Συμμετοχή της Περιφέρειας στην τουριστική έκθεση της Μόσχας - Ανοδικό το ρεύμα τουριστών από τη Ρωσία

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 26 Μαρτίου 2012 14:29

Συμμετοχή της Περιφέρειας στην τουριστική έκθεση της Μόσχας - Ανοδικό το ρεύμα τουριστών από τη Ρωσία

   Οι φορείς της αγοράς θεωρούν ότι το εκτιμώμενο ανοδικό ρεύμα των τουριστών από τη Ρωσία και κατά τη φετινή σεζόν θα καλύψει ένα μέρος των διαφαινόμενων απωλειών από παραδοσιακές αγορές όπως η Γερμανία και η Αγγλία.    Αυτό είναι το πόρισμα από τη τουριστική έκθεση της Μόσχας ΜΙΤΤ 2012, στην οποία συμμετείχε και η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, στοχεύοντας στη δυνατή και άμεση τουριστική προβολή του τουριστικού μας προϊόντος στην αγορά της Ρωσίας.

   Με την επισκεψιμότητα στην έκθεση και ειδικότερα στο περίπτερο της Περιφέρειας, οι προβλέψεις για φέτος διαφαίνονται αισιόδοξες και σύμφωνα και με τις δηλώσεις του Γενικού Γραμματέα του ΕΟΤ, Γεωργίου Κολέτσου, στα εγκαίνια του ελληνικού περιπτέρου, προβλέπεται αύξηση κατά 20%, όπως εμφανίζουν οι κρατήσεις από τη ρωσική αγορά τη φετινή περίοδο για τον ελληνικό προορισμό.

   Παράλληλα, αυξητική πορεία της τάξης του 19% εμφανίζει και ο μέχρι στιγμής αριθμός των χορηγήσεων θεωρήσεων (βίζα) από τις ελληνικές προξενικές αρχές στη Ρωσία.

   Πέρυσι, επισκέφθηκαν τη χώρα μας 739.000 τουρίστες από τη Ρωσία (αύξηση 63,8%) δαπανώντας το ποσό των 746 εκατ. ευρώ (αύξηση 50,4%) συμβάλλοντας σημαντικά στην αύξηση κατά 10% της συνολικής εισερχόμενης ταξιδιωτικής κίνησης.

Ποιοι συμμετείχαν στην έκθεση από τα Ιόνια Νησιά

   Στην τουριστική προβολή των Ιονίων Νήσων στο περίπτερο της Περιφέρειας συνέβαλλαν με την παρουσία τους από την Περιφέρεια ο ειδικός Σύμβουλος του Περιφερειάρχη για θέματα τουρισμού και πρώην υφυπουργός, Αναστάσιος Λιάσκος και η Περιφερειακή Σύμβουλος, Αλίκη Λούβρου, από την ΕΤΙΝ ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Αντώνης Δουβίτσας, από την Κέρκυρα ο Δήμαρχος Κερκύρας, Ιωάννης Τρεπεκλής και οι επιχειρηματίες, Τάκης Κουλούρης, Νίκος Κάνουλας, Αντώνης Δαφνής, τα ξενοδοχεία του ομίλου Μήτση, η Grecotel και τα ξενοδοχεία Χανδρής.

   Από τη Ζάκυνθο συμμετείχαν ο αντιδήμαρχος, Παναγιώτης Κολύρης, ο δημοτικός σύμβουλος, Παναγιώτης Μαμφρέδας, ο πρόεδρος του επιμελητηρίου, Δημήτρης Γαργαλέας, η πρόεδρος της ένωσης ξενοδόχων Λαγανά, Χριστίνα Τετράδη και οι επαγγελματίες, Αναστάσιος Μποτώνης, Μάνθος Μπολίδης και Νικόλαος Πλατανησιώτης.

Από την Κεφαλονιά συμμετείχαν οι Διονύσης Ραλλάτος και Γεράσιμος Τουμάσης.

   Την ευθύνη του περιπτέρου έχει η ΕΤΙΝ, ενώ η πράξη τουριστικής προβολής των Ιονίων Νήσων συγχρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ.