Τι συνέβη στο σύστημα ελέγχου διαβατηρίων στο Αεροδρόμιο; Ο Γιώργος Γεροντάκης απαντά (COSMOS 96,5)

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 19 Αυγούστου 2023 14:27

Τι συνέβη στο σύστημα ελέγχου διαβατηρίων στο Αεροδρόμιο; Ο Γιώργος Γεροντάκης απαντά (COSMOS 96,5)

Στον ραδιοφωνικό σταθμό COSMOS 96,5  και την εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα», φιλοξενήθηκε ο διευθυντής της Skyserv και της Swissport στην Κεφαλονιά Γιώργος Γεροντάκης, ο οποίος εξήγησε τι ακριβώς συνέβη τις προηγούμενες μέρες, με το σύστημα ελέγχου των διαβατηρίων.

«Είναι ένα τεχνικό πρόβλημα και απ’ όσα γνωρίζω δεν έχει εντοπιστεί τι ακριβώς συμβαίνει αλλιώς θα είχε αποκατασταθεί. Αυτή τη στιγμή, η κατάσταση έχει ομαλοποιηθεί. Αυτό που συνέβη είναι το εξής: Στο ισόγειο, όπου γίνονται οι αφίξεις δεν λειτουργούσε το σύστημα της αστυνομίας που γίνεται ο έλεγχος των διαβατηρίων. Λειτουργούσε όμως στον πρώτο όροφο, στις αναχωρήσεις. Οπότε οι αφικνούμενοι δεν μπορούσαν να υποβληθούν σε έλεγχο των διαβατηρίων τους. Αυτό συνέβη την Δευτέρα το βράδυ, την Τρίτη πρωί και βράδυ και την Τετάρτη αλλά όχι συνεχόμενα. Έχουν γίνει τεχνικές διορθώσεις και η κατάσταση έχει εξομαλυνθεί.

Το πρόβλημα δεν ξέρουμε πως προέκυψε και πάντα τα  προβλήματα δημιουργούν κάποια αναστάτωση και ταλαιπωρία. Ενεργοποιήθηκε ένα plan B και οι αφικνούμενοι τουρίστες εξυπηρετήθηκαν στον χώρο των αναχωρήσεων – όπου έγινε ο διαβατηριακός έλεγχος. Πάντως το πρόβλημα δεν συνδέεται με την αυξημένη τουριστική κίνηση, γιατί αυτό θα σήμαινε ότι  το σύστημα δεν θα δούλευε ούτε στις αναχωρήσεις».

Για την σεζόν που διανύουμε και νέες αεροπορικές συνδέσεις: «Ακόμα είναι νωρίς για να πούμε αν θα έχουμε νέες αεροπορικές συνδέσεις. Αυτή τη χρονιά όμως που διανύουμε, βλέπουμε μια αυξητική τάση, είναι μια καλή χρονιά και οι πληρότητες είναι καλές. Όταν θα κλείσει η σεζόν θα μπορούμε να πούμε περισσότερα. Πάντως φέτος παρατηρείται περισσότερη κίνηση και από ιδιωτικά σκάφη».

«Έχουμε ασκήσει πίεση και στην Skyserv να έχουμε περισσότερες πτήσεις τον Χειμώνα προς την Αθήνα. Η κίνηση είναι μεν μειωμένη αλλά εμείς πιέζουμε. Υπάρχει το δρομολόγιο που ενώνει τα Ιόνια, αλλά θέλουμε να είμαστε καλυμμένοι σαν νησί».




00 inkefalonia general ad 300X250