Π. Ποζίδης: "Αδιαφάνεια και αναξιοκρατία από την Περιφερειακή Αρχή"

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 09 Φεβρουαρίου 2022 15:58

Π. Ποζίδης: "Αδιαφάνεια και αναξιοκρατία από την Περιφερειακή Αρχή"

Αφού απεμπόλησαν κάθε δικαίωμα διεκδίκησης κάλυψης των κενών θέσεων στο σύνολο των υπηρεσιών της Περιφέρειας, αφού πλημύρισαν τα γραφεία με ειδικούς συμβούλους, αφού εκχώρησαν πολλές από τις αρμοδιότητές τους σε ιδιώτες με συμβάσεις και εργολαβίες στελεχώνουν τις υπηρεσίες με εργαζόμενους με διάτρητες επιλογές , πέρα από κάθε έννοια νομιμότητας και ηθικής.

Στο όνομα της δήθεν αντιμετώπισης έκτακτων αναγκών παραβιάζουν κάθε έννοια αξιοκρατίας και διαφάνειας και απροκάλυπτα, με φωτογραφικές αποφάσεις εγκαθιδρύουν το κράτος της ευνοιοκρατίας και του πελατειακού συστήματος. Στις πλάτες νέων παιδιών, που βιώνουν τις δραματικές συνθήκες των πολιτικών της ανεργίας και της φτώχειας.

Και όλα αυτά με την επικάλυψη μιας δήθεν νομιμοποίησης, που απλόχερα παρέχει η κυβέρνηση και τα αρμόδια Υπουργεία, ακόμη και εκπρόθεσμα, αποδεικνύοντας και με τον τρόπο αυτό τη διασύνδεση περιφερειακής αρχής και κυβέρνησης, που τίποτε δεν μπορεί να σταθεί εμπόδιο στο σχεδιασμό τους.

Οι εργαζόμενοι στην Π.Ε Κέρκυρας αναδεικνύουν με υπευθυνότητα και τεκμηρίωση τη μεγάλη ευθύνη της περιφερειακής αρχής, που συγκροτούν ετερόκλητες συγκυριακές παρατάξεις, προσωπικών επιλογών, και διεκδικούν το αυτονόητο σε μια ευνομούμενη κοινωνία: τη διαφάνεια και την αξιοκρατία.
Εκφράζω την έντονη διαμαρτυρία μου για αυτήν την πολιτική και αυτοδιοικητική παρακμή. Μια τακτική που εκθέτει και απαξιώνει τη θεσμική λειτουργία της περιφέρειας Ιονίων Νήσων.

Καλώ την περιφερειακή αρχή και ιδιαίτερα την περιφερειάρχη να αντιληφθεί το μέγεθος των ευθυνών της και να ανακαλέσει τις αποφάσεις της. Χρέος μας είναι να συνταχθούμε με όλες τις δυνάμεις της κοινωνίας και της αυτοδιοίκησης για την ανατροπή αυτής της άδικης και προκλητικής πολιτικής.

Παναγιώτης Ποζίδης

Ανεξάρτητος Περιφερειακός Σύμβουλος

Περιφέρειας Ιονίων Νήσων


Ετικέτες:


ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ