Λαχταριστά γεμιστά πιροσκί από την Σία Λαδά

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 16 Ιανουαρίου 2024 08:34

Λαχταριστά γεμιστά πιροσκί από την Σία Λαδά

Μια σπιτική  λιχουδιά με αφράτη ζύμη και γέμιση δικη σας επιλογής.

Όπως κιμάς, κάποιο αλλαντικό, τυρί φέτα πουρέ ή λουκάνικο. Μπορούμε να ετοιμάσουμε και πιροσκί στην γλυκιά τους εκδοχή με γέμιση από μαρμελάδα της αρεσκείας μας, πραλίνα φουντουκιού και φυστικοβούτυρο.

Οι  επιλογές είναι πολλές...

Απολαύστε τα λοιπόν όπως αγαπάτε!

Υλικά :

400 γραμμ.  Αλεύρι  γ.ο.χ
1 φακελάκι  ξηρή  μαγιά
2  αυγά
1 κ.γ  ζάχαρη,  λίγο αλάτι
1 ποτήρι  γάλα  χλιαρό
80  γραμμ.  Βούτυρο  λιωμένο

Εκτέλεση :

Ξεκινάμε βάζοντας  σε  ένα  μπόλ το αλεύρι τη  ζάχαρη ,και την  μαγιά, ανακατεύουμε και  προσθέτουμε  το  χλιαρό  γάλα, συνεχίζουμε ώστε να να  ενσωματωθούν  τα  υλικά μας, προσθέτουμε  τα  αυγά,  το  αλάτι  και  το λιωμένο βούτυρο. Ανακατεύουμε  όλα  τα  υλικά  να  αναμειχθούν  ,  ώστε  να  έχουμε  μια  αφράτη και μαλακή  ζύμη. Αφήνουμε  την  ζύμη  μας  σκεπασμένη  σε  ζεστό  μέρος,  να  διπλασιαστεί  σε  όγκο προηγουμένως  έχουμε  ετοιμάσει  την  γέμιση  που  θέλουμε, (αν  είναι  κιμάς  η πουρές, αφήνουμε  να  κρυώσει). Παίρνουμε  ένα  μέρος  από  την  ζύμη  ανοίγουμε  σε κύκλους  και  τοποθετούμε την  γέμιση  κλείνουμε  το πιροσκί  μας, τηγανίζουμε  σε  καυτό  λάδι  και  από  τις δύο  πλευρές,  τα οποία  τοποθετούμε  σε  απορροφητικό  χαρτί. Μπορούμε  όμως  να τα  ψήσουμε  στο  φούρνο εάν  δεν τα  θέλουμε τηγανιτά σε λαδόκολλα στους 200  βαθμούς για 20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.

Καλή απόλαυση!




00 inkefalonia general ad 300X250