Ζάκυνθος: Συνελήφθησαν τρία άτομα για απόπειρα ανθρωποκτονίας και διακίνησης ναρκωτικών

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 26 Μαΐου 2021 20:36

Ζάκυνθος: Συνελήφθησαν τρία άτομα για απόπειρα ανθρωποκτονίας και διακίνησης ναρκωτικών

Συνελήφθησαν, τρία άτομα για τα κατά περίπτωση αδικήματα της απόπειρας ανθρωποκτονίας, νόμου περί όπλων και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών στη Ζάκυνθο

Κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων,  ένα πιστόλι διαμετρήματος 9 mm, δεκαπέντε φυσίγγια ιδίου διαμετρήματος, ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, μια σιδερογροθιά, το χρηματικό ποσό των 870 €, μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας και δέκα επτά κυνηγετικά φυσίγγια.

Συνελήφθησαν, κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ζακύνθου, που πραγματοποιήθηκε βραδινές ώρες χθες (25.05.2021) και εκτυλίχθηκε έως τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα (26.05.2021), ένας ημεδαπός και δύο αλλοδαποί, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της απόπειρας ανθρωποκτονίας, νόμου περί όπλων και διακίνησης ναρκωτικών.

Ειδικότερα, βραδινές ώρες χθες (25.05.2021) στην περιοχή Άγιος Γεράσιμος Ζακύνθου, έλαβε χώρα περιστατικό πυροβολισμών. Για τη διερεύνηση του, συστάθηκε άμεσα ομάδα αστυνομικών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ζακύνθου (Τμήμα Ασφαλείας Ζακύνθου, Ο.Π.Κ.Ε., Ομάδα ΔΙ.ΑΣ και Αστυνομικό Τμήμα).

Από τα στοιχεία της αστυνομικής έρευνας προέκυψε η εμπλοκή του ημεδαπού και ενός αλλοδαπού σε αυτό, οι οποίοι συνελήφθησαν διαδοχικά κατά τη διάρκεια της  ευρείας αστυνομικής επιχείρησης  σε διάφορες περιοχές της πόλης της Ζακύνθου.

Στις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων:

  • στο σημείο που εκδηλώθηκαν οι πυροβολισμοί, εννέα (9) κάλυκες διαμετρήματος των 9mm.
  • στην κατοχή του ημεδαπού ένα πιστόλι διαμετρήματος 9 mm και δεκαπέντε (15) φυσίγγια ιδίου διαμετρήματος.
  • στην οικία του αλλοδαπού -444- γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, -1- σιδερογροθιά, το χρηματικό ποσό των -870- ευρώ , -1- κυτίο μεταφοράς πιστολιού κενό περιεχομένου, -1- ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας και -17- κυνηγετικά φυσίγγια.

Σε βάρος του ημεδαπού σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε συνδυασμό με τον νόμο περί όπλων και σε βάρος του αλλοδαπού  για παραβάσεις του νόμου περί όπλων και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών.

Επίσης, στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης, συνελήφθη ένας ακόμη αλλοδαπός -αδελφός και σύνοικος του αλλοδαπού εμπλεκόμενου στους πυροβολισμούς-, για παραβάσεις των νόμων περί ναρκωτικών και περί όπλων.

Προανάκριση για την υπόθεση διενεργείται από το Τμήμα Ασφαλείας Ζακύνθου, ενώ οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ζακύνθου.

ΖΑΚΥΝΘΟΣ 2