«Το ημερολόγιο ενός απατεώνα» - Οστρόφσκι στην Ιθάκη!!!

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 20 Απριλίου 2015 19:33

«Το ημερολόγιο ενός απατεώνα» - Οστρόφσκι στην Ιθάκη!!!

Ο Σύλλογος Φίλων Θεάτρου και Κινηματογράφου Ιθάκης «Ο Φόρκυς» παρουσιάζει την φετινή θεατρική του παραγωγή «Το ημερολόγιο ενός απατεώνα» του Αλεξάντερ Οστρόφσκι σε σκηνοθεσία Στέλιου Σοφού, στις 24, 25, 26, 27 Απριλίου στην σκηνή του

Μορφωτικού Κέντρου της Ιθάκης.

Λίγα λόγια για την θεατρική ομάδα...


Ο «Φόρκυς» από το 1990 και κάθε χρόνο έως σήμερα έχει δώσει με την θεατρική του ομάδα σπουδαία προσφορά στο πολιτιστικό γίγνεσθαι της Ιθάκης.


Ξεκίνησε με τον «Βυσσινόκηπο» του Τσέχωφ και κάθε χρόνο παρουσιάζει μια θεατρική παράσταση για τους ενήλικες και μία για τα παιδιά.


Από τα θεατρικά έργα που ανέβασε σημειώνουμε τον «Βροχοποιό» του Ρίτσαρντ Νας, τον «Ταρτούφο», του Μολιέρου, την «μαύρη Κωμωδία» του Π. Σάφερ, την «Λιθουανία» του Ρ. Μπρούκ, τον «θάνατο του Περικλέους» του Δ. Κορομηλά, το «δεν είμαι εγώ» του Γρ. Ξενόπουλου, τον «Κυριακάτικο Περίπατο» του Ζ. Μισέλ, τις «Εκκλησιάζουσες», «Λυσιστράτη» του Αριστοφάνη, «Το παραμύθι χωρίς όνομα» του Καμπανέλη, την «Όπερα της πεντάρας» του Μπρέχτ, την «Γέρμα» του Λόρκα και άλλα πολλά.


Η οικονομική ενίσχυση του συλλόγου προέρχεται από τους λίγους πιστούς χορηγούς του και από το θεατρικό κοινό της Ιθάκης που γεμίζει ασφυκτικά την αίθουσα των παραστάσεων. Σημαντική συμμετοχή ελπίζουμε να έχει και φέτος η νέα Δημοτική αρχή και το νέο Δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Ιθάκης.


Ο «Φόρκυς» είναι «τέκνο» του θεατρικού φεστιβάλ Ιθάκης 1975-2002 που άφησε στα νέα παιδιά τότε της Ιθάκης ανεξίτηλα σημάδια θεατρικής δημιουργίας. Ο «Φόρκυς» αυτό το φεστιβάλ υπόσχεται να το «ξαναστήσει» με την βοήθεια όλων των ανθρώπων του θεάτρου της χώρας που στο βήμα του βρήκαν την ευκαιρία να δώσουν ότι καλύτερο είχαν εμπνευστεί και είχαν να προσφέρουν στο θεατρικό σανίδι

Η φωτογραφία που συνοδεύει το κείμενο είναι από τις πρόβες του έργου «Το ημερολόγιο ενός απατεώνα» του Αλεξάντερ Οστρόφσκι.
Συντελεστές:
Σκηνοθεσία: Στέλιος Σοφός
Σκηνικά: Ματίνα Σαράντη
Κουστούμια: Τόμη Δενδρινού
Επιμέλεια Μουσικής: Φλορέντσα Βαρδοπούλου
Επιμέλεια Φωτισμού: Φάνης Δίπλας
Κατασκευές: Γιάννης Μαρνέζος
Παίζουν: Βασίλης Περίχαρος, Ζαχαρούλα Φιαμπόλη, Διονυσης Σακκάτος, Αναστασης Γριμπαβιώτης, Μάσος Δευτεραίος, Μαρία Κουγιανού, Σπύρος Μπούας, Μιχάλης Καρτάνος, Πιστούλα Μαρούλη, Νίκος Δούκας, Τόμη Δενδρινού, Μίνα Παπούλια, Αλέξανδρος Ταφλαμπας, Βίκυ Σόφτη, Λίτσα Διαμαντάτου.

Γραφείο Δ.Σ. Φόρκυνα