Στο «σκοτάδι» οι Κεφαλονίτες για το «Αλεξάνδρα Λ.», στο «φως» τα οικονομικά του Επιμελητηρίου

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 23 Απριλίου 2019 19:47

Στο «σκοτάδι» οι Κεφαλονίτες για το «Αλεξάνδρα Λ.», στο «φως» τα οικονομικά του Επιμελητηρίου

Η «ανεξάρτητη» ενημέρωση σε όλη της το μεγαλείο...

Τα καίρια ερωτήματα του προέδρου του Επιμελητηρίου Κεφαλονιάς και Ιθάκης, Σταύρου Σπαθή, προς το Λιμενικό Ταμείο αναφορικά με το χρονικό διάστημα παραμονής του πλοίου «Αλεξάνδρα Λ.», προφανώς και ταρακούνησαν όλους όσοι εμπλέκονται στο περίφημο θέμα. Σε βαθμό, μάλιστα, που προσπαθούν με ατυχές και λανθασμένο τρόπο να …πετάξουν την μπάλα στην εξέδρα.  

Παρά τα ερωτήματα που βασανίζουν τους επαγγελματίες του νησιού για την τύχη του πλοίου, παρ’ ότι το θέμα βρίσκεται τις τελευταίες εβδομάδες στα χείλη του κάθε Κεφαλονίτη, εν τούτοις, το Λιμενικό Ταμείο σιωπά. Αν και όφειλε με το πιο ξεκάθαρο και ειλικρινή τρόπο να ενημερώσει για τις λεπτομέρειες του ζητήματος.

Την ίδια στιγμή «ανεξάρτητο» ρεπορτάζ μας προειδοποιεί ότι ξεκινάει έρευνα για το Επιμελητήριο, στηριζόμενο σε αναληθή στοιχεία. Το έχει αυτό η …ανεξάρτητη ενημέρωση. Κατά πρώτο, αναφέρεται σε «χλιδάτα ταξίδια» του προέδρού του, το οποίο ουδόλως ισχύει. Αφενός, διότι ο Σταύρος Σπαθής εκπροσώπησε το Επιμελητήριο σε μια γενική συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης που πραγματοποιήθηκε στη Ρόδο και αφετέρου, επειδή τα έξοδα για τη μετάβαση και τη διαμονή ήταν λίγα. Μηδαμινά θα μπορούσαμε να τα χαρακτηρίσουμε μπροστά σε άλλα. Αν πράγματι, αναζητούμε χλιδάτα ταξίδια, τότε ας στρέψουμε το βλέμμα μας στον αντιδήμαρχο Τουρισμού του δήμου, κ. Κεκάτο, ο οποίος έχει «οργώσει» όλες τις εκθέσεις σε κάθε γωνία της Ευρώπης με συνέπεια τα έξοδα να είναι υψηλότατα. Χρήματα που βγαίνουν από το υστέρημα των πολιτών του νησιού και τα οποία δεν «πιάνουν τόπο». Αντιθέτως, τοποθετούνται σε έναν κουμπαρά δίχως πάτο…   

Προκαλεί γέλιο, δε, ότι αμέσως μετά τις ερωτήσεις του προέδρου του Επιμελητηρίου για το πλοίο «Αλεξάνδρα Λ.» έγινε ερώτηση στη διοίκηση του Επιμελητηρίου για το ποιοι προσφέρουν υπηρεσίες και ποιες είναι οι αμοιβές. Από την πρώτη στιγμή που εκλέχθηκε ο Σταύρος Σπαθής στην προεδρία του Επιμελητηρίου τάχθηκε υπέρ της πλήρους διαφάνειας, καθώς για όλα τα ζητήματα ενημερώνονται συνεχώς και με τον πιο διαφανή τρόπο τα μέλη του. Ως εκ τούτου, οι «παροικούντες την Ιερουασλήμ» γνωρίζουν άριστα.

Αντιθέτως, αυτοί που παραμένουν στο «σκοτάδι» είναι οι κάτοικοι του Αργοστολίου και οι επισκέπτες αναφορικά με το παρόν και το μέλλον του «Αλεξάνδρα Λ.». Και για όλες τις λεπτομέρειες της εν λόγω υποθέσεως, που μας ταλανίζει εβδομάδες τώρα. Το Λιμενικό Ταμείο λες και έχει «καταπιεί τη γλώσσα» του και δεν έχει προβεί σε οποιαδήποτε αναφορά επί του ζητήματος. Υπάρχει κάτι το μεμπτό;  


Ετικέτες:


ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ