Παντοπωλείο «Ευ ζην» : Υγιεινά και απολαυστικά προϊόντα απ΄όλη την Ελλάδα!


Παντοπωλείο «Ευ ζην» : Υγιεινά και απολαυστικά προϊόντα απ΄όλη την Ελλάδα!

Το παντοπωλείο «Ευ ζην» έχει ανοίξει εδώ και λίγους μήνες στο κέντρο της πόλης και πιο συγκεκριμένα στην οδό Σιτεμπόρων 66, στο Αργοστόλι.

Είναι ένας ξεχωριστός χώρος με προϊόντα υψηλής ποιότητας, που έχει δημιουργηθεί με πολλή αγάπη και πολύ μεράκι από την κ. Χρύσα. Σκοπός της είναι όπως μας τόνισε «Η στήριξη των Eλληνικών προϊόντων και των παραγωγών τους».

DSC 0731

Πράγματι, πρόκειται για ένα γευστικό ταξίδι απ’ όλη την Ελλάδα, όπου παραγωγοί από την Κόνιτσα ως τη Σκάλα      Λακωνίας και την Κρήτη, από τη Μυτιλήνη και τη Χίο ως τη Νάξο, στέλνουν τα προϊόντα τους, για να θυμηθούμε και να  γνωρίσουμε γνήσιες γεύσεις . Στο κατάστημα πωλούνται μόνο Ελληνικά προϊόντα, εξαιρετικής ποιότητας και γεύσης, τα οποία η κ. Χρύσα έχει ψάξει πολύ ανά την Ελλάδα για να τα βρεί και να μας τα προσφέρει και όπως μας επισήμανε «οι πελάτες μας, μας εμπιστεύονται και βασίζονται στο λόγο μας. Η σχέση ποιότητας και τιμής είναι άριστη»

Ζυμαρικά χειροποίητα με φρέσκα αυγά και φρέσκο γάλα, τραχανάδες από την Αραβησσό Πέλλας, στριφτάδια, σπαγγέτι από τη Σκάλα Λακωνίας, αλλά και φωλιές σκόρδου, παπαρδέλλες με μελάνι σουπιάς μας προσκαλούν να τα δοκιμάσουμε με τις έτοιμες σάλτσες από το χωριό, αλλά και με τις πιο ντελικάτες και βραβευμένες, όπως ντομάτα Μαυροδάφνη και ντομάτα Σκόρδο.

Όσπρια αποκλειστικά από τις Πρέσπες, αλλά και μεγάλη ποικιλία από ρύζια, όλα από την Ελληνική γή.

Στά ράφια βρήκαμε πολλά βαζάκια, έτοιμα να τα απολαύσουμε, αφού αρκεί ένα απλό άνοιγμα για να μας χαρίσουν τις πλούσιες γεύσεις τους. Πατέ με μαύρη ελιά και καρύδι, σύκου με καρύδι, φλογερής πιπεριάς, ντιπάκια σολωμού και τυριού στίλτον, με μια μεγάλη ποικιλία από κριτσινάκια μας δίνουν απίστευτους γευστικούς συνδιασμούς. Αλλά και σάλτσα γνήσιας πέστο, κόκκινη πιπεριά με τυρί ρικότα και απίστευτα αρωματικά ντρέσινγκ σκόρδου και πορτοκαλιού.

Στο μεγάλο ξύλινο τραπέζι, βρήκαμε ένα σωρό λιχουδιές με μια Χριστουγεννιάτικη νότα. Χειροποίητες πλάκες σοκολάτας, φρεσκοψημένοι ξηροί καρποί και λικεράκια σε τόσα χρώματα και σε τόσο ξεχωριστά μπουκάλια, ιδανικά για δώρο. Δεν λείπουν βέβαια και τα σπιτικά μελομακάρονα που μυρίζουν μέλι και είναι από τα καλύτερα που έχουμε δοκιμάσει.

DSC 0735

Στο ψυγείο του καταστήματος, σε πρώτη θέση τα ξακουστά Αλλαντικά Ανατολίας, παστουρμάς από καμήλα, παρμάκ κεμπάπ, ζεϊμπέκ σαλάμι,σουτζούκι πολίτικο, καβουρμάς, άριστης ποιότητας μπέϊκον και προσούτο ....... όχι Πάρμας, αλλά Δράμας. Αλλά και ποικιλία τυριών, κυρίως Π.Ο.Π. όπως γραβιέρα, αρσενικό και μελανοτύρι, όλα από τη Νάξο. Φέτα Ηπείρου, το περιβόητο μετσοβόνε ιδρύματος Τοσίτσα, Λαδοτύρι Μυτιλήνης, Μαστέλλο Χίου, κασέρι Σοχού, γραβιέρα και ξύγαλο Κρήτης, αλλά και στάκα και στακοβούτυρο........Και πολλά -πολλά τυράκια πικάντικα, με πιπέρια και βότανα και φυσικά τα τοπικά τυροκομικά «Γιαννάκη».

Και βέβαια δε λείπουν για όσους τα προτιμούν και βιολογικά προϊόντα.

Σκοπός του καταστήματος είναι να διευρύνει τους γαστρονομικούς ορίζοντες του νησιού, προσφέροντας ποιότητα, πάντοτε με σεβασμό στον Έλληνα παραγωγό, που προσπαθεί σ’ ένα έντονα ανταγωνιστικό περιβάλλον να προβάλλει και να διαθέσει τα αγαθά που προσφέρει η ελληνική γή. Στο πλαίσιο ενός ηθικού και τίμιου εμπορίου.

Μια επίσκεψη στο κατάστημα θα σας ταξιδέψει σε πολλά γευστικά μονοπάτια με μυρωδιές και χρώματα από διάφορα μέρη της Ελλάδας. Τα προϊόντα φυσικά είναι όλα χειροποίητα, με γεύσεις σπιτικές και το κυριότερο χωρίς συντηρητικά.

Μαρία Κουρκουμέλη

DSC 0715DSC 0718DSC 0720DSC 0723DSC 0725DSC 0726DSC 0728DSC 0730DSC 0733DSC 0739DSC 0741DSC 0742DSC 0745DSC 0747DSC 0748DSC 0750