Τέλος τα παραδοσιακά πανηγύρια στην Κεφαλονιά! Αντικαθίστανται από βραδιές ποίησης - Η οδηγία του Υπ. Πολιτισμού (Πρωταπριλιάτικο)

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 01 Απριλίου 2024 22:41

Τέλος τα παραδοσιακά πανηγύρια στην Κεφαλονιά! Αντικαθίστανται από βραδιές ποίησης - Η οδηγία του Υπ. Πολιτισμού (Πρωταπριλιάτικο)

Αναστάτωση γιαόσους λατρεύουν την ατμόσφαιρα και το κέφι των παραδοσιακών πανηγυριών του καλοκαιριού.

Μια οδηγία που έφτασε αργά το βράδυ του Σαββάτου από το Υπουργείο Πολιτισμού, στα email των αντιδημάρχων Πολιτισμού των τριών δήμων της Κεφαλονιάς, ήρθε να … αναστατώσει, όσους λατρεύουν την ατμόσφαιρα και το κέφι των παραδοσιακών πανηγυριών του καλοκαιριού.

Η συγκεκριμένη οδηγία ουσιαστικά επιβάλει στους δήμους να βάλουν τέλος στα πολύβουα παραδοσιακά πανηγύρια του καλοκαιριού και να τα αντικαταστήσουν με όμορφες πολιτιστικές βραδιές … ποίησης!

Μάλιστα, στο συγκεκριμένο email που εστάλη από το Υπουργείο Πολιτισμού, αναφέρετε ξεκάθαρα ότι ‘’είναι επιβεβλημένη η στροφή που πρέπει να γίνει στο πολιτιστικό προϊόν του τόπου μας, αλλά και της πολιτιστικής κουλτούρας που διέπει την Ελλάδα, δίνοντας έμφαση στην ποίηση. Η γενναία κρασοκατάνυξη και η παραγωγή πολιτιστικού έργου από τους Έλληνες καλλιτέχνες μέσα σε ένα σύννεφο τσίκνας, δεν συνάδουν με την ταυτότητα που ως χώρα θέλουμε να προσδώσουμε στο πολιτιστικό μας καλοκαίρι’’.

Η οδηγία του Υπουργείου Πολιτισμού, αφορά φυσικά όλες τις περιοχές της Ελλάδας και όχι μόνο την Κεφαλονιά και την Ιθάκη.

Μάλιστα πληροφορίες αναφέρουν ότι σήμερα Δευτέρα 1η Απριλίου στις 7 μ.μ. ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου όπου θα κάνει γνωστές τις προθέσεις της κυβέρνησης πάνω στα νέα ήθη που θέλει να προσδώσει στο πολιτιστικό καλοκαίρι της Ελλάδας.


Ετικέτες:


00 inkefalonia general ad 300X250