Nίκος Κουρκουμέλης στον Inkefalonia 89,2: ‘’ Κοινοποίησα τα νούμερα αφίξεων της Fraport για να δει ο κόσμος ότι ‘’μιλάνε’’ οι αριθμοί και όχι τα… πολλά λόγια!’’

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 18 Ιουλίου 2023 10:13

Nίκος Κουρκουμέλης στον Inkefalonia 89,2: ‘’ Κοινοποίησα τα νούμερα αφίξεων της Fraport για να δει ο κόσμος ότι ‘’μιλάνε’’ οι αριθμοί και όχι τα… πολλά λόγια!’’

Στην εκπομπή “Μέρα Μεσημέρι” στον Inkefalonia 89,2 με την δημοσιογράφο Ελευθερία Κουλουριώτου, μίλησε ο Αντιδήμαρχος ∆ήµου Αργοστολίου Δ.Δ Ελειού - Πρόννων και πρόεδρος της Τουριστικής Επιτροπής του Δήμου Αργοστολίου Νίκος Κουρκουμέλης, για την αύξηση τον Ιούνιο του 2023 κατά 11,3% των επιβατών και 10% των πτήσεων σε σχέση με τον Ιούνιο του 2022 και για την επιστολή του στην κ. Λίνα Μενδώνη, Υπουργό Πολιτισμού για την ''απαξίωση του πολιτιστικού αποθέματος της περιοχής Ελειού – Πρόννων και την εγκατάλειψή της εκ μέρους του Υπουργείου''

''Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις που είχαμε, είχα προβλέψει ότι θα είχαμε 10% αύξηση στις πτήσεις τον Ιούνιο σε σχέση με τον Ιούνιο του 2022, που ήταν η καλύτερη χρονιά έως τώρα. Κοινοποίησα τα νούμερα της Fraport για να δει ο κόσμος ότι μιλάνε οι αριθμοί και όχι τα πολλά λόγια'' τονίζει αρχικά ο κ. Κουρκουμέλης και συνεχίζει: ''Κάποιοι θα με χαρακτηρίσουν ως υπεραισιόδοξο, όμως ειδικά την τελευταία εβδομάδα , δεν νομίζω ότι κάποιος μπορεί να έχει παράπονο από την κίνηση και τον τζίρο της επιχείρησής του. Αν κάτι δεν πάει καλά αυτή την εποχή σε κάποια επιχείρηση , θεωρώ ότι έχει πρόβλημα η επιχείρηση. Μπορεί να δαπανούν κάπως λιγότερα χρήματα οι ξένοι όμως εγώ βλέπω μαγαζιά και δρόμους γεμάτα. Πιστεύω ότι όλα πάνε καλά τώρα, ο Μάιος ήταν λίγο προβληματικός και αν σε κάποιες περιοχές υπάρχουν ακριβές τιμές, δεν βλέπω το ίδιο στην Σκάλα που επιχειρώ και εγώ. Και ο επόμενος μήνας θα κινηθεί ανοδικά και γενικά η σεζόν θα κλείσει με θετικό πρόσημο. Από δω και πέρα όλοι οι μήνες θα πάνε ανοδικά , ακόμα και ο Οκτώβρης. Όσον αφορά την κατανάλωση που θα κάνει ο κόσμος, δεν μπορούμε να την προβλέψουμε, γιατί γενικά η Ελλάδα είναι ακριβή και όλη η Ευρώπη έχει πρόβλημα. Δεν συμφωνώ να κατέβουν οι τιμές , πρέπει να είναι ισορροπημένες σε λογικά πλαίσια, ούτως ώστε να υπάρχει το λεγόμενο value for money. Αν ρίξεις τις τιμές και συγχρόνως την ποιότητα σου, δεν έχει νόημα, καλύτερα να είσαι ακριβός και να έχεις μια καλή ποιότητα. Η Κεφαλονιά δεν νομίζω ότι θα είναι ποτέ των άκρων όπως ακούμε για άλλα νησιά , είμαστε πιο «προσγειωμένοι» και αν κάποιες επιχειρήσεις ξεφεύγουν , θεωρώ ότι το πληρώνουν από την πελατεία τους. Η Σκάλα πάει πάρα πολύ καλά, όλα λειτουργούν καλά και θεωρώ ότι είναι κόσμημα για το νησί και διαφημίζει τη Κεφαλονιά».

Για την ''απαξίωση του πολιτιστικού αποθέματος της περιοχής Ελειού – Πρόννων

« Θεωρώ υποχρέωση μου το να διαμαρτυρηθώ για την ''απαξίωση του πολιτιστικού αποθέματος της περιοχής Ελειού – Πρόννων και την εγκατάλειψή της εκ μέρους του Υπουργείου πολιτισμού'' και το έκανα με την επιστολή μου προς την Υπουργό κ. Μενδώνη. Δυστυχώς οι αρχαιολογικοί χώροι της περιοχής είναι σε άθλια κατάσταση . Κάποιοι υπαινίσσονται ότι το κάνω προ των εκλογικών για ευνόητους λόγους, όμως δεν είναι έτσι. Θεωρώ ότι η επιστολή μου συμβάλλει στο να γίνουν γνωστά τα πράγματα και στο να πιεστούν κάποιοι να κάνουν κάτι.

Η Ρωμαϊκή έπαυλη της Σκάλας έχει σχεδόν κατεστραμμένο σκέπαστρο και δεν υπάρχει πλέον αρχαιοφύλακας που υπήρχε στο παρελθόν κατά διαστήματα. Φέτος ξεκίνησε με έναν μόνιμο και χαρήκαμε επιτέλους για το ότι θα έχουμε μόνιμο αρχαιοφύλακα , όμως η Αρχαιολογική υπηρεσία τον μετέθεσε στη Σάμη και απ ότι γνωρίζω έχει φύγει και από το νησί τώρα. Η Έπαυλη καλύπτεται τώρα με την Αρχαιολόγο που είναι και στον Μυκηναϊκό Τάφο των Τζαννάτων και υπάρχουν μέρες που οι επισκέπτες δεν μπορούν να επισκεφτούν την Έπαυλη. Πρέπει να επισκευαστεί το μνημείο και να έχει μια αξιοπρεπή εμφάνιση. Έχουμε υποχρέωση τους αρχαιολογικούς θησαυρούς της περιοχής μας να τους προσέχουμε ως κόρη οφθαλμού, κάτι το οποίο δεν κάνουμε.

Αν είχαν αξιοποιηθεί ο Τάφος των Τζανάτων και η Μονή της Άτρου, θεωρώ ότι θα είχε και άλλη μοίρα ο Πόρος. Δυστυχώς δεν περπατάει τίποτα , έχουν γίνει αγώνες για τον Τάφο από τον Μάκη Μεταξά για την αξιοποίηση του, όμως δυστυχώς κάτι δεν πάει καλά. Καταφέραμε να τον εντάξουμε στο ΕΣΠΑ, ξεκίνησαν να γίνονται κάποιες ανασκαφές, οι εργάτες έφυγαν ξαναπροκυρήχθηκε η θέση του «ειδικού» εργάτη ο οποίος δεν βρίσκεται και το μνημείο παραμένει κλειστό, με αποτέλεσμα να πηδάνε κάποιοι πάνω από τα σύρματα με ότι σημαίνει αυτό.

Όσο για τον δρόμο της Άτρου, έχει γίνει σίριαλ και ενώ θα μπορούσαμε αυτό το πανέμορφο μέρος να το συνδυάσουμε με εκδρομές παραμένει στάσιμος. Οι επιβάτες των κρουαζιεροπλοίων έχουν ανάγκη από άλλα επισκέψιμα σημεία , η περιοχή υπόσχεται πολλά και δυστυχώς δεν μπορούμε να τα εκμεταλλευτούμε.

Η Υπουργός είναι ενήμερη, έχει έρθει κι όλας στον Τάφο των Τζαννάτων και δεν έχει κάνει κάτι ιδιαίτερο. Πρέπει να ξεπεράσουμε κάποια πράγματα, περιμένουμε από την Υπουργό, γι αυτό στείλαμε και την επιστολή μήπως ξαναθυμηθεί τις υποσχέσεις της και προχωρήσει. Την επιστολή την κοινοποιήσαμε και στον Βουλευτή , τον Δήμαρχο, τον Αντιπεριφερειάρχη, ούτως ώστε όλοι μαζί να κάνουμε κάποια κίνηση . Ο Βουλευτής έχει κάνει προσπάθειες , αλλά δεν καρποφόρησαν, οπότε πρέπει να αλλάξει και αυτός τακτική και να πιέσει πιο πολύ.

Λυπάμαι πράγματι τον Πόρο που ενώ είναι πάρα πολύ ωραίο χωριό, αδικείται. Έχω τις ελπίδες μου στον Βουλευτή, ότι κάτι θα καταφέρει. Είναι κρίμα για την περιοχή, γιατί άλλες περιοχές αναδεικνύονται, όπως η Σάμη και η Ιθάκη που προχωρούν , ενώ η δική μας δεν ξέρω για ποιο λόγο μένει στάσιμη. Ο τουρισμός αλλάζει, οι επισκέπτες έχουν και άλλες απαιτήσεις πέραν του ήλιου και της θάλασσας και μόνο έτσι μπορούμε να προχωρήσουμε και να μεγαλώσουμε και την σεζόν μας».

Κλείνοντας ο κ Κουρκουμέλης επανέλαβε ότι η σεζόν θα πάει καλά και προέτρεψε να αφήσουν κάποιοι τα πάθη και την ένταση προεκλογικά, να κάνουν τον προεκλογικό τους αγώνα όσο καλύτερα γίνεται και ο κόσμος θα επιλέξει τελικά ποιος θα τον εκπροσωπήσει.

Ακολουθεί το ηχητικό της συνέντευξης

{https://soundcloud.com/user-46829938/inkefalonia-892-17-7-2023?si=16b0028b0ee04eaf9549f5ba51799684&utm_source=clipboard&utm_medium=text&utm_campaign=social_sharing}




00 inkefalonia general ad 300X250