Καλλιτεχνική δράση «Εμείς και ο Κόσμος» στην Ιθάκη

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 10 Απριλίου 2024 21:31

Καλλιτεχνική δράση «Εμείς και ο Κόσμος» στην Ιθάκη

 

 Μια ιδιαίτερη εικαστική έκθεση είναι ανοιχτή στο κοινό της Ιθακης που απαντάει στα ερωτήματα: πως ονειρεύονται τα παιδιά τον τόπο τους στο μέλλον και πως θα ήθελαν να είναι ιδανικά.  

Την Κυριακή 31 Μαρτίου η Α.Μ.Κ.Ε Λωτοφάγοι παρουσίασε το αποτέλεσμα της καλλιτεχνικής δράσης «Εμείς και ο Κόσμος», το οποίο περιελάμβανε μια έκθεση και μια performance 20 λεπτών από παιδιά 6 εώς και 14 ετών. 

Η δράση «Εμείς και ο κόσμος» έχει κοινωνικό και εκπαιδευτικό χαρακτήρα. Χρησιμοποιεί τις τέχνες της φωτογραφίας, του θεάτρου, των εικαστικών και της μουσικής ως μέσο προσέγγισης του παγκόσμιου προβλήματος της κλιματικής κρίσης που απασχολεί την παγκόσμια κοινότητα. 

Η Α.Μ.Κ.Ε Λωτοφάγοι δραστηριοποιείται πάνω σε εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά και νέους και καταρτίζεται από σπουδαίους καλλιτέχνες.

Εικαστικός: Έλλη Παξινού

Θεατρολόγος - Σκηνοθέτης: Αθηνά Αρσένη

Μουσικός: Σπύρος Καραμήτσος.

Επιμέλεια & Διοργάνωση Δράσης: Λωτοφάγοι Α.Μ.Κ.Ε.

Η Έκθεση θα είναι ανοιχτή μέχρι τις 13 Απριλίου. 

Δημοτικό Μορφωτικό Κέντρο Ιθάκης.

Η δράση τελεί υπό την αιγίδα και την χρηματοδότηση του Υπουργείου Πολιτισμού και του Δήμου Ιθακης.

Λίγα λόγια για την εταιρεία Λωτοφάγοι.

Οι Λωτοφάγοι είναι μια εταιρεία μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, που δραστηριοποιείται στον χώρο του θεάτρου, των παραστατικών τεχνών και του κινηματογράφου. Ιδρύθηκε το 2008 και απο τότε υλοποιεί παραστάσεις θεάτρου επινόησης και ανεβάζει έργα σύγχρονων ελλήνων και ξένων συγγραφέων για παιδιά και ενήλικες στην Αθήνα.  Επιπλέον έχει λάβει μέρος σε διάφορα ευρωπαϊκά προγράμματα και θεατρικά φεστιβάλ ως συντονίστρια θεατρικών και κινηματογραφικών σεμιναρίων. Απο το 2016 δραστηριοποιείται στο νησί της Ιθάκης οργανώνοντας παραστάσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα κυρίως για παιδιά και εφήβους.

Στόχος της εταιρείας είναι η επικοινωνία κοινωνικοπολιτικών μηνυμάτων μέσα από τις δράσεις της, με κύριο μοχλό τον πειραματισμό και την διακαλλιτεχνικότητα. Επιδιώκει να συμβάλλει στην δημιουργία μιας συμπεριληπτικής κοινωνίας, χωρίς διακρίσεις, με ενσυναίσθηση και σεβασμό προς το διαφορετικό. Σκοπος της είναι να ευαισθητοποιήσει τα παιδιά και τους νέους πάνω σε κοινωνικά και περιβαλλοντικά θέματα, όπως η ισότητα, η διαφορετικότητα, η κλιματική αλλαγή, ο σεβασμός προς το περιβάλλον, αλλάζοντας τον κόσμο προς το καλύτερο. 

419257911 10161173238466830 130207023938669647 neksthesi2ekthesi1ekthesi3ekthesi4ekthesi5


Ετικέτες:


00 inkefalonia general ad 300X250