Εκδρομή στα Καλάβρυτα με το «Katsouris Travel»


Εκδρομή στα Καλάβρυτα με το «Katsouris Travel»

Καταναλωτικό μήνυμα Αναχώρηση:23-25/03/2013 Κόστος Συμμετοχής: 130,00 € κατ' άτομο στο δίκλινο ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

1Η ΗΜΕΡΑ: ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ – ΚΥΛΛΗΝΗ – ΖΑΡΟΥΧΛΑ – ΛΙΜΝΗ ΤΣΙΒΛΟΥ – ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ – ΚΛΕΙΤΟΡΙΑ

Συγκέντρωση στο γραφείο, επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για τον Πόρο. Επιβίβαση στο πλοίο με προορισμό την Κυλλήνη. Άφιξη και αναχώρηση (με σύντομη ενδιάμεση στάση) για τη Ζαρούχλα. Η Ζαρούχλα είναι ένα πανέμορφο χωριό, κυριολεκτικά βυθισμένο στο πράσινο. Τα καταπράσινα έλατα, οι καστανιές, η ομιχλώδης ατμόσφαιρα και οι μυρωδιές από τα αναμμένα τζάκια δημιουργούν ένα ειδυλιακό κλίμα. Περιήγηση στο χωριό, όπου θα θαυμάσουμε την παραδοσιακή αρχιτεκτονική του με τα πέτρινα σπιτάκια, τον ομώνυμο μεσαιωνικό Πύργο και τον ποταμό Κράθι που πηγάζει από το Χελμό και διασχίζει το χωριό. Σε απόσταση 10 χιλιομέτρων περίπου βρίσκεται η γραφική λίμνη Τσιβλού. Σε υψόμετρο 700 μέτρων, δημιουργήθηκε το 1913 από μια κατολίσθηση που έφραξε την κοίτη του ποταμού Κράθι και παρέσυρε τον οικισμό Τσιβλό, δίνοντας την ονομασία στη λίμνη. Περιήγηση και γεύμα σε εστιατόριο της περιοχής. Αναχώρηση για τα Καλάβρυτα, έναν από τους πλέον δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς στην Ελλάδα, με σπάνια φυσική ομορφιά, έντονα παραδοσιακά στοιχεία και ιστορικά μνημεία. Επίσκεψη στο Μουσείο Θυσίας Καλαβρυτινών που στεγάζεται στο Δημοτικό Σχολείο που κάηκε ολοσχερώς από τους Γερμανούς το 1943 και ανακατασκευάστηκε μετά την απελευθέρωση. Αναχώρηση για την Κλειτορία, άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.


2Η ΗΜΕΡΑ: ΚΛΕΙΤΟΡΙΑ – ΣΠΗΛΑΙΟ ΛΙΜΝΩΝ – ΜΟΝΗ ΑΓΙΑΣ ΛΑΥΡΑΣ – ΤΟΠΟΣ ΘΥΣΙΑΣ – ΜΕΓΑ ΣΠΗΛΑΙΟ – ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για το Σπήλαιο των Λιμνών. Το σπήλαιο είναι ένα σπάνιο δημιούργημα της φύσης. Εκτός από τους λαβυρινθώδεις διαδρόμους, τις μυστηριώδεις στοές και τους παράξενους σταλακτικούς σχηματισμούς, έχει κάτι αποκλειστικά δικό του: τις αλλεπάλληλες κλιμακωτές λίμνες (που εκετείνονται σε τρεις ορόφους), που το καθιστούν μοναδικό στο είδος του στον κόσμο! Ο επισκέπτης μπαίνει στο σπήλαιο από τεχνητή σήραγγα, που καταλήγει κατ’ ευθείαν στο δεύτερο όροφο. Οι διαστάσεις του τμήματος αυτού προκαλούν δέος, έσκταση και θαυμασμό. Η διάβαση των λιμνών γίνεται από υπερυψωμένες τεχνητές γέφυρες. Στον κάτω όροφο του σπηλαίου βρέθηκαν απολιθωμένα οστά ανθρώπου και διάφορων ζώων, μεταξύ των οποίων και ιπποπόταμου. Περιήγηση στο Σπήλαιο και αναχώρηση για τη Μονή Αγίας Λαύρας. Η Μονή άρχισε να οικοδομείται το 961. Το 1821 αποτέλεσε το κέντρο Εθνεγερσίας κατά των Τούρκων με την ύψωση του Λαβάρου και την ορκωμοσία των αγωνιστών από τον Παλαιών Πατρών Γερμανό. Στη Μονή φυλάσεται το Λάβαρο της ορκωμοσίας των αγωνιστών του 1821. Επίσκεψη στους χώρους της Μονής και αναχώρηση για το Λόφο του Καπή, όπου βρίσκεται ένα από τα ξεχωριστά μνημεία των Καλαβρύτων. Ο Τόπος Θυσίας, όπου στις 13 δεκεμβρίου 1943 οδηγήθηκαν από τους Γερμανούς όλοι οι άνδρες από 14 χρονών και άνω και εκτελέστηκαν. Σήμερα στον Τόπο Θυσίας βρίσκεται ένας μεγάλος Σταυρός που θυμίζει το αποτρόπαιο έγκλημα. Στις στήλες που περιβάλλουν τον κεντρικό χώρο αναγράφονται τα ονόματα των οικογενείων των εκτελεσθέντων και στην κατακόμβη είναι αναρτημένα ισάριθμα μικρά καντήλια. Στη συνέχεια αναχώρηση για την Ιερά Μονή Μεγάλου Σπηλαίου. Χτισμένη σε ένα εντυπωσιακό τοπίο στην είσοδο μια φυσικής σπηλιάς, διαθέτει μεγάλο πλούτο κειμηλίων, μεταξύ των οποίων εξαιρετική θέση κατέχει η εικόνα της Παναγίας που φιλοτέχνησε ο Ευαγγελιστής Λουκάς. Επίσης διαθέτει ένα σπάνιο λάβαρο με τις μορφές τριών βυζαντινών αυτοκρατόρων, εθνικές στολές, ένα πολύτιμο σταυρό με Τίμιο Ξύλο, λειψανοθήκες με οστά Αγίων και των ιδρυτών της Μονής, καθώς επίσης και βιβλιοθήκη με περισσότερους από 3.000 τόμους και σπάνια χειρόγραφα. Επιστροφή στα Καλάβρυτα και γεύμα σε εστιατόριο της περιοχής. Περιήγηση στο πεζοδρομημένο ιστορικό κέντρο της πόλης όπου μεταξύ άλλων θα δούμε στο κέντρο της πλατείας το ρολόι του Μητροπολιτικού Ναού, σταματημένο στην ώρα της εκτέλεσης και το αρχοντικό της Παλαιολογίνας, χτισμένο απο το Θωμά Παλαιολόγο, που φανερώνει την ύπαρξη δεσμών του τόπου με τη Βυζαντινή Αυτοκρατορία. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

 

3Η ΗΜΕΡΑ: ΚΛΕΙΤΟΡΙΑ –ΜΝΗΜΕΙΟ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ 1821 – ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ – ΟΔΟΝΤΩΤΟΣ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΣ – ΚΥΛΛΗΝΗ – ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και, ανήμερα της Εθνικής επετείου, αναχώρηση για το λαμπρότερο μνημείο του Έθνους. Είναι το Ηρώο των αγωνιστών της επανάστασης του 1821, που θυσιάστηκαν για την ανεξαρτησία του Ελληνικού Έθνους από τον Τουρκικό ζυγό. Το Ηρώο αποτελείται από σύνθεση τριών ανδριάντων που παριστάνουν τη συμμετοχή του κλήρου και των αγωνιστών στην Επανάσταση. Αναχώρηση για τα Καλάβρυτα. Χρόνος ελεύθερος για μια τελευταία βόλτα στην πόλη και στη συνέχεια μεταφορά στο σιδηροδρομικό σταθμό όπου θα επιβιβαστούμε στον Οδοντωτό Σιδηρόδρομο για να μεταβούμε στο Διακοπτό. Η 22 χιλιομέτρων διαδρομή του Οδοντωτού περνάει μέσα απο το φαράγγι, πλάι στο Βουραϊκό, ένα τοπίο απίστευτης φυσικής ομορφιάς με το ποτάμι να δημιουργεί μικρούς και μεγάλους καταρράκτες. Άφιξη στο Διακοπτό, επιβίβαση στο λεωφορείο και αναχώρηση για την Κυλλήνη (με ενδιάμεση στάση για γεύμα). Άφιξη στην Κυλλήνη και επιβίβαση στο πλοίο για Πόρο. Άφιξη και μεταφορά στο Αργοστόλι. Τέλος εκδρομής

 

ΚΟΣΤΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ:
130,00 € κατ’ άτομο σε δίκλινο / τρίκλινο
100,00 € παιδί έως 12 ετών σε δίκλινο με γονείς

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:
Ακτοπλοϊκά Εισιτήρια Πόρος – Κυλλήνη – Πόρος
2 Διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο Mont Helmos 3* με πρωινό
Μεταφορές / Μετακινήσεις με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν
Πρόγραμμα ξεναγήσεων όπως αυτό αναφέρεται στο αναλυτικό πρόγραμμα
Συνοδός του γραφείου μας

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:
Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης
Εισιτήρια εισόδου στο Μουσείο, το Σπήλαιο των Λιμνών & τον Οδοντωτό Σιδηρόδρομο
Γεύματα / Δείπνα
Ό,τι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα ως περιλαμβανόμενο


ΣΗΜΕΙΩΣΗ:
Η φορά του προγράμματος δεν είναι δεσμευτική. Η σειρά των ξεναγήσεων μπορεί να αλλάξει, χωρίς να παραληφθεί τίποτε απ’ όσα αναγράφονται στο πρόγραμμα.
Το τελικό ενημερωτικό δίνεται στους συμμετέχοντες της εκδρομής 3-4 ημέρες πριν την αναχώρηση.


logo clear

KATSOURIS TRAVEL & YACHTING SERVICES
Λεωφόρος Γ.Βεργωτή 46 Αργοστόλι(πλησίον Μητροπόλεως)
28100 Κεφαλονιά,Ελλάδα
Τηλ:2671100817
Fax:2118008992
www.katsouris-travel.com
E-mail:  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.