Ενθουσίασαν το Αργοστόλι ο Άγγελος Ανδρεάτος και η «ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ ΚΑΝΤΑΔΟΡΩΝ» (Εικόνες / Video)

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 15 Αυγούστου 2017 15:41

Ενθουσίασαν το Αργοστόλι ο Άγγελος Ανδρεάτος και η «ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ ΚΑΝΤΑΔΟΡΩΝ» (Εικόνες / Video)

Από την Κεφαλονιά ξεκίνησε το ταξίδι της για το Ιόνιο η «ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ ΚΑΝΤΑΔΟΡΩΝ» .

Από τον Χρήστο Λαμπράκη

Το Σάββατο το βράδυ πραγματοποιήθηκε στον αύλειο χώρο του Ξενία η επίσημη πρώτη του νέου σχήματος μουσικών, με την υποστήριξη της Ένωσης Επτανήσων Ελλάδας.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης παρουσιάστηκαν επτά  νέες καντάδες από τον γνωστό Κεφαλονίτη τραγουδιστή Άγγελο Ανδρεάτο με τη στιχουργική υπογραφή του Σαράντη Αλιβιζάτου.

Επτά καντάδες γραμμένες για τον έρωτα , αλλά και σε σατυρική διάθεση, με μια διαφορετική, σύγχρονη προσέγγιση και με πολλές επιρροές από τα Ιόνια νησιά και ιδιαίτερα την Κεφαλονιά.

Οι επτά καντάδες αποτελούν μέρος του δίσκου που θα κυκλοφορήσει μελλοντικά από την Ε.Ε.Ε. και χωρίς υπερβολή μπορούμε να πούμε ότι ενθουσίασαν το κοινό που κατέκλεισε το Ξενία.

Στόχος της Ένωσης, η επτανησιακή καντάδα να μεταλαμπαδευτεί και στις νέες γενιές και να  κατακτήσει τα μουσικά δρώμενα, αποκτώντας το δικό της νεανικό κοινό και αγκαλιάζοντας με σεβασμό τις παλιότερες γενιές σε ένα μοναδικό ταίριασμα.

Κατά τη διάρκεια της βραδιάς ακούστηκαν επίσης, μερικά  από τα αριστουργήματα του Σαράντη που γράφτηκαν για μεγάλους δημιουργούς και  παραμένουν αναλλοίωτα στο χρόνο, αλλά και οι γνωστές επτανησιακές καντάδες.

Τον Άγγελο Ανδρεάτο συνοδεύουν στο τραγούδι, η Μαρίζα Σακελλαρίου και η Δώρα Γιάγια κάτω από τους ήχους του μαντολίνου από τον Λάμπρο Ανυφαντή, τον Κώστα Πανταζάτο και της Ματούλας Φλωράτου, της κιθάρας από τον Διονύση Πομόνη και του ακορντεόν από τον Σπύρο Κωστή. .

Το παρών έδωσαν αν επίσης η μητέρα του Σαράντη, Γκόλφω, όπως επίσης και η αδελφή του Ελευθερία.

Η πορεία των παιδιών ξεκίνησε δυναμικά από το νησί μας και το μέλλον διαγράφεται λαμπρό καθώς ο κόσμος όχι μόνο αποδέχθηκε τη νέα μουσική πρόταση, αλλά  συμμετείχε ενεργά στην εκδήλωση,  η οποία θα συνεχισθεί στο Ιόνιο αλλά και σε άλλες γωνιές της χώρας και στα πέρατα της γης, όπου υπάρχει ενεργό το επτανησιακό κύτταρο!

  • Δείτε τα δυο επόμενα Video περισσότερα από 40 λεπτά εκδήλωσης

https://youtu.be/QCHEEZSOeg0

https://youtu.be/w1vKDFtLCtc

  • Εικόνες

Νέα γενιά κανταδόρων

Η μητέρα του Σαράντη, Γκόφλω και η αδελφή του Ελευθερία

Νέα γενιά κανταδόρων

Η Πρόεδρος της Ένωσης Επτανησίων , Ελένη Κονοφάου με τον Πρόεδρο της ΚΕΔΗΚΕ , Άγγελο Κωνσταντάκη

Νέα γενιά κανταδόρωνΝέα γενιά κανταδόρωνΝέα γενιά κανταδόρωνΝέα γενιά κανταδόρωνΝέα γενιά κανταδόρωνΝέα γενιά κανταδόρωνΝέα γενιά κανταδόρωνΝέα γενιά κανταδόρωνΝέα γενιά κανταδόρωνΝέα γενιά κανταδόρωνΝέα γενιά κανταδόρωνΝέα γενιά κανταδόρωνΝέα γενιά κανταδόρωνΝέα γενιά κανταδόρωνDSC 0047DSC 0049DSC 0052DSC 0054DSC 0056DSC 0064DSC 0068DSC 0073DSC 0078DSC 0080DSC 0096DSC 0096 CroppedDSC 0104DSC 0108DSC 0110DSC 0112




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250