Υποψήφιος για ΕΜΜΥ ο Δημήτρης Παπαϊωάννου

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 28 Μαρτίου 2016 23:54

Υποψήφιος για ΕΜΜΥ ο Δημήτρης Παπαϊωάννου

Η τελετή έναρξης των πρώτων Ευρωπαϊκών Αγώνων, που έγιναν το καλοκαίρι του 2015 στο Μπακού από τον Δημήτρη Παπαϊωάννου και καθήλωσαν εκατομμύρια θεατών σε ολόκληρο τον κόσμο τον φέρνουν υποψήφιο για τα βραβεία ΕΜΜΥ.


Η τελετή με τον τίτλο  «Origins» συνδύασε την υψηλή αισθητική με την πλέον σύγχρονη τεχνολογία, οργανώνοντας μια μοναδική ιστορική αφήγηση της χώρας.

Με τους Έλληνες συνεργάτες του είναι υποψήφιος σε πλήθος κατηγοριών των βραβείων ΕΜΜΥ που φέτος θα απονεμηθούν την 1η Μαΐου.  Στην κατηγορία Σκηνοθεσία (special class) υποψήφιοι είναι ο Δημήτρης Παπαϊωάννου  και ο & Greg Breakell ως σκηνοθέτες και οι Τίνα Παπανικολάου και Louise Story ως βοηθοί σκηνοθέτη.

https://vimeo.com/135839020

Για την καλλιτεχνική διεύθυνση και τον σκηνικό σχεδιασμό και τη σκηνική διεύθυνση, υποψήφιοι είναι οι Δημήτρης Παπαϊωάννου  και Θανάσης Δεμίρης, ο Michael Curry ως art director και ο Nicholas Mahon ως σχεδιαστής σκηνικών. Στη μουσική διεύθυνση και στη μουσική σύνθεση υποψήφιοι είναι οι Θεόδωρος Κουρεντζής και Βαγγελίνο Κουρετζής. Για τους φωτισμούς υποψήφιοι είναι οι Robert Dickinson, Travis Hagenbuch, Charles Dabezies και Ted Wells.

Βραβεία διεκδικούν ο Αγγελος Μέντης Yashi  και την Paula Ryan για τα καλύτερα κοστούμια.  

Η τελετή έναρξης είναι υποψήφια και για τη ζωντανή και ηχογραφημένη μίξη ήχου, με το βραβείο να διεκδικούν για το τελικό αποτέλεσμα Cristian Kaestner, Paul Koemans, Richard Sharrat, Dino Suceska, Scott Willsallen και Justin Arthur.




00 inkefalonia general ad 300X250