Google Car : το αυτοκίνητο που οδηγεί μόνο του! (Video)

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 08 Απριλίου 2012 15:15

Google Car : το αυτοκίνητο που οδηγεί μόνο του! (Video)

Το Google self driving car είναι γνωστό καιρό τώρα και αποτελεί την προσπάθεια του Google να κατασκευάσει ένα όχημα που μπορεί να κινηθεί στον δρόμο χωρίς οδηγό. Πρόσφατα κυκλοφόρησε και βίντεο με τον Steve Mahan, ένα τυφλό άνδρα που μετακινείται με την βοήθεια του Google car απλοποιώντας την καθημερινότητα του και βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής του. Αν και συναισθηματικό, το παράδειγμα του Google car με τον Mahan είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου για τις δυνατότητες και τις ευκαιρίες που έχει να προσφέρει ένα μοντέλο μετακίνησης βασισμένο σε τεχνολογία όπως αυτή του Google car.

Φανταστείτε τους δρόμους γεμάτους με Google car και την κίνηση των οχημάτων να ελέγχεται αυτόματα κάθε στιγμή. Η κατανάλωση καυσίμου θα βελτιστοποιείται ανάλογα τις συνθήκες στον δρόμο. Τα αυτοκίνητα θα κινούνται με μικρότερες αποστάσεις μεταξύ τους και μεγαλύτερη ασφάλεια με αποτέλεσμα περισσότερα οχήματα στον ήδη περιορισμένο χώρο του οδικού άξονα. Σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης το σύστημα μπορεί να προσαρμοστεί άμεσα ώστε να επιτρέψει την διέλευση οχημάτων με προτεραιότητα όπως ασθενοφόρα και πυροσβεστικά οχήματα. Κάθε μετακίνηση θα παρακολουθείτε ώστε τα στοιχεία να βελτιώνουν το σύστημα και την διευκολύνεται η μελλοντική μετακίνηση των προσώπων με συγκεκριμένες διαδρομές.

Σε ένα τέτοιο κόσμο το Google θα μπορεί φυσικά να προσφέρει όχι μόνο στο περιβάλλον, στον χρόνο και στην ασφάλεια των επιβατών αλλά και στους ανθρώπους της διαφήμισης αφού πλέον θα γνωρίζει όχι μόνο την πορεία κάθε οχήματος αλλά και τα συγκεκριμένα σημεία που συγκεκριμένοι επιβάτες επιβιβάζονται και αποβιβάζονται. Αυτό σημαίνει διαφημίσεις και προσφορές κομμένες και ραμμένες στα μέτρα του καθένα για περιπτώσεις εξόδου μετά την δουλειά, εύρεση γυμναστηρίου ή ταξίδι με χαμηλό εισιτήριο της τελευταίας στιγμής.

Σε τι κόσμο θα ζούμε και αν τελικά οι χρήστες επιλέξουν το Google car με ή χωρίς αυτόματη πλοήγηση μένει να το δούμε. Το σίγουρο είναι ότι η τεχνολογία για τέτοιου είδους εφαρμογές έχει σχεδόν τελειοποιηθεί.

https://www.youtube.com/watch?v=cdgQpa1pUUE




00 inkefalonia general ad 300X250