Λιοντάρι γεννήθηκε με τεχνητή γονιμοποίηση σε ζωολογικό κήπο - Η σπάνια περίπτωση του Σίμπα

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου 2021 10:20

Λιοντάρι γεννήθηκε με τεχνητή γονιμοποίηση σε ζωολογικό κήπο - Η σπάνια περίπτωση του Σίμπα

Ο Σίμπα μεγαλώνει με τη μητέρα του και δεν θα γνωρίσει ποτέ τον πατέρα του, Μουφάσα, ο οποίος πέθανε πριν γεννηθεί

Ένα λιονταράκι, ο Σίμπα, γεννήθηκε με τη μέθοδο της τεχνητής γονιμοποίησης για πρώτη φορά στην Σιγκαπούρη, ανακοίνωσε ζωολογικός κήπος της χώρας. Το λιοντάρι, που γεννήθηκε τον Οκτώβριο, είναι «υγιές και περίεργο», σύμφωνα με τη Wildlife Reserves Singapore, που διαχειρίζεται ζωολογικά πάρκα της Σιγκαπούρης.

1698933 σιμπα λιονταρο τεχνητηγονιμοποιηση 51698934 σιμπα λιονταρο τεχνητηγονιμοποιηση 3

Τον Σίμπα μεγαλώνει η μητέρα του, Κάιλα, αλλά δεν θα γνωρίσει τον πατέρα του, Μουσάφα, ένα λιοντάρι της Αφρικής που πέθανε αφότου είχε γίνει η τεχνητή γονιμοποίηση. «Ο Μουφάσα έζησε ως την προχωρημένη ηλικία των 20 ετών, αλλά δεν είχε κάνει λιονταράκια όσο ζούσε διότι η επιθετική του συμπεριφορά δεν είχε επιτρέψει να ζευγαρώσει επιτυχώς με θηλυκά», διευκρίνισε η Wildlife Reserves Singapore.

1698931 σιμπα λιονταρο τεχνητηγονιμοποιηση 21698932 σιμπα λιονταρο τεχνητηγονιμοποιηση 4

Ο ζωολογικός κήπος έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο με το νεογέννητο λιοντάρι να πίνει γάλα με το μπιμπερό και να παίζει μπάλα. Μέχρι στιγμής μεγαλώνει μαζί με τη μητέρα του μακριά από τους επισκέπτες, ενώ έχει αρχίσει να τρώει μικρά κομμάτια κρέας αν και συνεχίζει να τρέφεται με γάλα. Οι γεννήσεις λιονταριών με τεχνητή γονιμοποίηση είναι ακόμη σπάνιες. Η πρώτη επιτυχημένη τεχνητή γονιμοποίηση που επέτρεψε την γέννηση δύο λιονταριών είχε γίνει το 2018 στην Νότια Αφρική. Ο πληθυσμός των λιονταριών που ζουν στο φυσικό τους περιβάλλον έχει μειωθεί κατά περισσότερο από 40% τις δύο τελευταίες δεκαετίες. Υπολογίζεται ότι 23.000 ως 39.000 είναι αυτά που εξακολουθούν να ζουν στη φύση, σύμφωνα με την Διεθνή Ένωση για την Διατήρηση της Φύσης.

lifo με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP