Η σοπράνο Cellia Costea, ο βαρύτονος Δημήτρης Τηλιακός και ο πιανίστας Δημήτρης Γιάκας σε συναυλία του Ιδρύματος Βεργωτή

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 30 Ιουλίου 2012 12:19

Η σοπράνο Cellia Costea, ο βαρύτονος Δημήτρης Τηλιακός και ο πιανίστας Δημήτρης Γιάκας σε συναυλία του Ιδρύματος Βεργωτή

Η διεθνούς φήμης σοπράνο Cellia Costea και ο διεθνούς φήμης βαρύτονος Δημήτρης Τηλιακός με τη συνοδία του πιανίστα Δημήτρη Γιάκα θα παρουσιάσουν έργα Puccini, Catalani, Rossini, Leoncavallo, Giordano, Massenet, Λαυράγκα, Σαμάρα, Bizet και Verdi την Τρίτη 31.7.2012 στο Πνευματικό Κέντρο Κουρκουμελάτων.

Η Cellia Costea γεννήθηκε στη Ρουμανία και σπούδασε μουσική στο Εθνικό Μουσικό Πανεπιστήμιο του Βουκουρεστίου. Διακρίθηκε σε Διεθνείς Διαγωνισμούς στην Κίνα (2002), Βαρκελώνη (2003) και Βαλσέζια (2004). Το ρεπερτόριό της περιλαμβάνει ρόλους όπως η Κόμισσα Αλμαβίβα στους Γάμους του Φίγκαρο, η Λιου στην Τουραντότ, η Ελιζαμπέττα στον Ντον Κάρλος, η Ντόννα Ελβίρα στο Ντον Τζοβάννι και η Λεονόρα στον Τροβατόρε. Έχει τραγουδήσει σε μεγάλα θέατρα όπως στην Κρατική Όπερα της Βιέννης, στη Γερμανική Όπερα Βερολίνου, το Κόβεντ Γκάρντεν, καθώς και στη Μασσαλία, τη Λιέγη, το Αμστερνταμ και την Κατάνια. Πρόσφατα τραγούδησε Τόσκα στο Ηρώδειο. Για την ερμηνεία στο συγκεκριμένο ρόλο καθώς και για την συνεπή και αδιάπτωτα έγκυρη συμβολή της στο ελληνικό μελόδραμα της απονεμήθηκε από την Ένωση Ελλήνων Θεατρικών και Μουσικών Κριτικών το Μεγάλο Βραβείο Μουσικής 2011.

Ο Δημήτρης Τηλιακός γεννήθηκε στη Ρόδο σπούδασε κλασικό τραγούδι στην Αθήνα με τον Κώστα Πασχάλη και στη συνέχεια το 1996 με διετή υποτροφία ''Μαρία Κάλλας'' στη Μουσική Ακαδημία του Μονάχου με την Δάφνη Ευαγγελάτου. Το 1997 κέρδισε το βραβείο του διαγωνισμού W. D. Fassbaender και την ίδια χρονιά πρωτοεμφανίστηκε τραγουδώντας τον Conte Almaviva (Le nozze di Fiaro) στο Prinzregententheater του Μονάχου και αμέσως μετά υπογράφει συμβόλαιο συνεργασίας με την κρατική όπερα της Νυρεμβέργης θέατρο στο οποίο τραγούδησε τους πιο σημαντικούς ρόλους του ρεπερτορίου του. Τραγούδησε σe σημαντικά θέατρα και αίθουσες συναυλιών του κόσμου όπως Hercoules Saal, Sala Sao Paolo, Tokyo Suntory Hall, Munchner Bienale, Opera Toulon,Tokyo National Opera, Tchaikovsky Concert Hall, London Royal Opera House,Opera National de Paris κ.ά.
Συνεργάστηκε με σημαντικούς μαέστρους και σκηνοθέτες της εποχής μας και πρόσφατα ηχογράφησε την όπερα Διδώ και Αινείας του Purcell και τον Macbeth του Verdi. Στα άμεσα καλλιτεχνικά σχέδια του Δημήτρη Τηλιακού είναι οι συνεργασίες με το La Fenice της Βενετίας (Manon Lescaut), την Opera Monte Carlo (Bohème), Oper Köln (Aida) και την Metropolitan Opera (Bohème).

Για το Ίδρυμα
Μαριάνθη Σταυρίδου
http://vergottisfoundation.org/




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ