Με επιτυχία ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις του Ιδρύματος Βεργωτή (VIDEO)

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 26 Ιουλίου 2012 13:02

Με επιτυχία ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις του Ιδρύματος Βεργωτή (VIDEO)

Ρεπορτάζ : Έφη Γιαννακούλα Ξεκίνησαν χθες οι εκδηλώσεις του Ιδρύματος Γεωργίου και Μάρης Βεργωτή στο Πνευματικό Κέντρο στα Κουρκουμελάτα. Ο «Καλοκαιρινός Μουσικός Κύκλος 2012» είναι αφιερωμένος στον μεγάλο Κεφαλονίτη μουσουργό Διονύσιο Λαυράγκα. Η βραδιά ξεκίνησε με μια σύντομη ομιλία του προέδρου του Ιδρύματος κ.Γεράσιμου Βεργωτή, σχετικά με την νέαεικόνα του Ιδρύματος, τους σκοπούς, την επιθυμία να μεταφερθεί η έδρα του Διοικητικού Κέντρου από την Αθήνα στα Κουρκουμελάτα, καθώς και στις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν τις επόμενες ημέρες. Έπειτα ακολούθησε συναυλία με την μεγάλη σοπράνο Marina Krilovici και τον πιανίστα Δημήτρη Γιάκα. Η σοπράνο ερμήνευσε Schumann, Strauss, Fauré, Hahn, Duparc, Massenet, Tosti, Liszt και Obradors.Το κοινό ενθουσιασμένο και μαγεμένο από τις εξαιρετικές ερμηνείες των δυο καλλιτεχνών, χειροκροτούσε διαρκώς και απολάμβανε την ονειρεμένη μουσική βραδιά.

Μαρίνα Κρίλοβιτς

«Η διεθνούς φήμης σοπράνο Μαρίνα Κρίλοβιτς γεννήθηκε στη Ρουμανία, όπου σπούδασε στην Μουσική Ακαδημία «Ciprian Porumbescu» ολοκληρώνοντας τις σπουδές στην Ιταλία, Ρώμη και Μιλάνο. Χάρη στο σπάνιο ταλέντο της κλήθηκε αμέσως από την όπερα του Βουκουρεστίου όπου πρωταγωνίστησε σε μεγάλους ρόλους του ρεπερτορίου. Είχε ως παρτενέρ τους: Τίτο Γκόμπι, Πλάσιντο Ντομίνγκο, Λουτσιάνο Παβαρότι, Χοσέ Καρρέρας, Ρενάτο Μπρουσόν, Κώστα Πάσχάλη, Τζουζέπε Ταντέι, Νικόλα Γκιαούροφ, Νικόλα Γκιουζέλεφ, Φιορέντσα Κοσότο, Σέρλευ Βερέτ, Γκρέις Μπάμπρι κ.α. Αγαπά πολύ την Ελλάδα και την θεωρεί δεύτερη πατρίδα της. Έχει βραβευτεί πολλές φορές για την πορεία της καριέρας της με βραβεία όπως Απόλλων, και είναι επίτιμη πολίτης της Ρουμανίας. Η καριέρα της ως καθηγήτριας στο Ωδείο Ατενέουμ Μαρία Κάλλας της έδωσε την ευκαιρία να προσφέρει και να μεταδώσει στους νέους την μεγάλη της εμπειρία, αλλά και την αγάπη της για τη μουσική και τη ζωή.

Δημήτρης Γαλανός

Ο Δημήτρης Γιάκας γεννήθηκε στην Αθήνα το 1957. Πήρε δίπλωμα πιάνου στο Εθνικό Ωδείο (τάξη Μυρτούς Μαυρίκου) το 1977. Το 1990 εγκαθίσταται στην Αθήνα και αρχίζει μια τακτική συνεργασία με την Εθνική Λυρική Σκηνή και το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Υπήρξε υπεύθυνος μουσικής προετοιμασίας για την παγκόσμια «πρώτη» πολλών έργων Ελλήνων συνθετών: «Μήδεια» του Μίκη Θεοδωράκη (Bilbao 1991), «Η επιστροφή της Ελένης» του Θάνου Μικρούτσικου (Αθήνα 1993), «Βάκχες» του Αργύρη Κουνάδη (Αθήνα 1996) κλπ. Συνοδεύει τακτικά Έλληνες και ξένους τραγουδιστές σε συναυλίες στην Ελλάδα & το εξωτερικό.»

Η εκδήλωση της Πέμπτης

Σήμερα στις 21.30 στο Δημοτικό Θέατρο Αργοστολίου, οι τρεις απόφοιτοι του «The Juilliard School»: Βασίλης Βαρβαρέσος στο πιάνο, ο Regi Αλέξανδρος Πάπα στο βιολί και ο Κωνσταντίνος Βαλλιανάτος στο πιάνο θα προσφέρουν μία συναυλία, τα έσοδα της οποίας, θα δοθούν εξ ολοκλήρου για οικονομική ενίσχυση της Φιλαρμονικής Κεφαλληνίας. Είσοδος: 20€

https://www.youtube.com/watch?v=Pc-ThIyRtP4




00 inkefalonia general ad 300X250