Πανελλαδική Σύσκεψη ΕΛΜΕ – Συλλόγων – Επιτροπών Αγώνα Αναπληρωτών

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 12 Οκτωβρίου 2019 09:50

Πανελλαδική Σύσκεψη ΕΛΜΕ – Συλλόγων – Επιτροπών Αγώνα Αναπληρωτών

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ, ΕΛΜΕ, ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΑΓΩΝΑ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 3 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 11:00 πμ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ (ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ – ΝΑΥΡΙΝΟΥ 13)

Για άλλη μια φορά είμαστε «στο ίδιο έργο θεατές»: ενώ η νέα Κυβέρνηση της ΝΔ προπαγανδίζει την επιστροφή επιτέλους στην «κανονικότητα», δεκάδες είναι τα κενά στις σχολικές μονάδες, σε δασκάλους υπεύθυνους τάξης, σε εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων, στα τμήματα ένταξης, στην παράλληλη στήριξη, ενώ τα ολοήμερα τμήματα, όπου έχουν ξεκινήσει, υπολειτουργούν. Μαθήματα πανελλαδικώς εξεταζόμενα δεν έχουν ξεκινήσει, εκπαιδευτικοί στις ΔΥΕΠ δεν έχουν προσληφθεί ακόμα κ.α. Οι περισσευούμενες ώρες των εκπαιδευτικών είναι η «μαγική συνταγή» για να «μαγειρευτεί» το ωρολόγιο πρόγραμμα κάθε σχολικής μονάδας, έτσι ώστε όλα φαινομενικά να λειτουργούν «εν τάξει». Και οι φετινές προσλήψεις αναπληρωτών αποδεικνύουν με τον πιο ηχηρό τρόπο πως οι συνάδελφοι στην πράξη δεν είναι αναπληρωτές αλλά καλύπτουν στοιχειώδεις ανάγκες για τη λειτουργία των σχολείων, αναπληρώνουν τον ίδιο τους τον εαυτό. Είναι επιτακτική η ανάγκη να σταματήσει το αίσχος της αναπλήρωσης και της αδιοριστίας.
Η ανάπτυξη έρχεται αλλά δεν αφορά στην ικανοποίηση των μορφωτικών αναγκών των μαθητών και των παιδιών μας ούτε στους εργαζόμενους, των οποίων οι μισθοί μένουν καθηλωμένοι. Σε όλα τα παραπάνω έρχεται να προστεθεί το περιβόητο “νέο Ασφαλιστικό” της ΝΔ, στα χνάρια του νόμου Κατρούγκαλου, που σημαίνει ιδιωτικοποίηση της κοινωνικής ασφάλισης και το νομοσχέδιο έκτρωμα, αναφορικά με τη λειτουργία των σωματείων αλλά και το δικαίωμα στην απεργία, που θέλει να βάλει φρένο στον αγώνα για τη διεκδίκηση των αυτονόητων (αλλά όχι δεδομένων) στον 21ο αιώνα!
Την ίδια στιγμή οι εξελίξεις την περιοχή μας, με την ένταση των ανταγωνισμών και των πολεμικών συγκρούσεων προκαλούν μεγάλη ανησυχία. Ανησυχία προκαλεί η όλο και μεγαλύτερη εμπλοκή της χώρας μας στους σχεδιασμούς αυτούς.
Άλλος δρόμος δεν υπάρχει από τον συντονισμένο – μαζικό – ενωτικό ταξικό αγώνα όλων των εκπαιδευτικών σε κάθε βαθμίδα και με κάθε είδους σχέση εργασίας! Οι δυναμικές απεργιακές κινητοποιήσεις στις 24/9, στις 2/10 ενάντια στο πολυνομοσχέδιο σκούπα για μισθούς, συμβάσεις, συνδικαλιστικές ελευθερίες και στις 4/10 στην πανελλαδική κινητοποίηση για τα οξυμένα προβλήματα στην εκπαίδευση, δείχνουν τον δρόμο για παραπέρα κλιμάκωση!
Η Γενική Συνέλευση (ΓΣ) αντιπροσώπων του ΝΤ Κεφαλονιάς – Ιθάκης της ΑΔΕΔΥ συμπαρατάσσεται με τα ΔΣ των ΣΕΠΕ και ΕΛΜΕ που αποφάσισαν να καλέσουν σε πανελλαδική σύσκεψη, την Κυριακή 3 Νοεμβρίου στην Αθήνα, με το πλαίσιο δράσης και τις αποφάσεις τους, ώστε να οργανώσουμε από κοινού την παραπέρα κλιμάκωση του αγώνα για την ανατροπή αυτής της πολιτικής που τσακίζει τη ζωή μας και υποθηκεύει το μέλλον των μαθητών και παιδιών μας. Αποφασίζουμε ΟΜΟΦΩΝΑ την συμμετοχή μας στην σύσκεψη και με τη σειρά μας καλούμε στη σύσκεψη αυτή. Επίσης απευθύνουμε κάλεσμα για υπογραφή του κειμένου που έχει καταθέσει ο ΣΕΠΕ Αν. Αττικής «ο Σωκράτης» και άλλα σωματεία υπέρ της απεργίας – αποχής από την αξιολόγηση.

Αργοστόλι 11/10/2019

Ο Πρόεδρος                                      Η Γραμματέας
Δημήτρης Μαντζουράτος                      Σοφία Μισαηλίδου