ΖΑΚΥΝΘΟΣ | ΜΑΖΙΚΕΣ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ | Εξαρθρώθηκε κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 28 Σεπτεμβρίου 2017 12:15

ΖΑΚΥΝΘΟΣ | ΜΑΖΙΚΕΣ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ | Εξαρθρώθηκε κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών

Στην πλήρη αποδόμηση και εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης, τα μέλη της οποίας διακινούσαν ναρκωτικά στη Ζάκυνθο προχώρησαν άνδρες της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.


Μετά από συντονισμένη επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε στην πόλη, συνελήφθησαν οκτώ ημεδαποί, εκ των οποίων τρείς γυναίκες και πέντε άνδρες, ηλικίας από 24 έως 56 ετών. Σε βάρος τους, σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της ελευθέρωσης φυλακισμένου και της αντίστασης, καθώς και για παράβαση των νόμων περί ναρκωτικών και περί όπλων.

Η επιχείρηση
Ειδικότερα, έπειτα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών για διακίνηση ναρκωτικών στη Ζάκυνθο, διασταύρωσης στοιχείων και δημιουργίας προφίλ των εμπλεκομένων, επετεύχθη η ταυτοποίηση των μελών του κυκλώματος, διακριβώθηκαν οι ρόλοι τους ενώ περαιτέρω αποκαλύφθηκαν οχήματα και χώροι που χρησιμοποιούσαν για την μεταφορά και την απόκρυψη των ναρκωτικών.
Επιπλέον πιστοποιήθηκε η εγκληματική τους δράση στη αδιάλειπτη και επί καθημερινής βάσεως διακίνηση ναρκωτικών (κοκαΐνης, ηρωίνης και ακατέργαστης κάνναβης) στη Ζάκυνθο. Σημειώνεται ότι δύο από τους ανωτέρω κατηγορούμενους (27χρονος και 56χρονος ημεδαποί), κατά την σύλληψή τους προέβαλαν σθεναρή αντίσταση, ενώ ο 56χρονος ασκώντας βία κατά των αστυνομικών, προσπάθησε να ελευθερώσει τον 27χρονο.

Βρέθηκαν και κατασχέθηκαν
Μετά από επισταμένη αστυνομική έρευνα σε οικίες, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης βάρους 2 κιλών και 776 γραμμαρίων, ποσότητα κοκαΐνης βάρους 131 γραμμαρίων, ποσότητα ηρωίνης βάρους 0,6 γραμμαρίων, τρία φαρμακευτικά δισκία, το χρηματικό ποσό των 39.020 ευρώ, δύο ζυγαριές ακριβείας, ένα πιστόλι, επτά φυσίγγια, διάφορα σύνεργα επεξεργασίας και επανατυποποίησης ναρκωτικών ουσιών καθώς και ιδιόχειρες σημειώσεις που ανέγραφαν ποσότητες ναρκωτικών και χρηματικά ποσά. Επιπλέον κατασχέθηκαν τρία Ι.Χ.Ε αυτοκίνητα και δύο μοτοσυκλέτες.

Στον Εισαγγελέα 
Οι συλληφθέντες με την σε βάρος τους σχηματισθείσα ποινική δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της ελευθέρωσης φυλακισμένου και της αντίστασης, καθώς και για παράβαση των νόμων περί ναρκωτικών και περί όπλων οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών. Ακολούθως έλαβαν προθεσμία προκειμένου σήμερα να απολογηθούν ενώπιον του κ. Ανακριτή Ζακύνθου οι πέντε από αυτούς και αύριο οι υπόλοιποι τρεις.

Προφυλάκιση για τις κλοπές
Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την απολογία τους σε Εισαγγελέα και Ανακριτή, ο 26χρονος υπήκοος Αλβανίας που είχε συλληφθεί από άνδρες του τμήματος Ασφαλείας Ζακύνθου. Ειδικότερα, εντοπίστηκε κατά τη διάρκεια συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης στην περιοχή του Λαγανά και στην κατοχή του καθώς και σε έρευνες που ακολούθησαν σε άλλους χώρους, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν: 2 συσκευασίες με μικροποσότητα ηρωίνης, 822 ναρκωτικά χάπια, το χρηματικό ποσό των 515 ευρώ, 2 ηλεκτρονικές συσκευές, 24 πακέτα τσιγάρων και 2 κινητά τηλέφωνα.
Από τη περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης, ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή του σε 4 υποθέσεις κλοπών – διαρρήξεων, και συγκεκριμένα, σε ενοικιαζόμενο δωμάτιο, όπου αφαίρεσε χρήματα και αντικείμενα αξίας 1.500 ευρώ, σε ιδιωτικό ιατρείο όπου αφαίρεσε αντικείμενα και χρήματα συνολικής αξίας 600 ευρώ, από εμπορική επιχείρηση όπου αφαίρεσε κινητά τηλέφωνα, ηλεκτρονική συσκευή και χρήματα επίσης 600 ευρώ και φαρμακείο, όπου αφαίρεσε μεγάλο αριθμό ναρκωτικών χαπιών και το χρηματικό ποσό των 450 ευρώ.

imerazante.gr