Έρχεται πλούσιο πρόγραμμα καλοκαιρινών εκδηλώσεων στο Δήμο Αργοστολίου

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 03 Ιουνίου 2022 23:39

Έρχεται πλούσιο πρόγραμμα καλοκαιρινών εκδηλώσεων στο Δήμο Αργοστολίου

Στο πρόγραμμα των φετεινών καλοκαιρινών εκδηλώσεων αναφέρθηκε ο  Σύμβουλος του ∆ήµου Αργοστολίου σε θέµατα γύρω από την οργάνωση και συντονισµό πολιτιστικών δράσεων και Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου «Το Ριφόρτσο», Διονύσης Φωκάς μιλώντας στον COSMOS 96,5

  «Μέχρι 15 Ιουνίου θα είναι έτοιμο και σίγουρα θα είναι ένα καλοκαίρι με πάρα πολλές και αξιόλογες δράσεις. Ξεχωρίζει η εκδήλωση για τα 100 χρόνια από την Μικρασιατική καταστροφή και θα είναι μια εβδομάδα εκδηλώσεων , που θα συμμετέχουν 15 φορείς και Σύλλογοι.

Είναι μία πολύ καλή δράση που διοργανώνει ο Δήμος Αργοστολίου και θα συμμετέχει ο Δήμος Κιλκίς, το Κέντρο Μικρασιατικού Πολιτισμού της Νέας Ιωνίας, η Παγκόσμια Ομοσπονδία Κεφαλλήνων και Ιθακησίων «Οδυσσεύς», η Ομοσπονδία Προσφυγικών Σωματείων Ελλάδας, η Ιερά Μητρόπολις Κεφαλληνίας και άλλοι.

Η Κεφαλονιά χρησιμοποιήθηκε ως σταθμός, υπήρχαν πολλά πλοία όταν οι Μικρασιάτες έρχονταν στην Ελλάδα, υπάρχουν στοιχεία για 20χιλιάδες ανθρώπους που ήρθαν στην Κεφαλονιά εκείνη την περίοδο και στην συνέχεια αναζήτησαν έναν άλλο προορισμό.

Υπάρχουν άνθρωποι  στην Κεφαλονιά, που έχουν Ποντιακή  και Μικρασιατική καταγωγή. Κάνουμε και μία προσπάθεια να δημιουργήσουμε ένα φεστιβάλ Επτανησιακού χορού ,που θα συμμετέχουν συγκροτήματα από Κέρκυρα, Ζάκυνθο και θα έρθουμε πιο κοντά ως νησιά. Θα υπάρχουν και πολλές άλλες εκδηλώσεις».




00 inkefalonia general ad 300X250