Θρήνος στην Πολεμική Αεροπορία: Εντοπίστηκε νεκρός ένας από τους δύο πιλότους του Φάντομ

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου 2023 16:11

Θρήνος στην Πολεμική Αεροπορία: Εντοπίστηκε νεκρός ένας από τους δύο πιλότους του Φάντομ

Τραγική κατάληξη είχε δυστυχώς η συντριβή του αεροσκάφους F4 Φάντομ που κατέπεσε νότια της Ανδραβίδας το πρωί της Δευτέρας, ενώ εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο ένας εκ των δύο χειριστών του μαχητικού αεροσκάφους είναι νεκρός, ενώ ακόμα δεν υπάρχουν στοιχεία για τον δεύτερο χειριστή ο οποίος αγνοείται.

Πρόκειται για έναν σμηναγό και έναν υποσμηναγό της Πολεμικής Αεροπορίας που ήταν οι δύο χειριστές του Φάντομ της 338 Μοίρας, χωρίς ακόμα να έχει γίνει γνωστό ποιανού η σορός έχει εντοπιστεί.

Η ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας:

Τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2023 και ώρα 10:30, διθέσιο αεροσκάφος F-4 Phantom II της 338 Μοίρας της 117 Πτέρυγας Μάχης που εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση, κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή 25 ναυτικά μίλια νότια του αεροδρομίου Ανδραβίδας, με συνέπεια τον θανάσιμο τραυματισμό του συγκυβερνήτη, Υποσμηναγού (Ι) Μάριου – Μιχαήλ Τουρούτσικα 29 ετών. Συνεχίζονται οι έρευνες για τον κυβερνήτη, Σμηναγό (Ι) Ευστάθιο Τσιτλακίδη, 31 ετών.

Οι πρώτες εικόνες από τα συντρίμμια του μοιραίου Φάντομ

Νωρίτερα, είχαν εντοπιστεί τα πρώτα συντρίμμια του μοιραίου αεροσκάφους.

Η εφημερίδα «Πρώτη» του Πύργου, δημοσίευσε τις πρώτες εικόνες, οι οποίες δείχνουν κομμάτια του αεροσκάφους, τα οποία βρέθηκαν εκεί που έπεσε, 25 ναυτικά μίλια νότια της Ανδραβίδας και 8 δυτικά του Κατακόλου, στον Κυπαρισσιακό κόλπο. 

Μάλιστα, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, έχουν βρεθεί δύο σωσίβια σε μεγάλη απόσταση μεταξύ τους και ένα αλεξίπτωτο. 

Οι έρευνες συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς, με την ελπίδα ο άλλος χειριστής του αεροσκάφους να βρεθεί ζωντανός.

Πηγή: in.gr 




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ