Απάντηση ΕΛΜΕ-ΚΙ στη Χρυσή Αυγή

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 23 Οκτωβρίου 2012 07:34

Απάντηση ΕΛΜΕ-ΚΙ στη Χρυσή Αυγή

Η φασιστική Χρυσή Αυγή, μετά τα αποτελέσματα των εκλογών και την απόφαση της Εκλογοαπολογιστικής Γενικής Συνέλευσης της ΕΛΜΕ-ΚΙ να επιβεβαιώσει τον προσανατολισμό του σωματείου, εξέδωσε ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε τοπικά. Με το λιβελογράφημα αυτό εκτοξεύει απειλές ακόμη και για τη σωματική μας ακεραιότητα. Μη κρύβοντας την ενόχλησή της για τους συσχετισμούς που αποτυπώνονται στην ΕΛΜΕ-ΚΙ, αποκαλύπτεται. Θέλει να χτυπήσει το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, να βάλλει πλάτη στην υλοποίηση της πολιτικής ΕΕ – μονοπωλίων, να αποπροσανατολίσει και να δηλητηριάσει τη νεολαία, να σπείρει το φόβο και τον τρόμο.

Το φασιστικό μόρφωμα εξομοιώνει ότι έχει απομείνει από το δικαίωμα σε μόνιμη σταθερή δουλειά με τον κηφήνα. Αλήθεια το ίδιο δεν επικαλείται η τρικομματική κυβέρνηση, προκειμένου να προχωρήσει σε 150.000 απολύσεις; Ρίχνει το δηλητήριο της διάσπασης ανάμεσα στους μόνιμους και τους αδιόριστους εκπαιδευτικούς. Απειλεί ότι θα φέρει σε αντιπαράθεση τους μεν με τους δε. Σκοπεύει να τους εξισώσει όλους προς τα κάτω, μέσω της ανεργίας και των δουλεμπορικών γραφείων ευρέσεως εργασίας που στήνει, για να εξασφαλίσει τζάμπα εργατικό δυναμικό στα αφεντικά. Την ώρα που η κυβέρνηση κλείνει σχολεία, τελειώνει με τις μεταφορές, αφήνει τους μαθητές χωρίς θέρμανση και τα σχολεία χωρίς λειτουργικά, η φασιστική Χρυσή Αυγή επιτίθεται σε αυτούς που αντιπαλεύουν τα κυβερνητικά σχέδια. Άλλωστε και γενικότερα στηρίζει το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου (βλέπε ΑΤΕ), λειτουργεί σαν απεργοσπαστικός – κατασταλτικός μηχανισμός, καλλιεργεί το ρατσισμό και τη μισαλλοδοξία. Να γιατί λέμε, με αποδείξεις, ότι είναι το μακρύ χέρι του συστήματος ενάντια στο λαό.

Με περίσσιο θράσος οι φασίστες δηλώνουν δημόσια ότι θα παρέμβουν ώστε το μαθητικό κίνημα να παλέψει για «δημόσια δωρεάν ελληνική παιδεία». Κρύβουν ότι είναι υπέρ της ιδιωτικοοικονομικής λειτουργίας και των ιδιωτικοποιήσεων των σχολείων. Τι σχέση μπορεί να έχει η δωρεάν παιδεία με τις χορηγίες – ευεργεσίες στις οποίες υποκλίνονται; Αλλά για ποια ελληνική παιδεία μιλάει η Χρυσή Αυγή; Μήπως δεν ήταν ο Μεταξάς και το καθεστώς της 4ης Αυγούστου που επέβαλλαν το φασιστικό χαιρετισμό πριν ακόμη από τα ιταλικά στρατεύματα κατοχής; Μήπως δεν ήταν οι δοσίλογοι, οι ταγματαλήτες, που βασάνιζαν, βίαζαν και εκτελούσαν, μαζί με τους καταχτητές; Αντίθετα, οι ΕΑΜίτες μαθητές, φοιτητές και εκπαιδευτικοί ήταν εκείνοι που αντιστάθηκαν στην ιταλοποίηση της κεφαλονίτικης νεολαίας. Η φασιστική Χρυσή Αυγή λέει «έξω η πολιτική από τα σχολεία» για να παραμείνει μέσα στα σχολεία ανέγγιχτη η κυρίαρχη πολιτική – κατήχηση των μαθητών. Ο φορέας της τρομοκρατικής βίας ζητά γενικά «καταδίκη της βίας», δηλαδή των αγώνων της νεολαίας, και στρατεύεται μαζί με το αστικό κράτος και τους μηχανισμούς καταστολής στην υπόθεση αυτή.

Ως εκπαιδευτικοί γνωρίζουμε ότι τα παιδιά του Χίτλερ, του Μουσολίνι και του Μεταξά δεν ξέρουν και δεν θα μάθουν ποτέ τι θα πει «σύντροφος» και «συντρόφισσα», που αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους. Σύντροφος (συν - τρέφω) είναι ο φίλος, αυτός που μοιράζεται το ψωμί, που κάνει δικό του το πρόβλημα του διπλανού του. Η γελοιοποίηση των όρων εντάσσεται σε μια τέχνη που γνωρίζουν καλά. Βεβηλώνουν ξανά, με τον τρόπο τους, τους αιματοβαμμένους (από χίτες – ΠΟΚίτες και καταχτητές) τάφους των μαχητών και των μαχητριών της αντίστασης στο νησί μας. Επιπλέον, επειδή ξεσπαθώνουν με το «Μολών λαβέ», οφείλουμε να διδάξουμε στους μαθητές μας ότι το είπε ο Λεωνίδας και όχι οι Εφιάλτες. Ότι σήμερα το λένε όσοι αντιστέκονται και όχι όσοι συνεργάζονται με την όποια εκδοχή της δικτατορίας των μονοπωλίων.

Οι φασίστες μπαίνουν επικεφαλής όλων όσων έχουν την ίδια στρατηγική, ανεξάρτητα πώς προσδιορίζουν οι ίδιοι τον εαυτό τους. Αποδεικνύονται το τελευταίο χαρτί του συστήματος πριν την οριστική νίκη του λαού. Φοβάται, τρέμει η Χρυσή Αυγή τη συνειδητοποίηση των εργαζομένων. Φοβάται, τρέμει τη ρήξη με το καθεστώς που υπηρετεί.

Θα φροντίσουμε ο φόβος τους να μεγαλώσει.
Καλούμε τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές, το λαό, να ριχτούν στη μάχη μαζί με την ΕΛΜΕ-ΚΙ και το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα. Το φως της ημέρας, το δίκιο και η αλήθεια είναι πιο ισχυρά από κάθε κρατικό - παρακρατικό μηχανισμό. Με οργανωμένη δράση, για τα πραγματικά μας συμφέροντα, με ισχυρή κοινωνική συμμαχία μπορούμε να βγούμε και θα βγούμε νικητές.
Αργοστόλι 22 Οκτωβρίου 2012

Το Προεδρείο της ΓΣ