Τάσος Κοφοδήμος και Ναταλία Κωτσάνη στο Κ63 !


Τάσος Κοφοδήμος και Ναταλία Κωτσάνη στο Κ63 !

Τάσος Κοφοδήμος - Ναταλία Κωτσάνη

Πέμπτη 9 Μαρτίου 2023

Κ63 (Κεφαλονιά)

Αντώνη Τρίτση 63, Αργοστόλι

Τηλ. κρατήσεων: 2671027737

Έναρξης: 21:45
Είσοδος: 5 €

Η Ναταλία Κωτσάνη και ο Τάσος Κοφοδήμος, συμπράττουν για πρώτη φορά σε μια παράσταση εφ’ όλης της ύλης, με σημαντικές στιγμές από τη δεκαπενταετή μουσική τους πορεία. Ρυθμοί από τα Βαλκάνια και τη Θράκη, αρμένικες μελωδίες και τραγούδια της Μεσογείου, συναντούν προσωπικές τους συνθέσεις, αναδεικνύοντας την ιδιαίτερη επικοινωνία τους με το κοινό, τη δυναμική τους παρουσία στη σκηνή και τις εκφραστικές τους ερμηνείες. Πολυσχιδείς και δημιουργικοί, ανταλλάσουν το μουσικό τους υλικό, εναλλάσουν ρόλους, μοιράζονται τις συνθέσεις τους και προτείνουν μία σύγχρονη ερμηνευτική θεώρηση τραγουδιών της παράδοσης. Δύο παράλληλες μουσικές διαδρομές, με κοινές καταβολές στις παραδοσιακές μουσικές του κόσμου και στην αναζήτηση των ριζών, ενώνονται σε έναν ευφάνταστο διάλογο εναλλαγής και ανταλλαγής μουσικών ιδιωμάτων.

video: https://www.facebook.com/100007274296034/videos/601522495132621/

Βιογραφικά Συντελεστών

natalia kotsaniΦωτογραφία: Ηλίας Μωραΐτης

Ναταλία Κωτσάνη

Η Ναταλία Κωτσάνη, τραγουδίστρια του συγκροτήματος encardia από το 2012, πραγματοποιεί μαζί τους περιοδείες και σεμινάρια σε όλη την Ευρώπη, έχοντας συνδέσει άρρηκτα το όνομά της με τη world jazz μουσική σκηνή και τα τραγούδια της Μεσογείου. Σπούδασε κλασικό πιάνο με το Δ. Μαλλούχο, jazz και αυτοσχεδιασμό με το Σ. Λάντσια και τραγούδι με τη Μ. Συμεωνίδου, την Ε. Κυλπάση και την Ε. Πασπαλά. Έχει παρακολουθήσει μαθήματα ιταλικού τραγουδιού με την E. Magnolo και την A. Villani καθώς και σεμινάρια ιρλανδικού, σουηδικού, νορβηγικού τραγουδιού και Kulning με τη Λ. Γιώτη. Είναι διπλωματούχος της Σχολής Εφαρμοσμένων Μαθηματικών & Φυσικών Επιστημών, Υποψήφια Διδάκτορας στη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Η/Υ του ΕΜΠ και απόφοιτη του μεταπτυχιακού προγράμματος "Ερμηνεία της Jazz & Νέες Τεχνολογίες" του ΕΚΠΑ, με ειδίκευση στο φωνητικό αυτοσχεδιασμό στην Jazz μουσική. Από το 2008 μέχρι σήμερα έχει πραγματοποιήσει πλήθος συναυλιών σε Ελλάδα, Ιταλία, Ελβετία, Γερμανία, Κύπρο, έχει εμφανιστεί στα μεγαλύτερα φεστιβάλ και τους συναυλιακούς χώρους της Ελλάδας και έχει συνεργαστεί με πλήθος καλλιτεχνών. Έγραψε μουσική για το ντοκιμαντέρ μικρού μήκους "Shadow Fighting", και για τη θεατρική παράσταση Ιωάννα του Μετρό (καλοκαίρι 2022, σκην. Κώστας Αρζόγλου). Παράλληλα, ως ερευνήτρια της Τεχνητής Νοημοσύνης και της Υπολογιστικής Εθνομουσικολογίας, σχεδιάζει πρωτότυπα μουσικά συστήματα και έχει δημοσιεύσει ερευνητικές της εργασίες σε πλήθος συνεδρίων. Για το 2022 επιλέχθηκε ως Mentor, ενός από τα μεγαλύτερα μουσικά συνέδρια του κόσμου, το NIME 2022 - New Zealand.

tasos kofodimosΦωτογραφία: Στέλλα Μπασιά

Τάσος Κοφοδήμος

Ο Τάσος Κοφοδήμος, είναι τραγουδιστής τριών από τα πιο πολυσυζητημένα συγκροτήματα της νεότερης εγχώριας μουσικής σκηνής, Γκιντίκι, Largo και Transidelia. Ασχολήθηκε με τη μουσική από μικρή ηλικία, παρακολουθώντας μαθήματα πιάνου. Το 2007 εγκαταστάθηκε στη Θεσσαλονίκη και πραγματοποίησε πλήθος εμφανίσεων στα μουσικά στέκια της πόλης. Από το 2013 συμμετέχει στο σχήμα Λάργκο (Λάργκο EP - 2016, Τα λάθη - 2019) και στο σχήμα Γκιντίκι, με τους οποίους έχουν πραγματοποιήσει πλήθος συναυλιών στις Ελλάδα και το εξωτερικό. Από το 2015 συνεργάζεται με την τραγουδίστρια Βάσω Βασιλειάδου. Το 2019 δημιουργείται το σχήμα Transidelia, όπου τραγουδάει και παίζει στεριανό λαούτο (Anatoli - 2019). Aπό το 2019 ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Το 2021 ηχογράφησε και ανέλαβε την παραγωγή του προσωπικού του EP με δική του μουσική, το οποίο περιλαμβάνει τη μελοποίηση του ποιήματος "Φωνές" του Κ. Καβάφη (Ηριδανός - 2021). Το 2022 έγραψε τη μουσική στην παράσταση χορού "Αντί" που παρουσιάστηκε το Νοέμβριο του 2022 στο θέατρο "Ροές". Είτε ως μέλος των συγκροτημάτων στα οποία συμμετέχει ή ανεξάρτητα, έχει εμφανιστεί στα μεγαλύτερα φεστιβάλ και συναυλιακούς χώρους της Ελλάδας, έχει συμμετάσχει ως μουσικός σε θεατρικές παραγωγές και έχει συνεργαστεί με πλήθος καλλιτεχνών. Παίζει στεριανό λαούτο, ακουστική κιθάρα, τρίχορδο μπουζούκι και τραγουδάει, ενώ παράλληλα γράφει μουσική και στίχους. Είναι διπλωματούχος της Φιλολογικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.