Έφτασε η «μεγάλη» μέρα για το Facebook: Σήμερα τα αποκαλυπτήρια για τη νέα εποχή

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 28 Οκτωβρίου 2021 10:28

Έφτασε η «μεγάλη» μέρα για το Facebook: Σήμερα τα αποκαλυπτήρια για τη νέα εποχή

Μία «νέα εποχή» ξεκινά σήμερα για τη δημοφιλέστερη πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης στον κόσμο - Τι φέρνει στο Facebook η metaverse εποχή

Σήμερα αναμένεται να παρουσίασει ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ τις θεαματικές αλλαγές που αναμένεται να φέρει στο Faceboook η στροφή στο metaverse.

Πιο συγκεκριμένα, οι ανακοινώσεις θα γίνουν στο πλαίσιο της ετήσιας εκδήλωσης «Connect» της εταιρείας, ενώ σύμφωνα με εκτιμήσεις εντάσσονται σε ένα ευρύτερο σχέδιο αντεπίθεσης του κολοσσού μετά τις πρόσφατες αποκαλύψεις για τα κακώς κείμενα στον τρόπο λειτουργίας του.

Ο Ζούκερμπεργκ έχει δηλώσει, άλλωστε, πως φιλοδοξεί το Facebook να μείνει στην ιστορία ως κάτι περισσότερο από ένα μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Στόχος είναι πλέον να αποτελέσει έναν από τους βασικούς δημιουργούς του «metaverse».

Τι είναι όμως το metaverse;

Ο Ζούκερμπεργκ το έχει περιγράψει ως ένα «εικονικό περιβάλλον», στο οποίο οι χρήστες μπαίνουν - αντί απλά να κοιτάνε στην οθόνη. Ο όρος, ωστόσο, επινοήθηκε από τον συγγραφέα Neal Stephenson για το μυθιστόρημα επιστημονικής φαντασίας του 1992 με τίτλο «Snow Crash».

Το metaverse υπόσχεται να γίνει ένας τρισδιάστατος κόσμος ατελείωτων, διασυνδεδεμένων εικονικών κοινοτήτων, όπου οι άνθρωποι θα μπορούν να συναντηθούν, να εργαστούν και να παίξουν, χρησιμοποιώντας ακουστικά εικονικής πραγματικότητας, γυαλιά επαυξημένης πραγματικότητας, εφαρμογές smartphone ή άλλες συσκευές.

Το Facebook έχει ήδη προσλάβει χιλιάδες μηχανικούς στην Ευρώπη για να εργαστούν πάνω στο σχέδιο, ενώ οι εταιρείες βιντεοπαιχνιδιών προσαρμόζουν τη μακροπρόθεσμη στρατηγική τους για αυτό που ορισμένοι θεωρούν την επόμενη «επανάσταση στο διαδίκτυο».

Σημειώνεται πως το Facebook έχει προειδοποιήσει ότι θα χρειαστούν 10 έως 15 χρόνια για να αναπτυχθούν υπεύθυνα προϊόντα για το metaverse.

dikaiologitika.gr




00 inkefalonia general ad 300X250