Στασινόπουλος: Η γυναικεία επιχειρηματικότητα στην πρώτη γραμμή

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 29 Μαρτίου 2022 11:11

Στασινόπουλος: Η γυναικεία επιχειρηματικότητα στην πρώτη γραμμή

Συνάντηση μέσω τηλεδιάσκεψης είχε ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας κ. Γιώργος Στασινόπουλος, με τις υπεύθυνες γυναικείας επιχειρηματικότητας των Επιμελητηρίων Ιονίων Νήσων.

Οι γυναίκες το 2022 έχουν κάνει σημαντικά άλματα προς την αυτονόητη για μια χώρα του δυτικού κόσμου, ισότητα. Φυσικά όμως δεν τρέφουμε αυταπάτες. Οι κατακτήσεις των τελευταίων ετών είναι αξιοσημείωτες και η πρόοδος που έχει σημειωθεί σημαντική, όμως απέχουμε πάρα πολύ από ένα ικανοποιητικό επίπεδο, πόσω μάλλον από ένα σημείο που να μπορούμε να πούμε ότι οι γυναίκες έχουν τη θέση που τους αξίζει.

Ο τομέας του επιχειρείν δεν αποτελεί εξαίρεση. Όμως οφείλουμε να τονίσουμε ότι αρκετές γυναίκες τολμούν και επιχειρούν, τις περισσότερες φορές μάλιστα με τεράστια επιτυχία.

Το 2022 δεν είναι 1952. Το τελευταίο διάστημα γινόμαστε μάρτυρες τεκτονικών αλλαγών σε παγκόσμιο επίπεδο, όμως οι κατακτήσεις των τελευταίων δεκαετιών δεν πρέπει να τεθούν εν αμφιβόλω. Οφείλουμε να τις διαφυλάξουμε ως κόρη οφθαλμού. Προκαταλήψεις και αυταπάτες ανήκουν στο παρελθόν και σήμερα οι γυναίκες πρέπει να λάβουν τη θέση που τους αξίζει στην κοινωνία, στη δημόσια ζωή αλλά και στο επιχειρείν.

Όραμά μας αποτελεί, όσο το δυνατόν περισσότερες γυναίκες να τολμήσουν και να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους στο στίβο της επιχειρηματικότητας, υλοποιώντας τα σχέδιά τους ακόμη και σε κλάδους που μπορεί να θεωρούνταν ως “ανδροκρατούμενοι”.

Η πολιτεία πρέπει να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να τις βοηθήσει να φέρουν σε ισορροπία την οικογενειακή με την επαγγελματική τους ζωή, και να εξαλειφθούν και τα τελευταία στερεοτυπικά εμπόδια που αντιμετωπίζουν μέχρι σήμερα.

Πρέπει να ληφθούν ειδικά μέτρα ως προς την φορολόγηση, τις ασφαλιστικές εισφορές και τις επιδοτήσεις ώστε να δοθούν τα απαραίτητα εφόδια για να ξεκινήσει μια νέα επιχείρηση.

Στόχος του κ Στασινόπουλου αλλά και της Περιφερειάρχη μας κας. Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου αποτελεί αυτή η πρώτη μας συνάντηση να αποτελέσει το έναυσμα για την έναρξη ενός διαλόγου για την γυναικεία επιχειρηματικότητα στα Ιόνια Νησιά, αλλά και για το συντονισμό των δράσεών μας για την ουσιαστική ενίσχυσή της, κυρίως μέσω προγραμμάτων που θα μπορέσουμε να δημιουργήσουμε στο μέλλον.

Από το Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη Επιχειρηματικότητας & Ανταγωνιστικότητας

Συνάντηση με Επιμελητήρια

 




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ