Ψήφισμα της Επιτροπής Τουρισμού του Δήμου Κεφαλλονιάς για την παραμονή των Γραφείων του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού στο Αργοστόλι

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 21 Μαρτίου 2013 13:32

Ψήφισμα της Επιτροπής Τουρισμού του Δήμου Κεφαλλονιάς για την παραμονή των Γραφείων του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού στο Αργοστόλι

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης & Προβολής του Δήμου Κεφαλλονιάς, κ.Ε.Κεκάτος και τα Μέλη της Επιτροπής στην Συνεδρίαση της 19ης Μαρτίου 2013, ομόφωνα υπερψήφισαν την Εισήγηση του Προϊσταμένου Ε.Ο.Τ. κ.Ι.Κοκόλη, στο Αργοστόλι με Θέμα : ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Ε.Ο.Τ. Μελετώντας προσεκτικά το νέο οργανόγραμμα του Ε.Ο.Τ. παρατηρούμε την πλήρη απαξίωση της νησιωτικής μας χώρας και ιδιαίτερα των Ιονίων Νήσων.Αναφερόμενοι στο Γραφείο Υποστήριξης Τουρισμού Αργοστολίου θα θέλαμε να σας επισημάνουμε τα εξής:Το Γραφείο Ε.Ο.Τ. Αργοστολίου Κεφαλληνίας λειτουργεί από το 1979.

Σύμφωνα με την 500619/19-03-2007 Απόφαση Γ.Γ. Ε.Ο.Τ. (ΦΕΚ 525/12-04-2007) «περί ανάθεσης αρμοδιοτήτων στο Γραφείο Υποστήριξης Τουρισμού Αργοστολίου», το Γραφείο εκδίδει και ανανεώνει Ειδικά Σήματα Λειτουργίας τουριστικών καταλυμάτων (ενοικιαζόμενα δωμάτια, διαμερίσματα, τουριστικές κατοικίες, επαύλεις) καθώς επίσης και σε Γραφεία Τουρισμού, Γραφεία ενοικίασης αυτοκινήτων, ενοικίασης μοτοσικλετών, τουριστικών λεωφορείων, καταστημάτων λαϊκής τέχνης, άδειες κολυμβητικών δεξαμενών και καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος εντός τουριστικών καταλυμάτων.

Το σύνολο των ως άνω επιχειρήσεων ανέρχεται σε περίπου 2.500.

Ακόμη διευθετεί και επιλύει άμεσα προκύπτουσες περιπτώσεις διένεξης τουριστών και επιχειρηματιών και επιβάλλει διοικητικές κυρώσεις και πρόστιμα, όπου απαιτείται.
Επίσης, το Γραφείο εξυπηρετεί ημεδαπούς και αλλοδαπούς επισκέπτες, με παροχή πάσης φύσεως πληροφοριών και διανομή διαφημιστικού υλικού του ΕΟΤ, της Π.Ε. Κεφαλονιάς & Ιθάκης, του Δήμου και όλων των άλλων τοπικών φορέων. Κάνουμε γνωστό ότι με την έναρξη της τουριστικής περιόδου το Γραφείο επισκέπτονται καθημερινά 200-250 άτομα κατά μ.ο. ούτως ώστε ο αριθμός να ξεπερνά τις 30.000. Σημειώστε επίσης, ότι οι περισσότεροι των 200.000 επιβατών των 105 κρουαζιερόπλοιων του Αργοστολίου, θα περάσουν από το Γραφείο για πληροφορίες και διαφημιστικό υλικό.

Από όλα τα παραπάνω γίνεται άμεσα αντιληπτό ότι το Γραφείο Ε.Ο.Τ. Κεφαλληνίας είναι απαραίτητο διότι όλες οι επαγγελματικές – επιχειρηματικές τάξεις του Νομού μας, εξυπηρετούνται χωρίς το οικονομικό και το χρονικό κόστος, σε περίπτωση μεταφοράς των αρμοδιοτήτων στην Πάτρα.

Γνωρίζουμε όλοι ότι στα πλαίσια της Δημοσιονομικής εξυγίανσης αναζητούνται τρόποι εξοικονόμησης πόρων από το Δημόσιο, όμως στην δικιά μας περίπτωση δεν γίνεται καμία εξοικονόμηση διότι το Γραφείο στεγάζεται σε χώρο παραχωρημένο από το 1980 από την ΚΕΔ και έτσι έχει μηδενικά έξοδα σε ενοίκια.

Θεωρούμε ότι ο γεωγραφικός επαναπροσδιορισμός των Γραφείων Τουρισμού πρέπει να έχει άλλη οπτική όσον αφορά την νησιωτική χώρα, γιατί σε αυτή την δύσκολη εποχή για την πατρίδα μας, ο Τουρισμός είναι αυτός που θα μας βγάλει από τις δυσκολίες και θα αναπτύξει ιδιαίτερα τα νησιά μας. Αν ο κάθε υποψήφιος νέος επιχειρηματίας πέραν όλων των άλλων δυσκολιών έχει να αντιμετωπίσει και τις θαλάσσιες μετακινήσεις του για την δημιουργία της επιχείρησης, τότε πολλοί θα είναι αυτοί που είτε θα αποθαρρύνονται είτε θα λειτουργούν χωρία άδεια με απώλεια εσόδων από μεριά του κράτους, αλλά κυρίως με πτώση της ποιότητας σε επίπεδο τουρισμού.

Είμαστε βέβαιοι, ότι η δίκαιη διαμαρτυρία μας, θα αντιμετωπισθεί εκ μέρους σας θετικά, με την διατήρηση του Γραφείου Ε.Ο.Τ. Κεφ/νιάς, σε όφελος της τουριστικής ανάπτυξης των νησιών μας, και την καλύτερη οικονομική μας ανάπτυξη στις δύσκολες οικονομικές συνθήκες που πλήττουν την χώρα μας.

 




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250