Tο Λύκειο Ελληνίδων παράρτημα Αργοστολίου στις φετινές αποκριάτικες εκδηλώσεις

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 22 Μαρτίου 2024 17:56

Tο Λύκειο Ελληνίδων παράρτημα Αργοστολίου στις φετινές αποκριάτικες εκδηλώσεις

Από το Λύκειο των Ελληνίδων στα πλαίσια του εορτασμού των Απόκρεω πραγματοποιήθηκαν οι παρακάτω εκδηλώσεις, οι οποίες είχαν περιληφθεί και στο πρόγραμμα του Δήμου Αργοστολίου:

  1. 16-3-2024. Νυκτερινή παρέλαση. Θέμα: «Ανοιξιάτικο». Ηγήθηκε ο δάσκαλος χορού με νταούλι, (δάνειο από τον Σύλλογο Κεφαλλήνες) , που έδωσε ιδιαίτερη δυναμική στην παρέλαση της ομάδας μας.
  2. 17-3-2024. Πραγματοποιήθηκε στο κέντρο «Capitol», που διακοσμήθηκε υπέροχα από τις κυρίες του Δ.Σ. Κατερίνα Αλεξανδρή, Ελένη Φωή, Έθελ Κρητικού, Γιάννα Καρρά, Ειρήνη Μοσχονά, ο 72ος αποκριάτικος χορός από την επανίδρυση του Λ.Ε.Α. το 1952, από την Μαρία Λαδά - Λασκαράτου. Ο χορός αφιερώθηκε σε όσους προϋπήρξαν, όπως ο Γιώργος Ζερβός, ο Γιάννης Κατσούνης, η Δέσποινα Σιμάτου και πολλοί άλλοι. Ήταν, κατά γενική ομολογία ένας δυναμικός, όμορφος χορός, στον οποίο, με μάσκα ή χωρίς, συναντήθηκαν όλες οι ηλικίες. Τελείωσε στις τρεις το πρωί της επόμενης μέρας.

Λυπούμαστε, γιατί αρκετός κόσμος δεν μπόρεσε να εξασφαλίσει θέση.

Στην επιτυχία του χορού συνέβαλαν ο D. J. Θωμάς Βουτσινάς και ο άρτι αφιχθείς από την Αυστραλία αδελφός του Μάκης Βουτσινάς (φιλική συμμετοχή), καθώς και οι χορευτές του Λυκείου, που παρουσίασαν ένα πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα με παραδοσιακούς χορούς.

Σημαντική ήταν η συμβολή των χορηγών της λαχειοφόρου αγοράς με 72 δώρα. Ευχαριστίες οφείλονται στην επιτροπή κλήρωσης, που αποτελέστηκε από τους: Τάσο Παγουλάτο, Χρήστο Γιαννόπουλο, Ουρανία Σκιαδαρέση, Βούλα Χαλιώτη και Ελενη Βασιλάτου.

Στο χορό αυτό παραβρέθηκε ο βουλευτής κ. Παναγής Καππάτος, η επίτιμη πρόεδρος του Λυκείου κ. Ρενέ Λιναρδάτου, φίλοι, όπως ο κ. Χρήστος Γιαννόπουλος και η παρέα του, ο κ. Χαράλαμπος Αλεξανδράτος, αντιπεριφερειάρχης Αττικής, το ζεύγος Βοστατζόγλου με τη φίλη τους κ. Ειρήνη Κατσούνη, ο Γιώτης Κρεμμύδας, ο Τάκης Μπαζίγος, ο Γιώργος Φωκάς με τις συζύγους τους, μέλη, χορευτές από άλλους συλλόγους και συμπολίτες.

  1. 18-3-2024. Συμμετοχή στην παρέλαση αρμάτων με το άρμα της Άνοιξης. Θέμα: «Τα χελιδόνια φέρνουν την Άνοιξη». Το άρμα με την Άνοιξη (Λυδία Σταυροπούλου) τα χελιδόνια και τα λουλούδια (παιδιά και νήπια από τα μικρά χορευτικά) πλαισιώθηκε από τις Ώρες της Άνοιξης (Ελευθερία Μοσχονά και Ιλιάνα Μαρκάτου) και άλλους προπομπούς καθώς και το γαϊτανάκι, με υπέροχους χορευτές του Λυκείου.

Τα έξοδα για τις εκδηλώσεις αυτές καλύφθηκαν αποκλειστικά από το Λύκειο.

Ευχαριστίες οφείλονται στον Δήμο Αργοστολίου και ιδιαίτερα στον κ. Διονύσιο Κωνσταντάτο και τον οδηγό του αυτοκινήτου, που έσυρε το άρμα.

Ευχαριστίες επίσης οφείλονται σε όλους για όλα, στους συμπολίτες μας, στον κόσμο του Αργοστολίου και όλης της Κεφαλονιάς, στους φίλους, που ήλθαν από μακριά, για να παραστούν στις εκδηλώσεις μας, στα μέλη μας, στους χορευτές, στον δάσκαλο χορού κ. Γιώργο Αχιλλεόπουλο, στους γονείς των παιδιών και σε όσους βοήθησαν στην κατασκευή του άρματος. Επίσης θερμά ευχαριστούμε τα Μ.Μ.Ε που παρέστησαν και κάλυψαν τον Αποκριάτικό χορό μας, kefaloniafocus.com (Μάκης Λεκατσάς) και Kefalonitis.com

           Ευχόμαστε σε όλους Καλή Σαρακοστή.

Παρακολουθήστε τις επόμενες εκδηλώσεις μας για το εορταστικό τριήμερο της Εθνικής Επετείου και το αφιέρωμα στη γυναίκα, που θα μεταδοθεί από τον ραδιοφωνικό σταθμό της Ιεράς Μητροπόλεως Κεφαλληνίας.

Ετοιμάζεται (από 2-4-2024) το αφιέρωμα στο παιδικό βιβλίο και το παραμύθι.

Για όλα θα υπάρξουν ανακοινώσεις.

Σας ευχαριστούμε όλους.

Με εκτίμηση

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΎΛΙΟ

      Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

                                              

   ΕΥΡΩΠΗ ΜΟΣΧΟΝΑ – ΜΑΡΑΓΚΑΚΗ                       ΧΡΙΣΤΟΘΕΑ ΚΟΣΜΑΤΟΥ

Δελτίο Τύπου Αποκριάς ορθη 1 page 0003Δελτίο Τύπου Αποκριάς ορθη 1 page 0004Δελτίο Τύπου Αποκριάς ορθη 1 page 0005Δελτίο Τύπου Αποκριάς ορθη 1 page 0006Δελτίο Τύπου Αποκριάς ορθη 1 page 0007Δελτίο Τύπου Αποκριάς ορθη 1 page 0008Δελτίο Τύπου Αποκριάς ορθη 1 page 0009Δελτίο Τύπου Αποκριάς ορθη 1 page 0010Δελτίο Τύπου Αποκριάς ορθη 1 page 0011Δελτίο Τύπου Αποκριάς ορθη 1 page 0012Δελτίο Τύπου Αποκριάς ορθη 1 page 0013




00 inkefalonia general ad 300X250