Νέα Υόρκη : Το 10ο συνέδριο της Ομοσπονδίας Κεφαλλήνων και Ιθακησίων «Οδυσσεύς»

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 13 Νοεμβρίου 2012 09:48

Νέα Υόρκη : Το 10ο συνέδριο της Ομοσπονδίας Κεφαλλήνων και Ιθακησίων «Οδυσσεύς»

Έκλεισαν οι εργασίες του 10ου συνεδρίου της ομοσπονδίας Κεφαλλονιτών και ιθακησίων <<Οδυσσεύς>> στη Νέα Υόρκη ανοίγοντας ταυτόχρονα νέους δρόμους επαφών και επικοινωνίας της νέας γενιάς Κεφαλονιτών της διασποράς με το Τ.Ε.Ι. Ιονίων Νήσων.


Το συνέδριο και οι διοργανωτές (Κέφαλος Νέας Υόρκης) είχαν την εξαιρετική τιμή μα υποδεχτούν τους καθηγητές Ναπολέων Μαραβέγια, Αγισίλαο Κονιδάρη και Π. Γεωργόπουλό των οποίων η συμβολή ήταν καθοριστική στην εξέλιξη υου συνεδρίου.

Ο κ. Κονιδάρης MSc, PhD, Προϊστάμενος Τμήματος Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας, ΤΕΙ Ιονίων Νήσων μίλησε για καταγραφή και δικτύωση των Κεφαλλήνων και Ιθακησίων με χρήση νέων Τεχνολογιών και για τον ρόλο που θα μπορούσαν να έχουν οι νέοι ως πρέσβεις Τουρισμού.

Ο Ναπολέων Μαραβέγιας, PhD π. Υπουργός, Καθηγητής Πανεπ. Αθηνών, Πρόεδρος ΤΕΙ Ιονίων Νήσων έκανε μία ανάλυση για την οικονομική κρίση και τις προοπτικές της χώρας μας. Ο Πάνος Γεωργόπουλος, PhD Καθηγητής και Ερευνητής Environmental and Occupational Medicine στο Robert Wood Johnson Medical School και Rutgers University έκανε μια αναφορά σε κεφαλονίτες επιστήμονες του 210υ αιώνα. Τον λόγο πήραν και οι καλεσμένοι του συνεδρίου από Κεφαλλονιά Αντιπεριφερειάρχης κ.Σωτήρης Κουρής και ο Αντιδήμαρχος κ. Ευάγγελος Κεκάτος.

Μετά από ένα εποικοδομητικό διάλογο και ανταλλαγής απόψεων οι σύνεδροι συμφώνησαν οτι πρέπει να γίνουν ενέργειες για την οικονομική ενλισχυση του Τ.Ε.Ι. Κεφαλλονιάς και να πραγματοποιηθεί ένα ειδικό θερινό σχολείο για τα Κεφαλλονιτόπουλα της διασποράς το καλοκαίρι στο Τ.Ε.Ι.

Στη συνέχεια έγιναν εκλογές και αμέσως συγκροτήθηκε νέο σώμα η σύνθεση του οποίου είναι η εξής

Πρόεδρος Γιαννης Χιόνης (Μοντρεαλ)
Α Αντιπρόεδρος Ειρήνη Μιχαλάτου (Κεφαλος Νέας Υόρκης)
Υπεύθυνος Δημοσίςν Σχέσεων Αντώνης Φωκάς (Αδελφότητα Νέας Υόρκης)
ταμίας Διονύσης Βλ'αχος ( Φλόριδα)
Β ταμίας Αγγελική Χιόνη
Γραμματέας Κώστας Βαγγελάτος
Γραμματέας Αγγλικής Γλώσσας Ηρακλής Καπογιαννάτος (Βόρεια Βιρτζίνια)

Σε μία εποχή που η Νέα Υόρκη και οι κάτοικοι της δοκιμάζονται από τις επιπτώσεις του τυφώνα Sandy και της χιονοθύελλας που ακολούθησε, ο πρόεδρος και το συμβούλιο του Κέφαλου αψήφησαν όλα τα προβλήματα και γιόρτασαν τα 40 χρόνια από την ίδρυση του συλλόγου και διοργάνωσαν το 10ο συνέδριο της ομοσπονδίας. Το αποτέλεσμα τους δικαίωσε καθώς αποδείχτηκαν εξαιρετικοί οικοδεσπότες.
Την Παρασκευή διοργάνωσαν ένα τραπέζι γνωριμίας.

Όλα έγιναν υπό τον συντονισμό του ακούραστου Δαμιανού Ματαφια. Ο κ. Δημήτρης Πεφάνης (Διλινάτα) μαζί με τους Νίκο Ζαπάντη και Γεράσιμο Πατρίκιο ανέλαβαν τη μαγειρική και ετοίμασαν πλούσιο μπουφέ με πεντανόστιμους μεζέδες, ο Λάζος μάγεψε με τη κιθάρα και τη φωνή του (το ίδιο και η Πόπη) και το κρασί φρόντισε για όλα τα άλλα. Καθηγητές, πολιτικοί, παιδιά της νεολαίας της αδελφότητας, πρόεδροι, πρώην πρόεδροι, γραμματείς, ταμίες από Καναδά και άλλες πολιτείες έγιναν όλοι μια όμορφη παρέα και ζέσταναν την ατμόσφαιρα στο Κεφαλλονίτικο Σπίτι.

Στο τραπέζι παρευρέθηκε επίσης η κ. Αραβέλα Σιμωτά,  Kεφαλονίτισα πολιτειακή βουλευτής στην Αστόρια.

Την επόμενη μέρα μαζεύτηκαν από νωρίς στον Κέφαλο για bagels και καφεδάκι πριν το συνέδριο. Όλα κυλησαν ομαλά και το βράδυ το γλέντι συνεχίστηκε στο μεγαλοπρεπή TERRACE ON THE PARK.

Ο πρόεδρος κ. Νίκος Αλυσσανδράτος τίμησε τους παλιούς προέδρους του συλλόγου που παρευρέθηκαν εκεί, τους καλεσμένους από την Κεφαλλονιά και με τη σειρά του τιμήθηκε και αυτός. Οι πρόεδροι που τιμήθηκαν για την προσφορά και το έργο τους ήταν οι Γιώργος Βαγγελάτος, Αντώνης Φωκάς, Δημήτρης Φωκάς, Αντώνης Τουμαζάτος και Κώστας Λουρδάς.

Tο <<Κεφαλλονιτικό Τριήμερο>> δεν θα μπορούσε να κλείσει αλλού εκτός από την εκκλησία του Αγ. Γερασίμου στο Μανχάταν. Την Κυριακή το πρωί και πάλι όλοι μαζί παρευρέθηκαν στη δοξολογία και ακολούθησε καφές και πρωινό. Αξίζουν συγχαρητήρια τόσο στο Κέφαλο αλλά και σε όλους όσους ταξίδεψαν από μακριά για να παρευρεθούν στο συνέδριο και τα 40 χρόνια του Κέφαλου.

HAPPY BIRTHDAY KEFALOS!

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ : ΠΟΠΗ ΜΙΧΑΛΑΤΟΥ (ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΕΦΑΛΟΣ)

Οι φωτογραφίες του συνεδρίου θα αναρτηθούν σύντομα και στη σελίδα μας στο Facebook.

 {phocagallery view=category|categoryid=286|limitstart=0|limitcount=0}