήματα να κάνετε τα ψώνια σας, μέχρι δωμάτια για να μείνετε. Στη παραλία θα βρείτε, εκτός από τις κλασικές ομπρέλες και ξαπλώστρες, beachbar, εστιατόρια, θαλάσσια σπορ και παρκινγκ.

Αυτό όμως που κάνει την παραλία μοναδική είναι το ξεχωριστό κοκκινοκεραμιδί χρώμα της άμμου που μαζί με τον χαρακτηριστικό γκρίζο άργιλο της περιοχής, δημιουργούν μια χρωματική πανδαισία.Λόγω της αργιλώδης σύνθεσής της, μπορεί κανείς να απολαύσει μια φυσική και δωρεάν θεραπεία spa, μιας και η άμμος αυτή βοηθάει στον καθαρισμό και την σύσφιξη του δέρματος.

Έχει βραβευτεί με τη Γαλάζια Σημαία, είναι άρτια οργανωμένη και παρέχει στους λουόμενους όλες τις ανέσεις για μια απολαυστική ημέρα στην παραλία.




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250