H Αδελφότητα Κεφαλλήνων και Ιθακησίων Πειραιά παρουσίασε το επετειακό λογότυπο και συλλεκτικό γραμματόσημο των 100 χρόνων της (εικόνες)

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 17 Απριλίου 2022 09:51

H Αδελφότητα Κεφαλλήνων και Ιθακησίων Πειραιά παρουσίασε το επετειακό λογότυπο και συλλεκτικό γραμματόσημο των 100 χρόνων της (εικόνες)

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 14 Απριλίου 2022, στην κατάμεστη αίθουσα της Βιβλιοθήκης του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη στον Πειραιά, η πρώτη επετειακή εκδήλωση για τα 100 χρόνια της Αδελφότητας Κεφαλλήνων και Ιθακησίων Πειραιά, στο πλαίσιο σειράς εκδηλώσεων, που θα πραγματοποιηθούν για τον έναν αιώνα ζωής του ιστορικού σωματείου της Αδελφότητας.

Στην εκδήλωση, την οποία παρουσίασε η κ. Σοφία Αθανασάτου, παρουσιάστηκε το επετειακό λογότυπο των 100 χρόνων της Αδελφότητας, δημιουργία του Κωνσταντίνου Βάσση, καθώς και το επετειακό συλλεκτικό γραμματόσημο, στο οποίο απεικονίζεται η ΕΛΙΑ, ένα από τα παλαιότερα σύμβολα ειρήνης, ελπίδας, ευημερίας, εξαγνισμού και παράδοσης. Ο συνδυασμός λογότυπου-γραμματόσημου είναι μια ιδέα του Προέδρου της Αδελφότητας κ. Παύλου Σκλαβούνου και αποτελεί ευγενική προσφορά του προς τα μέλη της Αδελφότητας, ενώ υλοποιήθηκε από την Αδελφότητα σε συνεργασία με το κεντρικό Υποκατάστημα ΕΛΤΑ Πειραιά. Σκοπός το ταξίδι και η διάδοση σε όλον τον κόσμο της Αδελφότητας, της ιστορίας, των αξιών και του πολιτισμού μας.

Το συλλεκτικό γραμματόσημο παρουσίασαν από κοινού ο Πρόεδρος με το αρχαιότερο, εν ζωή, μέλος της Αδελφότητας κ. Παναγιώτη Βελισσαράτο.

Αδελφότητα 2

Αδελφότητα 1

Την ξεχωριστή αυτή εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους εκ μέρους της Ιεράς Μητρόπολης Νικαίας ο πατέρας Γεράσιμος Αγγελάτος, η Υφυπουργός Μετανάστευσης & Ασύλου κ. Σοφία Βούλτεψη, ο Υφυπουργός Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής κ. Κώστας Κατσαφάδος, ο Βουλευτής Κεφαλλονιάς κ. Παναγής Καππάτος, η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων κ Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου, ο Βουλευτής Α’ Περιφέρειας Πειραιά και Νήσων Αντιστράτηγος Νικόλαος Μανωλάκος, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Ναυτιλίας, Λιμένων & Αγροτικής Ανάπτυξης Περιφέρειας Αττικής κ. Σταύρος Βοϊδονικόλας, που μετέφερε τον χαιρετισμό του Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γιώργου Πατούλη, η Αντιδήμαρχος Οικονομικών Υπηρεσιών Πειραιά κ. Αθηνά Γλύκα-Χαρβαλάκου, ο Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού και Βιώσιμης Ανάπτυξης Πειραιά κ. Δημήτριος Καρύδηςο Διευθύνων Σύμβουλος της Ελληνικής Εταιρίας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε.) Δρ. Σπύρος Σπυρίδων, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Καθαριότητας, Πολεοδομίας και Τεχνικών Έργων του Δήμου Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης κ. Νικόλαος Βάσσης, η Επίκουρη Καθηγήτρια του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Ξένια Γεωργοπούλου, ο Γ.Γ. του Ελληνο-Ουκρανικού Επιμελητηρίου κ. Γεράσιμος Μπουγάς, η πρώην Πρόεδρος της Αδελφότητας κ. Μαριολένη Νεοφύτου, ο Πρόεδρος της Πολιτιστικής Ένωσης Περάματος κ. Χαράλαμπος Δρακάτος, ο Αντιπρόεδρος της Επτανησιακής Συνομοσπονδίας κ. Ιωάννης Σωτήρχος, η Πρόεδρος του Συλλόγου Απανταχού Πυλαρέων κ. Σταθούλα Μουστάκη, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Φαρσινών κ. Κωνσταντίνος Βουτσινάς, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ριφιωτών Δρ. Γεράσιμος Γαβριελάτος, εκ μέρους του Εξωραϊστικού Ομίλου Κοινότητος Κοθρέα ο κ. Παναγιώτης Βελισσαράτος, η Πρόεδρος του Συλλόγου Τριτέκνων της Περιφέρειας (π. Νομού) Αττικής, συμπατριώτισσά μας,  κ. Θεοκλήτη Φραγκιά – Μεσουρίδη, καθώς και πολλά μέλη και φίλοι της Αδελφότητας.

Αδελφότητα 4

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με κρασί και κουβέντα στον κήπο του Ιδρύματος, συνοδεία της μαντολινάτας της Αδελφότητας, υπό τη διεύθυνση της κ. Ματούλας Φιοράτου. Στο τέλος της εκδήλωσης μοιράστηκε σε όλους το επετειακό γραμματόσημο.

Θέλουμε να εκφράσουμε τις πιο θερμές ευχαριστίες μας στο Ίδρυμα Αικατερίνη Λασκαρίδη και ιδιαίτερα στο Γενικό Διευθυντή του Ιδρύματος κ. Κωνσταντίνο Μαζαράκη-Αινιάν, το Δρ. Νικόλαο Φαραντούρη, Καθηγητή της Ευρωπαϊκής Έδρας Jean Monnet στο Πανεπιστήμιο Πειραιά και Μέλος της Επιτροπής Ενέργειας της Ακαδημίας Αθηνών, την κ. Μέμα Χαλιώτη Μουσικό και Πολιτισμολόγο, καθώς και σε όλα τα μέλη του Δ.Σ που συνέβαλαν στην επιτυχή διοργάνωση της εκδήλωσης.

(Δυστυχώς ο περιορισμός του χώρου, λόγω των υγειονομικών πρωτοκόλλων, δεν μας επέτρεψε μαζικότερη συμμετοχή).

Αδελφότητα 3Αδελφότητα 5Αδελφότητα 6Αδελφότητα 7Αδελφότητα 8

Adelfotita11

Αδελφότητα 10




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250