Μ. Ξανθάκης στον Inkefalonia 89,2: «Μεγάλη επισκεψιμότητα και πολύ θετικά σχόλια για το Γεωπάρκο Κεφαλονιάς! Οι επισκέπτες ενθουσιάζονται απ' το νησί μας»

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 12 Οκτωβρίου 2022 09:33

Μ. Ξανθάκης στον Inkefalonia 89,2: «Μεγάλη επισκεψιμότητα και πολύ θετικά σχόλια για το Γεωπάρκο Κεφαλονιάς! Οι επισκέπτες ενθουσιάζονται απ' το νησί μας»

Στην εκπομπή “Μέρα Μεσημέρι” στον Inkefalonia 89,2 με τον δημοσιογράφο Γιώργο Χαλαβαζή, μίλησε ο Μιχάλης Ξανθάκης, Δρ. Φυσικής Γεωγραφίας, Αναπληρωτής Διευθυντής της Μονάδα Διαχείρισης Εθνικών Πάρκων Ζακύνθου, Αίνου και Προστατευόμενων Περιοχών Ιονίων Νήσων.

Αναφερόμενος στο Γεωπάρκο της Κεφαλονιάς, που πλέον βρίσκεται επίσημα ως μέλος του Παγκόσμιου Δικτύου Γεωπάρκων της UNESCO: «Τώρα κάνουμε τα πρώτα βήματα ως καινούργιο πλέον Γεωπάρκο στο δίκτυο της UNESCO, είναι η προώθηση και προβολή. Εχουμε βάλει τις πινακίδες μας σε όλο το νησί. Συνολικά είναι 27 πινακίδες με το σήμα της UNESCO, γιατί τις αλλάξαμε μετά την ένταξή μας και κοσμούν το νησί. Βλέπουμε ο κόσμος να ενδιαφέρεται, ενώ παράλληλα υπάρχει και μεγάλη επισκεψιμότητα και στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Κουτάβου. Βοηθάνε και πάρα πολύ οι εκδηλώσεις και οι δράσεις που κάνουμε. Κάνουμε πάρα πολλές εκδηλώσεις μετά την ένταξή μας στην παγκόσμια κατάταξη της UNESCO».

- Για τις εντυπώσεις που αποκομίζουν οι επισκέπτες του Γεωπάρκου 

Οι επισκέπτες του Γεωπάρκου είναι ενθουσιασμένοι με το νησί. Το νησί μας είναι πανέμορφο, αλλά πλέον με το Γεωπάρκο, το βλέπουν και με μία άλλη οπτική. Το θετικό του Γεωπάρκου είναι την υπάρχει μία ολιστική προσέγγιση και δεν διαχωρίζουμε την Κεφαλονιά και την Ιθάκη. Τα βλέπουμε σαν μία ολότητα και αυτό προσπαθούμε να το επικοινωνήσουμε και στον κόσμο. Για την προβολή του Γεωπάρκου, είμαστε σε τρία φόρουμ και στο ελληνικό φόρουμ, αλλά και ευρωπαϊκό δίκτυο που συμμετέχουμε σε όλες τις δράσεις του, θα μπορέσουμε να το προβάλλουμε στην Ευρώπη και βέβαια μέσα από το παγκόσμιο δίκτυο Γεωπάρκων, θα μπορέσουμε να έχουμε και μία παγκόσμια προβολή».

- Για την καλύτερη εποχή να επισκεφθεί κάποιος το Γεωπάρκο της Κεφαλονιάς

«Η άνοιξη είναι μία καλή εποχή για να επισκεφτεί κάποιος το Γεωπάρκο, αλλά και ο χειμώνας, παρά το γεγονός ότι τα σπήλαια είναι κλειστά που είναι μέσα στο δίκτυο των 27 διαδρομών του Γεωπάρκου. Μπορεί κάποιος να το επισκεφτεί και να χαρεί τις ομορφιές του».

Ο κ. Ξανθάκης, αναφέρθηκε στην σημαντική συμμετοχή μικρών παιδιών, μαθητών σχολείων της Κεφαλονιάς που επισκέπτονται το Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Κουτάβου, αλλά και τις όποιες δράσεις διοργανώνονται στο νησί μας. Και δεν μένουν μόνο σε αυτά που έχουν γίνει έως τώρα:

«Προγραμματίζουμε στις 22 Οκτωβρίου μία μεγάλη ημερίδα που θα διεξαχθεί στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο στην αίθουσα “Γεράσιμος Αρσένης”, υπεύθυνοι των ΕΚΦΕ (Εργαστηριακά Κέντρα Φυσικών Επιστημών), θα έρθουν στο Αργοστόλι για να μας παρουσιάσουν τα πειράματα και θα κάνουμε μία σύνδεση του εργαστηρίου και της προστασίας της φύσης.

Παράλληλα στην Ιθάκη στις 25 Οκτωβρίου θα έρθει φορητό πλανητάριο, το οποίο θα εγκαταστήσουμε στην κεντρική πλατεία στο Βαθύ».

Παρακάτω ακούστε το ηχητικό της συνέντευξης:

{https://soundcloud.com/user-46829938/11-10-2022a?si=2e894f381acf40be9b53367fbdd7d622&utm_source=clipboard&utm_medium=text&utm_campaign=social_sharing}




00 inkefalonia general ad 300X250