Εγκαινιάστηκε με επιτυχία η έκθεση αγιογραφίας της Μαριλένας Φωκά

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 11 Μαρτίου 2016 05:27

Εγκαινιάστηκε με επιτυχία η έκθεση αγιογραφίας της Μαριλένας Φωκά

Εγκαινιάστηκε με επιτυχία η έκθεση αγιογραφίας της Μαριλένας Φωκά στο χώρο τέχνης Δεληολάνης

Eγκαινιάστηκε με επιτυχία, παρουσία πλήθους φιλότεχνων και ανθρώπων της τέχνης η νέα ατομική έκθεση αγιογραφίας της Μαριλένας Φωκά με τίτλο ‘’Μήτηρ Θεού-Γυνή-Αγιες Μορφές ‘’ στο χώρο τέχνης Δεληολάνης, Συγγρού 100 .

Στην έκθεση η αγιογράφος παρουσίασε διαφορετικές αποτυπώσεις γυναικών-Αγίων μορφών που έχουν φτάσει σε υψηλό πνευματικό επίπεδο. Κυρίαρχες εικόνες, τιμώντας την Ύψιστη Γυναίκα, ηταν η εικόνα της Παναγίας Της των Πάντων Χαρά, Κρητοβένετης τεχνοτροπίας, Της Παναγίας Δεόμενης, ρωσική εικόνα βασισμένη σε έργο του Θεοφάνη του 'Έλληνα και της Παναγίας της Γαλακτοτροφούσας, η Παναγία των Βλαχερνών, οι 2 εκδοχές της Παναγίας του Καζάν,η Αγία Μαύρα, η Αγία Παρασκευή, Η Αγία Όλγα ,η Αγία Θαλεια, η Πρωτόπλαστη Αγία Εύα, η Αγία Ματρώνα κ.α.

Την έκθεση προλόγισε ο ιστορικός τέχνης Λεόντιος Πετμεζάς και μίλησαν η οικονομολόγος- ποιήτρια Πετρούλα Σίνη η αγιογράφος
Μαριλένα Φωκά και ο εικαστικός Σάντυ Νικολαρέας.

Ή έκθεση τελούσε υπό την αιγίδα της Ένωσης Λογοτεχνών και Καλλιτεχνών Ηλιούπολης ''Το Εργαστήρι'' της οποίας ο πρόεδρος Στέλιος Μαρούλης απέδωσε τιμητική διάκριση στην αγιογράφο για την προσφορά της στη τέχνη και την πατρίδα.

O ηθοποιός Κωνσταντίνος Λαγόςο ζωγράφος Ντάνυ Μαρτζώκας και ο εικαστικός Κώστας Ευαγγελάτος

Ποίημα αφιερωμένο στην Παναγία απήγγειλε η μικρή Θάλεια-Βαρβάρα.

Για την συγκεκριμένη αγιογραφική εργασία της Μαριλένας Φωκά ο ιστορικός τέχνης Λεόντιος Πετμεζάς επεσήμανε:

‘'H αγιογράφος Μαριλένα Φωκά στην παρούσα ατομική έκθεση της μέσα από ένα ιδιαίτερο φάσμα αναζητήσεων επεκτείνει το απόλυτο στοιχείο της ευειδούς αγιογραφικής απόδοσης. Κινούμενη στο ρεαλιστικό μεταίχμιο της εικονογραφίας παρουσιάζει με ευλάβεια το οραματικό και ποιητικό μοτίβο φιλοτεχνημένων απεικονίσεων που εμφορούνται από τον πρέποντα σεβασμό στην θρησκειακή αισθητική αντίληψη.''

Η έκθεση θα είναι ανοικτή καθημερινά τις ώρες λειτουργίας του καταστήματος εως τις 16 Μαρτίου 2016.




00 inkefalonia general ad 300X250