Επέστρεψε η Χορωδία & Μαντολινάτα Αργοστολίου από την Κρήτη

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 19 Νοεμβρίου 2023 16:40

Επέστρεψε η Χορωδία & Μαντολινάτα Αργοστολίου από την Κρήτη

Επέστρεψε η αποστολή της  ΧΟΡΩΔΙΑΣ & ΜΑΝΤΟΛΙΝΑΤΑΣ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ από την Κρήτη , όπου συμμετείχε σε Χορωδιακή συνάντηση με την ΧΟΡΩΔΙΑ & ΜΑΝΤΟΛΙΝΑΤΑ ΧΑΝΙΩΝ ‘Αντώνης Κωστουράκης’ , 12 -13 & 14 /11/23 .

Η επιτυχία της αποστολής υπήρξε απόλυτη σε όλα τα επίπεδα (καλλιτεχνικό , οργανωτικό , επικοινωνιακό, στην πάρα πέρα σύσφιξη των σχέσεων των χορωδιών και των μαντολινάτων, αλλά και μεταξύ των Κρητικών και των δικών μας ). 

Την Κυριακή 12/11 έγινε μια δίωρη περαντζάδα με καντάδες στην παλιά πόλη του Ρεθύμνου , με στάσεις σε  επιλεγμένα σημεία , αλλά και στην θαυμάσια διαμορφωμένη αίθουσα του Ωδείου ( που ήταν το παλιό τζαμί ) . Στην διοργάνωση της περαντζάδας συνέβαλε σημαντικά και ο οργανισμός πολιτισμού του Δήμου Ρεθύμνου . Την περαντζάδα των κανταδόρων ακολουθούσαν οι φίλοι μας από τα Χανιά , πολλοί συμπατριώτες μας που μένουν ή σπουδάζουν στην Κρήτη και πολλοί Ρεθυμνιώτες !! Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν υπέροχη και τα σχόλια κολακευτικά .

Την Δευτέρα 13/11 ήταν προγραμματισμένη η κεντρική συναυλία , μαζί με την ΧΟΡΩΔΙΑ & ΜΑΝΤΟΛΙΝΑΤΑ ΧΑΝΙΩΝ ‘Αντώνης Κωστουράκης’ , στην αίθουσα ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΆΚΗΣ , στα Χανιά .

Η αίθουσα των 400 θέσεων , γέμισε ασφυκτικά από ντόπιους , αλλά και πολλούς Κεφαλονίτες απόδημους και φοιτητές .

Και τα δύο συγκροτήματα παρουσίασαν ορχηστρικά και τραγούδια της Κεφαλονιάς  και των άλλων νησιών του Ιονίου , που ενθουσίασαν το κοινό , που σιγοτραγουδούσε αρκετά από αυτά!! Στην συναυλία παραβρέθηκαν και μέλη της άλλης χορωδίας των Χανίων , της ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΧΑΝΙΩΝ , που είχε φιλοξενήσει την Χορωδία Αργοστολίου το 2010.

Στο τέλος της συναυλίας , στα πλαίσια αναμνηστικών και δώρων , έγινε αναφορά στους πολύ ισχυρούς δεσμούς των Χορωδιών των Χανίων με την Κεφαλονιά και της Χορωδίας μας με τα Χανιά !!!

Την ΧΟΡΩΔΙΑ ΧΑΝΙΩΝ την ίδρυσε , μαζί με άλλους προοδευτικούς Χανιώτες, ο γιατρός Γεράσιμος Φωκάς , και για αρκετά χρόνια μαέστρος τους ήταν ο Κεφαλονίτης καθηγητής μουσικής Κοσμάς Μπουχάγιερ , που τότε υπηρετούσε στο νησί .

Ο πρώτος , και επί 30 χρόνια , μαέστρος της χορωδίας Αργοστολίου , ήταν ο Βασίλης Μουντάκης , με καταγωγή από το Καστέλι των Χανίων .

Ο Μαέστρος της Χορωδίας & Μαντολινάτας Χανίων , ο Αντώνης Κωστουράκης , υπήρξε δάσκαλος στο δημοτικό του Προέδρου της Χορωδίας Αργοστολίου , Ρωσσέτου Λούζη .

Ήταν μια υπέροχη μουσική και χορωδιακή συνάντηση , με πολύ συναισθηματικό φορτίο που ικανοποίησε όλους τους συντελεστές και το κοινό .

Την τελευταία μέρα του ταξιδιού , και αφού ολοκληρώθηκαν οι …υποχρεώσεις , οι οικοδεσπότες συνόδεψαν και ξενάγησαν τα μέλη της αποστολής μας  σε αρκετά μέρη των Χανίων με θρησκευτική και ιστορική αξία , αλλά με θαυμάσια ομορφιά .

Επισκέφτηκαν τους τάφους των Βενιζέλων , το Ιστορικό Μοναστήρι της Αγίας Τριάδας ( 1600 πχ. ) , τον Γαλατά , και τον τάφο του Μίκη Θεοδωράκη , όπου και τραγούδησαν δύο τραγούδια του και τέλος τον ιστορικό Θέρισσο , απ’ όπου ξεκίνησε η επανάσταση του Ελευθέριου Βενιζέλου .  

Ήταν μια ακόμη πετυχημένη , από όλες τις πλευρές , αποστολή της Χορωδίας & Μαντολινάτας Αργοστολίου .

Ευχαριστούμε όσους συνέβαλαν στην πραγματοποίηση αυτής της δράσης και τους χορηγούς : Ι. ΠΕΛΑΓΟΣ και ΑΝΕΚ LINES.

ΧΟΡΩΔΙΑ & ΜΑΝΤΟΛΙΝΑΤΑ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ/ 16.11.23

ΧΑΝΙΑ 12ΧΑΝΙΑ 14ΧΑΝΙΑ 16ΧΑΝΙΑ 20

ΡΕΘΥΜΝΟΧΑΝΙΑ 1ΧΑΝΙΑ 6ΧΑΝΙΑ 9




00 inkefalonia general ad 300X250