Την Μ. Τετάρτη η Εαρινή Συναυλία της Φιλαρμονικής Σχολής Ληξουρίου

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 19 Απριλίου 2022 15:38

Την Μ. Τετάρτη η Εαρινή Συναυλία της Φιλαρμονικής Σχολής Ληξουρίου

 "Εδώ σ’ αυτόν τον δρόμο γεννιόνται οι μελωδίες και τα όνειρα τόσων παιδιών, ίσαμε την στιγμή που η αναπνοή τους θα ενωθεί με τ’ ανοιξιάτικο αεράκι του Επιταφίου, την μελαγχολία του μπαρόκ και την κατάνυξη της Μεγάλης Εβδομάδας..."

Παραφράζοντας τα λόγια του Μάνου Χατζιδάκι στην Οδό Ονείρων, σας καλούμε στον δικό μας ονειρεμενο δρόμο να απολαύσετε μαζί μας τις μελωδίες της μπάντας της Φιλαρμονικής μας και του Συνόλου Ξύλινων Ληξουρίου "Συ.Ξυ.Λη.".

Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί την Μεγάλη Τετάρτη 20 Απριλίου στις 20:30. Το πρόγραμμα θα ανοίξει η Μπάντα της Φιλαρμονικής ερμηνεύοντας τα περίφημα πένθιμα εμβατήρια του Ληξουριώτη μαέστρου και συνθέτη Πέτρου Σκαρλάτου, Επίτιμου Μεγάλου Ευεργέτη της Φιλαρμονικής. Στη συνέχεια στην αίθουσα εκδηλώσεων της Φιλαρμονικής θα παρουσιαστεί το πρόγραμμα του Συ.Ξυ.Λη. που περιλαμβάνει σε πρώτη εκτέλεση για πνευστά της Βυζαντινής Μελωδίας του σημαντικού Ληξουριώτη μαέστρου και συνθέτη Αντίοχου Ευαγγελάτου.

Τέλος, το διοικητικό συμβούλιο, ο αρχιμουσικός, οι μουσικοί και μαθητές της Σχολής εκφράζουν τις θερμότερες ευχές για καλή Ανάσταση και ένα χαρούμενο και μελωδικό Πάσχα.

Música SacraΚΑΡΤΑ .001