Νίκος Κουρκουμέλης: Απάντηση σε δημοσιεύματα

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 18 Νοεμβρίου 2023 10:30

Νίκος Κουρκουμέλης: Απάντηση σε δημοσιεύματα

To Kefaloniapress, απ' ό,τι φαίνεται, περισσότερο ενδιαφέρεται να απαξιώσει την τουριστική επιτροπή, από το να κάνει σωστή ενημέρωση στον κόσμο. Δεν έχει καταλάβει καλά τον ρόλο μας. Σκοπός μας είναι να διαφημίζουμε και να προωθούμε το προϊόν μας, με κάθε τρόπο και να ωριμάζουμε τις συνθήκες προκειμένου στην συνέχεια οι αεροπορικές εταιρείες, οι tour operator, οι ξενοδόχοι και οι τουριστικοί επιχειρηματίες να έρθουν σε συμφωνίες με στόχο την τουριστική ανάπτυξη του νησιού μας, και αυτό κάνουμε πάρα πολύ καλά.

Είπαμε σε συνεντεύξεις μας την αλήθεια στον κόσμο, με νούμερα που δεν αμφισβητούνται ότι κινηθήκαμε ανοδικά σε σχέση με το 2022, τόσο στις πτήσεις εξωτερικού, όσο και σε αυτές του εσωτερικού.

Την αυξημένη κίνηση την είχαμε προαναγγείλει, όταν κάποιοι για μια ακόμη φορά έφερναν την καταστροφή. Αναφορικά με το τί κάνουν τα άλλα νησιά, φυσικά και μας ενδιαφέρει, αλλά όπως έχουμε πολλές φορές εξηγήσει αυτό δεν είναι πάντα συγκρίσιμο.

Επειδή αναφερθήκατε σε εμένα προσωπικά, επαναλαμβάνω την δήλωση μου, ότι από την Αγγλική αγορά πάμε καλά και θα κινηθούμε πάλι ανοδικά το 2024. Όσον αφορά τις άλλες αγορές π.χ Γερμανία, Γαλλία υπάρχουν δυσκολίες γιατί δεν μπορούν οι tour operators να κάνουν πρόγραμμα, διότι δεν υπάρχουν αρκετά ξενοδοχεία.

Όσον αφορά τις αεροπορικές εταιρίες αυτές προσαρμόζουν τις πτήσεις τους σύμφωνα με τις ανάγκες τους και το συμφέρον τους και όσο δεν υπάρχουν συμβόλαιά με tour operators που να τις δεσμεύουν πάντα το μέλλον τους θα είναι αβέβαιο. Όσον αφορά το 2024 θα υπάρξουν  προσθαφαιρέσεις στις πτήσεις, χωρίς αυτές να μας επηρεάζουν ιδιαίτερα. Ως τουριστική Επιτροπή προσπαθούμε για το καλύτερο δυνατό, στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων μας, χωρίς να έχουμε πολλά περιθώρια αλλαγών. Άλλωστε οι ξενοδόχοι του νησιού μας, έχουν κάνει τις επιλογές τους, στις οποίες δεν είναι ο ρόλος μας να επέμβουμε, προτιμούν την σιγουριά της Αγγλικής αγοράς.

Συμπερασματικά, η Κεφαλονιά έχει καταφέρει να έχει υψηλές πληρότητες, καλές τιμές και ποιοτικό τουρισμό. Όταν θα γίνουν περισσότερα ξενοδοχεία, με κατάλληλες υποδομές, θα έχουν την δυνατότητα να ενισχυθούν ακόμη περισσότερο και οι αφίξεις από τις άλλες αγορές και να επιμηκυνθεί πιο ευκολά η τουριστική περίοδος.      

Τέλος, θέλουμε και πρέπει να μας κρίνετε και να μας συγκρίνετε, σε σχέση με τα άλλα νησιά, αλλά αναφορικά με τις δράσεις και τις ενέργειες που πραγματοποιούνται σε επίπεδο Δήμων και Τουριστικών Επιτροπών.

       Με εκτίμηση

Νίκος Κουρκουμέλης




00 inkefalonia general ad 300X250