Tο γιοτ του Στιβ Τζομπς μοιάζει με γιγάντια συσκευή της Apple

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 30 Οκτωβρίου 2012 01:01

Tο γιοτ του Στιβ Τζομπς μοιάζει με γιγάντια συσκευή της Apple

Ο Στιβ Τζομπς δεν έζησε για να το δει να ταξιδεύει. Ένα χρόνο μετά το θάνατό του, ναυπηγείο της Ολλανδίας ολοκλήρωσε το γιοτ που ο εμβληματικός ηγέτης της Apple πέρασε χρόνια σχεδιάζοντας -και αυτό είναι κάτι που φαίνεται, αφού το σκάφος ξεχωρίζει για την αισθητική και τα καινοτόμα υλικά του.





Το Venus, μήκους 80 μέτρων, είναι κατασκευασμένο από αλουμίνιο, καλύπτεται από πάνελ χρωμίου, φέρει στα πλαϊνά του σειρές από παράθυρα και διαθέτει στη γέφυρα επτά υπολογιστές iMac που ελέγχουν το πηδάλιο. Στην πλώρη, ένα τζακούζι ολοκληρώνει την απόλαυση σε ένα ασυνήθιστο κατάστρωμα για ηλιοθεραπεία, αναφέρει το Business Insider.

O διάσημος Γάλλος σχεδιαστής Φιλίπ Σταρκ βοήθησε τον Τζομπς να σχεδιάσει τις εσωτερικούς χώρους του γιοτ, ενώ οι σχεδιαστές των καταστημάτων της Apple ανέπτυξαν το γυαλί στα παράθυρα που παίζει δομικό ρόλο.



Ο σχεδιασμός του πλοίου απασχολούσε για χρόνια τον Τζομπς, πάντα όμως κάτω από ένα πέπλο μυστικότητας, γράφει ο βιογράφος του Ουόλτερ Άιζακσον.



Όπως αναφέρει το Verge, την καθέλκυση του πλοίου στα ναυπηγεία Feadship γιόρτασε η οικογένεια του Τζομπς, και όσοι βοήθησαν στην κατασκευή του πήραν από ένα iPod Shuffle με τo όνομα «Venus» χαραγμένο στο πίσω μέρος.

Πηγή: in.gr