Β. Ρουχωτάς: ‘’Πλούσιο σε εκδηλώσεις σε όλη την επικράτεια του Δήμου το φετινό Αργοστολιώτικο Καρναβάλι’’ (Inkefalonia 89,2)

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 27 Φεβρουαρίου 2024 12:11

Β. Ρουχωτάς: ‘’Πλούσιο σε εκδηλώσεις σε όλη την επικράτεια του Δήμου το φετινό Αργοστολιώτικο Καρναβάλι’’ (Inkefalonia 89,2)

Συνέντευξη στον Ραδιοφωνικό Σταθμό Inkefalonia 89,2 για τις εκδηλώσεις του Αργοστολιώτικου Καρναβαλιού 2024

Στην εκπομπή “Μέρα Μεσημέρι” στον Inkefalonia 89,2 με τους Δημοσιογράφους Γιώργο Χαλαβαζή και Ελευθερία Κουλουριώτου, μίλησε ο Σύμβουλος Δημάρχου Αργοστολίου σε θέματα πολιτισμού, Βίκτωρας Ρουχωτάς, για την έναρξη του φετινού καρναβαλιού στον Δήμο  Αργοστολίου και τα όσα προγραμματίζονται σε όλη την επικράτεια του Δήμου.

Η Στέψη της Βασίλισσας (Βασιλική Στυλιανάκη) του φετινού καρναβαλιού και ταυτόχρονα η πρώτη της εμφάνιση, ήταν το κύριο αποκριάτικο δρώμενο την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου το απόγευμα που είχε και μία έκπληξη, καθώς εμφανίστηκε και … δεύτερη βασίλισσα, η οποία ωστόσο τελικά στέφθηκε … Μις Ληξούρι και ο κ. Ρουχωτάς, σχολίασε σχετικά: «Είχαμε ένα θέμα με μία βασίλισσα η οποία πήγαινε προς Ληξούρι, όμως λόγω του ότι κόπηκε το δρομολόγιο (λόγω καιρού) έμεινε στην κεντρική πλατεία και την πήραμε στο θέατρο και την στέψαμε Μις Ληξούρι. Δεν φαντάζομαι να έχουμε πάλι κανένα διπλωματικό επεισόδιο, όμως αυτό για να το καταλάβει κάποιος, πρέπει να έχει μέσα του την σάτιρα. Είχαμε και κλόουν και ξυλοπόδαρους και τα παιδιά διασκέδασαν και αποκριάτικους χορούς από τους συλλόγους  «Ιόνιος Πνοή» και «Κεφαλλήνες».

 Η προετοιμασία για το φετινό Αργοστολιώτικο καρναβάλι ξεκίνησε προ μηνός ,η ομάδα εργασίας απαρτίζεται από λίγα άτομα , όμως το αποτέλεσμα όπως το περιέγραψε ο κ. Ρουχωτάς είναι πλουσιοπάροχο, από την στιγμή που όλοι οι σύλλογοι δραστηριοποιήθηκαν προετοιμάζοντας καρναβαλικές εκδηλώσεις σε όλη την περιφέρεια του Δήμου.

-Σάββατο 2 Μαρτίου 10:30 στην κεντρική πλατεία Αργοστολίου ξεκινά το παιχνίδι του κρυμμένου θησαυρού και θα συνεχίσει στις 16 Μαρτίου.

-Στις 2 Μαρτίου 16:00 έως 20:00 ο αποκριάτικος παιδικός χορός μασκέ στα Σβορωνάτα από τον Πολιτιστικό Σύλλογο «ΑΓΙΑ ΠΕΛΑΓΙΑ» .

-Την Κυριακή 3 Μαρτίου 14:30 το καρναβάλι στην Λακύθρα με την παρουσία αρμάτων και την βασίλισσα του καρναβαλιού και ζωντανή μουσική με την ορχήστρα «ΜΟΝΤΕ ΝΕΡΟ» σε συνεργασία του Πολιτιστικού Συλλόγου «Ο ΒΥΡΩΝ» και του Δήμου Αργοστολίου .

-Στις 3 Μαρτίου στα Τζανάτα στο Πολιτιστικό Κέντρο ο τοπικός σύλλογος διοργανώνει χορό.

-Στις 7 Μαρτίου γιορτάζουμε στο Αργοστόλι την -Τσικνοπέμπτη με τσίκνισμα στην κεντρική πλατεία και ο Χορευτικός Σύλλογος « ΒΑΛΣΑΜΟΣ» θα φτιάξει το παραδοσιακό ρυζόγαλο. Παράλληλα θα υπάρχει ο Άγγελος Ανδρεάτος με την ορχήστρα του σε ένα πλούσιο πρόγραμμα και διάφοροι χορευτικοί σύλλογοι . από το Ξόμερο, η «ΠΗΝΕΛΟΠΗ» και η «ΣΚΑΛΑ», που θα πλαισιώσουν με χορούς την βραδιά.

- Στις 8 Μαρτίου στο Δημοτικό Θέατρο Αργοστολίου ο κ. Βαρδάκος με το «θεατρικό Εργαστήρι Σύγχρονης Τέχνης» θα παρουσιάσει την κωμωδία του Ουίλιαμ Σαίξπηρ « Όνειρο Θερινής Νυκτός» .

-Στις 8 Μαρτίου 21:00 στο Πολιτιστικό Κέντρο στα Βαλσαμάτα ο Σύλλογος «Βάλσαμος» διοργανώνει παραδοσιακή μάσκαρα με Καντρίλιες Λαντσιέδες.

-Σάββατο 9 Μαρτίου πάρτυ μασκέ στον Θαλασσόμυλο Αργοστολίου.

- Από 9 έως 16 Μαρτίου ο Διονύσης Φωκάς θα παρουσιάσει μία έκθεση αποκριάτικων στολών και μάσκας από τα καρναβάλια της Κεφαλονιάς στο Θέατρο Αργοστολίου ο «ΚΕΦΑΛΟΣ».

- Στις 9 Μαρτίου στο Σχολείο «ΜΠΑΣΙΟ» στα Διλινάτα ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Διλινάτων διοργανώνει αποκριάτικο χορό στον οποίο θα συμμετέχει και το χορευτικό τμήμα των Διλινάτων.

Στις 9 Μαρτίου στα Σβορονάτα στο κέντρο «ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ» ο καθιερωμένος αποκριάτικος χορός του τοπικού Συλλόγου.

-Κυριακή 10 Μαρτίου 14:00 θα ξεκινήσει το καρναβάλι στον Πόρο.

-Κυριακή 10 Μαρτίου 14:30 η παραδοσιακή μάσκαρα της Λακύθρας.

-Στις 10 Μαρτίου ο αποκριάτικος χορός του 3ου Γυμνασίου Αργοστολίου .

- Στις 10 Μαρτίου στα Φαρακλάτα η παραδοσιακή μάσκαρα από τον Πολιτιστικό Σύλλογο «ΠΑΝΑΙΤ ΙΣΤΡΑΤΙ»

- Τετάρτη 13 Μαρτίου από τις 17:00 και μετά παιδικό μασκέ πάρτι στον Θαλασσόμυλο και παράλληλα την ίδια μέρα ο Σύλλογος «Ριφόρτσο» στις 19:00 θα παρουσιάσει τον Κεφαλονίτικο γάμο στην αίθουσα της Φιλαρμονικής Κεφαλονιάς.

-Στις 15 Μαρτίου Παρασκευή η νυχτερινή παρέλαση με προπομπούς Ισπανίδες και Βραζιλιάνες χορεύτριες, την σχολή χορού ''ART & STYLE'' DANCE SCHOOL της Όλγας Γαλιατσάτου και την ορχήστρα «Έξω φρενών».

-Στις 15 Μαρτίου στα Βαλσαμάτα ο Πολιτιστικός Σύλλογος «ΒΑΛΣΑΜΟΣ» διοργανώνει τον χορό του στο Πολιτιστικό Κέντρο Βαλσαμάτων με την ορχήστρα του Μάκη Παπά.

- Στις 15 Μαρτίου ο Δήμος διοργανώνει στην Θηνιά στο κέντρο «Κοτσίρης» βραδιά με τους «ΜΟΝΤΕ ΝΕΡΟ».

-Σάββατο 16 Μαρτίου ο χορός του ΛΥΚΕΙΟΥ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ στο κέντρο «ΚΑΠΙΤΟΛ».

-Σάββατο 16 στο κέντρο «ΣΤΑΤΕΡΙ» ο αποκριάτικος χορός του Πολιτιστικού Συλλόγου «ΠΕΣΑΔΙΑΝΑ». -Σάββατο 16 στα Βλαχάτα παιδικό πάρτι στην πλατεία με το θέατρο «ΘΕΑΜΑ» και Καραγκιόζη από τον Βαγγέλη Σταθάτο.

- Στις 17 Μαρτίου 15:00 μεσημέρι η κεντρική παρέλαση και θα ακολουθήσει συναυλία έκπληξη στην κεντρική πλατεία.

-Στις 18 Μαρτίου Καθαρά Δευτέρα, με  Κούλουμα στο Αργοστόλι στον Κούταβο και παραδοσιακά στην Σκάλα με την ορχήστρα του Άγγελου Ανδρεάτου και τον πολιτιστικό Σύλλογο «ΠΗΝΕΛΟΠΗ».

Ο καρνάβαλος του Αργοστολίου θα είναι «ειρηνοποιός» και ο κ. Ρουχωτάς σίγουρος για την επιτυχία του φετινού καρναβαλιού, ευχήθηκε να υπάρχει συμμετοχή και να περάσουν όλοι καλά.

Ακολουθεί το ηχητικό της συνέντευξης.

{https://soundcloud.com/user-46829938/inkefalonia-89-2-337762119?si=985ce2f0d580471c8a5057d3af54be2f&utm_source=clipboard&utm_medium=text&utm_campaign=social_sharing}

 




00 inkefalonia general ad 300X250