Βίκτωρας Ρουχωτάς στον Inkefalonia 89,2’’:‘’Έρχεται το 1ο Φεστιβάλ Υγρού Στίβου στο ανακαινισμένο Κολυμβητήριο Αργοστολίου’’

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 25 Αυγούστου 2023 13:48

Βίκτωρας Ρουχωτάς στον Inkefalonia 89,2’’:‘’Έρχεται το 1ο Φεστιβάλ Υγρού Στίβου στο ανακαινισμένο Κολυμβητήριο Αργοστολίου’’

‘’Ξεκινούν τα SeaSide Rock Festival και το 2ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου ‘’Κύματα’’ στον Θαλασσόμυλο’’

Στην εκπομπή “Μέρα Μεσημέρι” στον Inkefalonia 89,2 με την δημοσιογράφο Ελευθερία Κουλουριώτου, μίλησε ο ειδικός σύμβουλος σε θέματα Πολιτισμού του Δήμου Αργοστολίου και επίτημος πρόξενος της Σερβίας στην Κεφαλονιά Βίκτωρας Ρουχωτάς, ο οποίος αναφέρθηκε:

Στο ψηφιδωτό προσφορά του ιδίου και της κ Biljana Velinovic καθηγήτριας του Πανεπιστημίου Σύγχρονης τέχνης Βελιγραδίου στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Αργοστολίου μετά από πρόταση του Αντιδημάρχου έργων κ Διονύση Μιννέτου: « Η πρόταση ήταν του κ Μιννέτου και τα υπόλοιπα τα ανέλαβα εγώ, να μιλήσω με τους καλλιτέχνες, να βρούμε τα υλικά που είναι φυσικές πέτρες Σερβίας κλπ .Το Υπουργείο Πολιτισμού, το Υπουργείο εξωτερικών και ο Ερυθρός Σταυρός της Σερβίας ανταποκρίθηκαν αμέσως όπως και ο ιδιώτης Ίβαν Στεφάνοβιτς που δραστηριοποιείται στον τουρισμό φέρνοντας Σέρβους στον Πόρο. Έφτιαξαν το προσχέδιο, μας άρεσε « Ο Υδάτινος Κόσμος» με τον Ποσειδώνα ο οποίος ταίριαζε ιδανικά με το κολυμβητήριο και προχωρήσαμε. Ο Μιχάλης Λιάτος και ο Γεράσιμος Κατσαίτης με το «Ιόνιον Πέλαγος» τους μετέφεραν δωρεάν. Ο πρόεδρος της κοινότητας Διλινάτων Τάσος Τζωρτζάτος τους φιλοξένησε στο Μπάσιο και ο Δήμος Αργοστολίου ανέλαβε την διατροφή τους. Οι Σέρβοι καλλιτέχνες μετά την φιλοξενία που έτυχαν στα Διλινάτα θα ζωγραφίσουν και μια τοιχογραφία στο σχολείο των Διλινάτων. Ο λόγος μου μετράει στην Σερβία και μια πρόταση δικιά μου αμέσως υλοποιείται , γιατί ξέρουν μετά από τόσα χρόνια ότι υπάρχει φερεγγυότητα και θα γίνει όπως πρέπει».

Στο  SEASIDE ROCK FESTIVAL Πέμπτη 25 & Παρασκευή 26 Αυγούστου στον Θαλασσόμυλο και στο πως ο Θαλασσόμυλος από την πλήρη εγκατάλειψη έγινε κέντρο πολιτισμού.

Στο 2ο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ “ΚΥΜΑΤΑ 2023” που θα διεξαχθεί από 27 Αυγούστου έως 3 Σεπτεμβρίου 2023, με διεθνή χαρακτήρα και σκοπό να αποτελέσει ένα σημαντικό κινηματογραφικό γεγονός: «Το φεστιβάλ κινηματογράφου ξεκίνησε με την πρόταση που έκανα στον Δήμαρχο Θεόφιλο Μιχαλάτο, να συνεχίσουμε το φεστιβάλ που έκανε ο Βασίλης Κεκκάτος. Απευθύνθηκα στον Βασίλη που όμως είχε πολλές υποχρεώσεις και στην συνέχεια στον Μαρίνο Σκλαβουνάκη , ο οποίος το αγκάλιασε και φτάσαμε να έχουμε ανοδική πορεία. Ο Μαρίνος φέτος έχει εντάξει και ένα 3ήμερο Σέρβικου κινηματογράφου και φέρνουμε δύο από τα καλύτερα ονόματα Σέρβων Σκηνοθετών».

Στο 1ο φεστιβάλ υγρού στίβου στο κολυμβητήριο Αργοστολίου 9 και 10 Σεπτεμβρίου, εν είδη γιορτής μετά την ριζική ανακαίνιση του: «Το Κολυμβητήριο φέρει την υπογραφή του Διονύση Μινέττου και αποφασίσαμε να γιορτάσουμε την ανακαίνιση του φέρνοντας την Αντιπροσωπεία της Εθνικής Ομάδας Συγχρονισμένης Κολύμβησης Ελλάδας και της Σερβίας και πρότεινα και στους 3 συλλόγους της Κεφαλονιάς, Ποσειδώνα Ληξουρίου, ΝΟΚΙ και ΝΟΑ που δραστηριοποιούνται στο κολύμπι, να συμμετέχουν σ αυτή την μεγάλη γιορτή. Αντί για εγκαίνια του ανακαινισμένου κολυμβητηρίου θα κάνουμε το 1ο Φεστιβάλ Υγρού Στίβου, επιδιώκοντας να το κάνουμε θεσμό».

Στην συμμετοχή του στις Δημοτικές εκλογές με την «Δημοτική Συμπολιτεία» του Θεόφιλου Μιχαλάτου, δίνοντας το στίγμα του ως «τρελού» λάτρη των πολιτιστικών δρώμενων και εκφράζοντας την επιθυμία του να αφήσει στον χώρο της Αυτοδιοίκησης το δικό του αποτύπωμα τα επόμενα 5μισι χρόνια’’.

Στην απόφαση του να είναι υποψήφιος με την παράταξη του Θεόφιλου Μιχαλάτου: «Τον κ. Μιχαλάτο τον ήξερα μέσω απλών χαιρετισμών. Στα 3άμισι χρόνια που συνεργαζόμαστε, είχα και έχω μια άψογη συνεργασία και ό,τι λέμε είναι συμβόλαιο. Και έτσι μπορώ να δουλέψω. Η ουσία είναι να γίνει αυτό που οραματίζεσαι».

Ακολουθεί το ηχητικό της συνέντευξης.

{https://soundcloud.com/user-46829938/inkefalonia-892-24-8-2023?si=cd2e8aeb3c434074b6086d493fcfaeb0&utm_source=clipboard&utm_medium=text&utm_campaign=social_sharing}




00 inkefalonia general ad 300X250