H Ένωση Ξενοδόχων για την τουριστική έκθεση «Philoxenia»

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 27 Νοεμβρίου 2013 19:55

 Σπ. Γαλιατσάτος - Ολ. Κεφαλογιάννη - Χρ. Καπαρουνάκης

Σπ. Γαλιατσάτος - Ολ. Κεφαλογιάννη - Χρ. Καπαρουνάκης

Μεταξύ 21 και 24 Νοέμβρη και σε χώρο μόλις δυο αιθουσών πραγματοποιήθηκαν τρεις εκθέσεις. Η έκθεση τουρισμού “Philoxenia 2013”, η έκθεση που αφορά κυρίως την αυτοδιοίκηση “Polis” και η έκθεση “Hotelia” που αφορά εξοπλισμούς (έπιπλα και συσκευές).

Παρά την αρνητική συγκυρία για τον Έλληνα καταναλωτή, υπήρξε ενδιαφέρον για την Κεφαλονιά και την Ιθάκη, που παραμένουν δημοφιλείς για το βορειοελλαδίτικο κοινό. Αρνητικά καταγράφεται το γεγονός της ανυπαρξίας απευθείας αεροπορικής σύνδεσης με την συμπρωτεύουσα, κυρίως για όσους επιθυμούν ολιγοήμερες διακοπές, διότι η μετάβαση με αυτοκίνητο τους είναι ακριβή σε χρόνο και χρήμα.

Κατά την διάρκεια της έκθεσης έγιναν διάφορες συναντήσεις και συμβούλια. Ο δικός μας κλάδος πραγματοποίησε συνεδρίαση του Δ.Σ. του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, όπου έγινε παρουσίαση του “ελληνικού πρωινού”, εν συνεχεία έγινε Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων και αμέσως μετά Συμβούλιο Προέδρων των Ξενοδοχειακών Ενώσεων της χώρας. Στο τέλος έγινε ανταλλαγή απόψεων με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Τουρισμού (με την Υπουργό κα Κεφαλογιάννη, τον Γ.Γ. του Ε.Ο.Τ. κο Λειβαδά, τον Προεδρο του Ε.Ο.Τ. κο Πάλλη και τον Αντιπρόεδρο του Ε.Ο.Τ. κο Καπαρουνάκη).

Τέθηκαν επί τάπητος τα προβλήματα του κλάδου και τονίστηκε με ιδιαίτερη έμφαση από τον Πρόεδρο της Π.Ο.Ξ. κ. Γιάννη Ρέτσο ότι ναι μεν είχαμε αύξηση στις τουριστικές αφίξεις, αλλά αυτό κατά κύριο λόγο οφείλεται στις χαμηλές τιμές των καταλυμάτων στους Tour Operators, λέγοντας χαρακτηριστικά “δεν θησαύρισαν οι ξενοδόχοι”.

Ο Πρόεδρος της Ένωσης μας κ. Σπύρος Γαλιατσάτος συμμετείχε σε όλες τις εκδηλώσεις και συμβούλια με εύστοχες τοποθετήσεις και προτάσεις.

Στο περίπτερο της Περιφέρειας παρευρέθηκαν ο κ. Κλαουδάτος από την Αντιπεριφέρεια, η κ. Σίσυ Αντωνάτου από την Ομοσπονδία Ενοικιαζομένων Δωματίων και ο πράκτορας κ. Σπύρος Κατσούρης.

Αν. Μιτζάρης - Σπ. Γαλιατσάτος - Γιαν. Ρέτσος - Γιωρ. Αμβράζης

Σπ. Γαλιατσάτος - Ολ. Κεφαλογιάννη




00 inkefalonia general ad 300X250