Facebook: Τεράστια προβλήματα στο Messenger - Γιατί δεν κλείνουν οι συνομιλίες

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 09 Φεβρουαρίου 2024 18:03

Facebook: Τεράστια προβλήματα στο Messenger - Γιατί δεν κλείνουν οι συνομιλίες

Προβλήματα αντιμετωπίζουν οι χρήστες του Facebook και συγκεκριμένα στο Messenger, καθώς δεν μπορούν να κλείσουν τις συνομιλίες τους.

Τα προβλήματα εντοπίζονται κυρίως στη χρήστη της εφαρμογής σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές και όχι σε κινητά, ενώ οι περισσότερες αναφορές συγκεντρώνονται από περιοχές της Αθήνας. Παράλληλα, υπάρχουν επίσης χρήστες που αδυνατούν να συνδεθούν στον λογαριασμό τους. Το νέο αυτό τεχνικό ζήτημα προκύπτει μόλις μία εβδομάδα μετά από παρόμοια προβλήματα που αντιμετώπιζαν και πάλι οι χρήστες ηλεκτρικών υπολογιστών.

Πανικός στους ακολούθους του Facebook έχει προκαλέσει μία νέα ρύθμιση στην εφαρμογή Messenger, καθώς ζητείται, μέσα από ειδικό αίτημα, η συμπλήρωση για PIN (κωδικό), ειδοποίηση που εμφανίστηκε τον τελευταίο καιρό.

Πιο συγκεκριμένα, το Facebook ζητά την εισαγωγή ενός ειδικού κωδικού για να εμφανιστούν και να φορτωθούν οι συνομιλίες τους καθώς, για λόγους ασφαλείας, το ιστορικό συνομιλιών δεν θα εμφανίζεται αυτόματα στις νέες συσκευές. Δείτε επίσης: Χάος στις πλατφόρμες του ομίλου Meta - «Έπεσαν» Instagram, facebook και messenger

Πρόκειται για τη διαδικασία επαναφοράς των κρυπτογραφημένων συνομιλιών.

Πώς λειτουργεί

-Αν έχετε αποθηκεύσει τις συνομιλίες σας με την επιλογή «ασφαλούς αποθήκευσης» από το Messenger, μπορείτε να τις επαναφέρετε σε νέα συσκευή χρησιμοποιώντας PIN.

- Πρόκειται για το PIN που δημιουργήσατε όταν ενεργοποιήσατε για πρώτη φορά την ασφαλή αποθήκευση.

Επαναφορά συνομιλιών με χρήση PIN

- Ανοίγετε το Messenger
- Εισάγετε το PIN και ακολουθήστε τις οδηγίες που εμφανίζονται στην οθόνη.
- Επαναφορά PIN
- Αν θέλετε να επαναφέρετε το PIN σας, πρέπει να χρησιμοποιήσετε μια συσκευή στην οποία είναι ενεργοποιημένη η ασφαλής αποθήκευση.

- Ανοίξτε το Messenger σε συσκευή με ενεργοποιημένη την ασφαλή αποθήκευση και πατήστε τη φωτογραφία προφίλ σας στη γωνία.
- Πατήστε απόρρητο και ασφάλεια.
- Πατήστε συνομιλίες κρυπτογραφημένες από άκρο σε άκρο.
Πατήστε ασφαλής αποθήκευση.
Πατήστε επαναφορά PIN.

 Athensmagazine.gr




00 inkefalonia general ad 300X250