Ν. Κουρκουμέλης στον Inkefalonia 89,2: ‘’Ο,τι και να λένε κάποιοι, θα έχουμε μια καλή τουριστική σεζόν’’ – Γιατί ήταν υποτονικός ο Μαϊος

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 10 Ιουνίου 2023 20:28

Ν. Κουρκουμέλης στον Inkefalonia 89,2: ‘’Ο,τι και να λένε κάποιοι, θα έχουμε μια καλή τουριστική σεζόν’’ – Γιατί ήταν υποτονικός ο Μαϊος

Στην εκπομπή “Μέρα Μεσημέρι” στον Inkefalonia 89,2 με τους δημοσιογράφους Γιώργο Χαλαβαζή και Ελευθερία Κουλουριώτου, μίλησε ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού και Πρόεδρος της Τουριστικής Επιτροπής του Δήμου Αργοστολίου Νίκος Κουρκουμέλης, με αφορμή την συνεδρίαση της Τουριστικής Επιτροπής για την έως τώρα πορεία του τουρισμού στην Κεφαλονιά.

«Αν και δεν συνεδριάζει συνήθως η Τουριστική Επιτροπή μέσα στο καλοκαίρι και δεν είχαμε και κάποια αποτελέσματα να δώσουμε στον κόσμο, καλέσαμε την Τουριστική Επιτροπή και θεωρώ ότι σωστά πράξαμε, γιατί διαρρέουν διάφορα πράγματα και έπρεπε να δεθούν κάποιες απαντήσεις» τόνισε αρχικά ο κ. Κουρκουμέλης.

Και συνέχισε: «Ο Μάιος ήταν λίγο υποτονικός για διάφορους λόγους που τους εξηγήσαμε. Επιρρίπτουν ευθύνες στην Τουριστική Επιτροπή και στον Δήμο, όμως τον Μάιο και ο καιρός λειτούργησε αρνητικά. Για τον επαγγελματία που διαμαρτύρεται εν μέρει είναι λογικό γιατί περίμενε έναν τζίρο αυξημένο σε σχέση με πέρυσι. Τον φετινό Μάιο είδαμε ότι τα καταλύματα που δουλεύουν με tour operator ήταν γεμάτα από την αρχή , όμως υπήρξε πρόβλημα στα καταλύματα που λειτουργούν ελεύθερα. Πέρυσι ήταν καλές οι κρατήσεις και κάποιοι δεν τα έδωσαν σε εταιρείες και τα κράτησαν να τα δουλέψουν μόνοι τους, αλλά αυτό λειτούργησε αρνητικά διότι η αύξηση των εισιτηρίων φέτος λόγω της αύξησης των καυσίμων επιβάρυνε την κατάσταση και οι low cost εταιρείες σύμπτυξαν τις πτήσεις τους.

Το ότι ο Δήμος δεν πλήρωσε την Ryanair γι αυτό μείωσε τις πτήσεις της η εταιρεία, αυτά είναι ψέματα και παραπληροφόρηση και έχουν να κάνουν με τις ερχόμενες Δημοτικές εκλογές, όμως δεν πρέπει να τα μπερδεύουμε και το συμφέρον του νησιού είναι να λειτουργούμε τελείως διαφορετικά .

Η Τουριστική επιτροπή συνεδριάζει και αποφασίζει σε ποιες εταιρίες θα συμβάλει οικονομικά για την διαφήμιση του προορισμού για την επόμενη χρονιά. Φέτος στοχεύσαμε στα άκρα της σεζόν με την jet2 και την Γαλλία και την Γερμανία που πάει καλά φέτος».

Ο καιρός τονίζει ο κ. Κουρκουμέλης δεν ήταν σύμμαχος για τον Μάϊο: «Με το ότι πρέπει όλοι οι επαγγελματίες να ανοίξουν από την αρχή της σεζόν διαφωνώ λίγο, γιατί δεν είναι δυνατόν να συμβεί αυτό, όμως σύμφωνα με τον κόσμο που έρχεται, πρέπει να ανοίγει και ο ανάλογος αριθμός ειδικά στα εστιατόρια. Οργανωμένη επικοινωνία μεταξύ των συλλογικών οργάνων του τουρισμού δεν υπάρχει, όμως λίγο πολύ όλοι επικοινωνούμε μεταξύ μας για το πώς θα πρέπει να κινηθούμε. Η συνεννόηση βέβαια όλων των φορέων, είναι πάντα ωφέλιμη.

Φέτος βέβαια υπήρξαν ιδιαιτερότητες, όπως ο καιρός, η έλλειψη εργατικού δυναμικού λόγω της μεγάλης οικοδομικής δραστηριότητας που υπάρχει φέτος και υπήρξε μια καθυστέρηση στο άνοιγμα επιχειρήσεων».

«Ο Μάιος πέρασε, τον Ιούνιο τα αεροπλάνα έρχονται όλα γεμάτα, όλα θα πάνε καλά και ελπίζω την μείωση του Μαίου να την αναπληρώσουμε. Ο Απρίλιος συνήθως είναι ό,τι προκύψει και δεν πήγε καλά φέτος, γιατί η Ryanair ακύρωσε τις πτήσεις από Ιταλία σε όλη την Ελλάδα, κάτι αναμενόμενο, γιατί ο Ιταλός δεν ταξιδεύει αυτή την περίοδο. Θεωρώ ότι είμαστε σε καλό δρόμο τώρα, οι παραλίες μας είναι καθαρές, τα ξενοδοχεία γεμίζουν και οι ελεύθερα διακινούμενοι τουρίστες έχουν αυξηθεί. Θα έχουμε μια καλή σεζόν και εύχομαι όλοι να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους και να καλύψουν το χαμένο έδαφος. Θα πρέπει να κατανοήσουμε βέβαια ότι έπεσε η κατανάλωση του τουρίστα λόγο ακρίβειας και ξοδεύει λιγότερα έξω. Για όσα λέγονται, ο κόσμος κατάλαβε τελικά ποια είναι η πραγματικότητα».

Ακολουθεί το ηχητικό της συνέντευξης

{https://soundcloud.com/user-46829938/kourkoumelis-893?si=d146feec736b4c649100afd7712c098a&utm_source=clipboard&utm_medium=text&utm_campaign=social_sharing}




00 inkefalonia general ad 300X250