Πρωτιά της Ήρας Κανδηλιώτη για το ΔΣ στην Φιλαρμονική Ληξουρίου - "Το μήνυμα των εκλογών ήταν οι γυναίκες να βγουν μπροστά!"

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 02 Ιουνίου 2022 10:18

Πρωτιά της Ήρας Κανδηλιώτη για το ΔΣ στην Φιλαρμονική Ληξουρίου - "Το μήνυμα των εκλογών ήταν οι γυναίκες να βγουν μπροστά!"

Συνέντεύξη στο Inkefalonia.gr 

Συνέντευξη στον Γιώργο Χαλαβαζή 

Μια γυναίκα πρώτευσε στις εκλογές για το νέο ΔΣ της Φιλαρμονικής Σχολής Ληξουρίου!

Η Ηρα Κανδηλιώτη, αναδείχθηκε πρώτη σε ψήφους στις αρχαιρεσίες της ιστορικής και σημαντικής Φιλαρμονικής του νησιού μας και μας αναλύει τους στόχους και τις προσδοκίες της για την Φιλαρμνονική, μετά από αυτό το αποτέλεσμα και την εκλογή της.

Κυρία Κανδηλιώτη, κατ’ αρχάς, συγχαρητήρια για την εκλογή σας στο νέο ΔΣ της Φιλαρμονικής Σχολής Ληξουρίου.

Δεν σας κρύβω ότι μας εξέπληξε το γεγονός ότι στις πρόσφατες αρχαιρεσίες της Φιλαρμονικής του νέου ΔΣ πρώτευσαν δύο γυναίκες, εσείς και η  Ευδοκία Περάτη.

Πιστεύω ότι ένα από τα μηνύματα των εκλογών είναι ότι τα μέλη της Φιλαρμονικής επιζητούν μία αλλαγή και μάλιστα γυναίκες στο τιμόνι της Φιλαρμονικής Ληξουρίου.

- Πώς κρίνετε την εκλογή σας στο νέο ΔΣ της Φιλαρμονικής και μάλιστα πρώτη σε ψήφους; 

"Πραγματικά σωστά αναφέρατε ότι το μήνυμα των τελευταίων αρχαιρεσιών ήταν να βγουν οι γυναίκες μπροστά, μήνυμα το οποίο αποτελεί μεγάλη τιμή για μένα προσωπικά, ώστε να υπάρξει ριζική ανανέωση στη σύνθεση του ΔΣ της Φιλαρμονικής μας. Θεωρώ ότι το μήνυμα αυτό ήταν σαφές και ξεκάθαρο δεδομένου ότι και η δεύτερη σε ψήφους τυγχάνει να είναι γυναίκα .

Πιστεύω ότι και ως γυναίκα και ως μητέρα, αλλά και ως νέα δικηγόρος μπορώ να προσφέρω στην ανασύνταξη και την περαιτέρω πορεία του τόπου μας εν γένει και της Φιλαρμονικής ειδικότερα".

-Σκέφτεστε να θέσετε υποψηφιότητα για την προεδρία της Φιλαρμονικής;  Το ρωτάω αυτό με δεδομένο ότι τα αποτελέσματα των αρχαιρεσιών σας έχουν αναδείξει πρώτη.

"Το γεγονός ότι ο κόσμος της Φιλαρμονικής με ανέδειξε στην πρώτη θέση ανάμεσα στα υπόλοιπα αξιόλογα μέλη, στέλνει ένα ηχηρό μήνυμα για να βρεθεί στο τιμόνι του σπουδαιότερου ίσως πολιτιστικού σωματείου της πόλης μας μια γυναίκα.

Έχω λοιπόν την υποχρέωση να ανταποκριθώ στο κάλεσμα του κόσμου της Φιλαρμονικής να αποδεχθώ την πρόκληση και να θέσω υποψηφιότητα για Πρόεδρος του ΔΣ. Όλα αυτά βεβαίως θα γίνουν σε αρμονική συνεργασία και ειλικρινή συνεννόηση με τα υπόλοιπα εκλεγέντα μέλη του ΔΣ διότι είναι βέβαιο ότι δεν είναι ατομική η προσπάθεια, η προσπάθεια είναι συλλογική. Και θα πρέπει να τονίσουμε ότι μόνο με συλλογική προσπάθεια και δημιουργική συνεργασία θα μπορέσει η Φιλαρμονική μας να κερδίσει το χαμένο έδαφος".

-Ποια θεωρείτε ότι είναι τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Φιλαρμονική Σχολή Ληξουρίου;

"Αξίζει να αναφέρουμε σε αυτό το σημείο ότι δεν μιλάμε για ένα οποιοδήποτε πολιτιστικό σωματείο, αλλά για την αρχαιότερη Φιλαρμονική στη χώρα. Είναι λοιπόν τεράστια η ευθύνη μας να προσπαθήσουμε με αισιοδοξία και σκληρή δουλειά να λύσουμε και να διαχειριστούμε τα όποια προβλήματα. Θεωρώ σημαντικότατο το να επιστρέψουν οι νέοι στην Φιλαρμονική, γιατί δυστυχώς μέσα στην πανδημία έχασαν εντελώς τον ρυθμό τους και να συνεχιστεί σε ανοδική τροχιά η πορεία της αναδεικνύοντας το αξιόλογο πολιτιστικό επίπεδο του τόπου μας μιας και αποτελεί η Φιλαρμονική μας την πολιτιστική μας σημαία. Δεν είναι τυχαίο ότι κάθε χρόνο η παρουσία της Φιλαρμονικής στην ετήσια μεγάλη συναυλία της είναι ένα γεγονός πολυαναμενόμενο.

Επίσης η οικονομική βιωσιμότητα της Φιλαρμονικής μας είναι το δεύτερο μεγάλο στοίχημα που πρέπει να κερδίσουμε. Θεωρώ ότι με κατάλληλους χειρισμούς από μέρους μας και προς την πλευρά του δήμου απευθυνόμενοι αλλά και προς την πλευρά της πολιτείας -Υπουργείο Πολιτισμού - θα βρεθεί η χρυσή τομή, ώστε η Φιλαρμονική σχολή να ξαναβρεί το vibrato της".

Κυρία Κανδηλιώτη σας εύχομαι καλή επιτυχία , εμένα τουλάχιστον με πείσατε ότι και πάθος έχτε και όραμα και είμαι σίγουρος ότι η προσπάθεια όλων σας θα φέρει το βέλτιστο αποτέλεσμα.

Εγώ σας ευχαριστώ για αυτήν την πρώτη επικοινωνία. Νομίζω ότι στο άμεσο μέλλον θα έχουμε την δυνατότητα να αναφερθούμε διεξοδικότερα στα θέματα της Φιλαρμονικής μας.




00 inkefalonia general ad 300X250