“Με ποιους τρόπους θα προσελκύσουμε στην Κεφαλονιά Ψηφιακούς Νομάδες (Digital Nomads)” Ενδιαφέρον Workshop από το Ιόνιο Πανεπιστήμιο και τον Δήμο Αργοστολίου (εικόνες/video)

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 13 Οκτωβρίου 2022 18:01

“Με ποιους τρόπους θα προσελκύσουμε στην Κεφαλονιά Ψηφιακούς Νομάδες (Digital Nomads)” Ενδιαφέρον Workshop από το Ιόνιο Πανεπιστήμιο και τον Δήμο Αργοστολίου (εικόνες/video)

Με ποιους τρόπους θα προσελκύσουμε στην Κεφαλονιά τους Ψηφιακούς Νομάδες;»

Αυτό ήταν το ερώτημα που κλήθηκαν να αναλύσουν και να απαντήσουν, οι συμμετέχοντες στο πολύ ενδιαφέρον Workshop που έλαβε χώρα την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου το απόγευμα, στο Αμφιθέατρο «Γεράσιμος Αρσένης» του Τμήματος Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας του Ιονίου Πανεπιστημίου.

Το "1ο Kefalonia Digital Nomads Workshop" που συνδιοργάνωσε το Ιόνιο Πανεπιστήμιο με τον Δήμο Αργοστολίου, έφερε προς συζήτηση την νέα μεγάλη τάση της τουριστικής βιομηχανίας, τους «Ψηφιακούς Νομάδες» (Digital Nomads).

Τι είναι οι Ψηφιακοί Νομάδες;

Ψηφιακοί νομάδες ονομάζονται όσοι μπορούν να εργάζονται απομακρυσμένα, από οποιοδήποτε μέρος του κόσμου. Μπορεί να είναι υπάλληλοι κάποιας εταιρείας ή αυτοαπασχολούμενοι.

Αυτή την στιγμή σύμφωνα με έρευνες υπάρχουν 4,8 εκατομμύρια ανεξάρτητοι εργαζόμενοι σήμερα περιγράφονται ως «ψηφιακοί νομάδες». Οι περισσότεροι απασχολούνται σε «δημιουργικά» επαγγέλματα (μόδα, τέχνες, σχεδιασμός ιστοσελίδων, συγγραφείς κλπ), αλλά χώροι όπως η πληροφορική και το μάρκετινγκ μετέχουν όλο και περισσότερο.

Κατά το χθεσινό Workshop εστίασε στους Ψηφιακούς Νομάδες που εργάζονται στη Δημιουργική Βιομηχανία.

DSC 0038

DSC 0018

Την εισαγωγή στο θέμα έκαναν η υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων σε θέματα τουρισμού Δήμου Αργοστολίου, Μαρίνα Βεργωτή και ο καθηγητής στο Τμήμα Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας του Ιονίου Πανεπιστημίου, Αγησίλαος Κονιδάρης.

«Το Ιόνιο Πανεπιστήμιο μπορεί να αποτελέσει τον καταλύτη με τις εγκαταστάσεις του. Πρέπει όμως να είναι συγκεκριμένο το πακέτο που θα προσφέρουμε εδώ στην Κεφαλονιά. Να ξέρουμε και τι κάνουμε και αυτοί να γνωρίζουν τι θα βρουν εδώ στην Κεφαλονιά, γιατί ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος και παγκόσμιος. Η στρατηγική πρέπει να είναι συγκεκριμένη και ξεκάθαρη» τόνισε ο κ. Κονιδάρης.

Μίλησαν άνθρωποι που γνωρίζουν το ζήτημα ή είναι οι ίδιοι ψηφιακοί νομάδες. Μίλησαν ο κ. Πάνος Καραχάλιος, ο κ. Γιανναράκης, ο κ. Γιάννης Φυρίγος και πολλοί άλλοι που συμμετείχαν μέσω τηλεδιάσκεψης.

Όλοι έθεσαν ως προτεραιότητα για να μπορέσει να «δουλέψει» όλο αυτό την παροχή υψηλής ταχύτητας Internet στους Ψηφιακούς Νομάδες, ενώ αναλύθηκαν και οι προϋποθέσεις που πρέπει να έχει κάποιο κατάλυμα για να τους φιλοξενήσει.

DSC 0047

DSC 0048

DSC 0052

DSC 0055

 

Πολλαπλά τα οφέλη! 

Το γεγονός ότι οι Ψηφιακοί Νομάδες αμείβονται πολύ καλά για τις υπηρεσίες τους στις εταιρίες όπου εργάζονται, δίνει ένα επιπλέον κίνητρο για να προσπαθήσουμε να τους προσελκύσουμε, καθώς τα οφέλη για το νησί μας θα είναι πολλά!

Το παρών στην εκδήλωση έδωσαν, ο αντιδήμαρχος Τουρισμού Δήμου Αργοστολίου Νίκος Κουρκουμέλης, ο προϊστάμενος του Αυτοτελούς Tμήματος Τουριστικής Ανάπτυξης Σταύρος Κορκός – Κουρής, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Αργοστολίου Νίκος Φραντζής, ο Πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Κεφαλονιάς και Ιθάκης και μέλος της τουριστικής επιτροπής Δήμου Αργοστολίου Γεράσιμος Τιμοθεάτος, ο περιφερειακός σύμβουλος Σωτήρης Κουρής, o Ίων Λιναρδάτος υπεύθυνος για την προώθηση της Κεφαλονιάς στη γερμανική αγορά, φοιτητές, αλλά και άνθρωποι του τουρισμού στο νησί μας που ήθελαν να ενημερωθούν.

Γιώργος Χαλαβαζής 

Παρακάτω βίντεο και εικόνες απο το επιτυχημένο Workshop

{https://www.facebook.com/www.inkefalonia.gr/videos/2041041832759914}

DSC 0005DSC 0006DSC 0008DSC 0010DSC 0011DSC 0012DSC 0014DSC 0015DSC 0016DSC 0017DSC 0019DSC 0021DSC 0024DSC 0025DSC 0027DSC 0030DSC 0035DSC 0040DSC 0043DSC 0056




00 inkefalonia general ad 300X250