Ανακοίνωση – Καταγγελία από το ΝΤ Κεφαλονιάς Ιθάκης της ΑΔΕΔΥ

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 12 Ιανουαρίου 2019 09:43

Ανακοίνωση – Καταγγελία από το ΝΤ Κεφαλονιάς Ιθάκης της ΑΔΕΔΥ

"Να βρει απάντηση το χτύπημα στο «ψαχνό» σε εκπαιδευτικούς & φοιτητές από την κυβέρνηση με συνέχεια και κλιμάκωση στη δράση"

Η ΕΓ του ΝΤ Κεφαλονιάς – Ιθάκης της ΑΔΕΔΥ καταδικάζει το χτύπημα «στο ψαχνό» εκπαιδευτικών και φοιτητών που διαδήλωναν στην Αθήνα, διεκδικώντας κάλυψη των κενών στα σχολεία με μόνιμες προσλήψεις κι όχι ομηρία κι απολύσεις, δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά, πτυχίο μοναδική προϋπόθεση για την άσκηση του επαγγέλματος. Κυριολεκτικά η αντιπροσωπεία της ΕΛΜΕ-ΚΙ και του ΝΤ που παραβρέθηκε στη συγκέντρωση, βίωσε το «τυφλό χτύπημα» μέσα στο πλήθος, τη «βροχή» από χημικά και χειροβομβίδες κρότου λάμψης εκ μέρους των ΜΑΤ. Καταγγέλλουμε το βαρβαρότητα αυτή, που οδήγησε στον τραυματισμό στο κεφάλι της συναδέλφισσας Θεοδώρας Δριμάλας, στελέχους του ΠΑΜΕ και μέλους του ΔΣ της ΔΟΕ, του εκπαιδευτικού - βουλευτή του ΚΚΕ Γιάννη Δελλή, καθώς ενός φοιτητή από τη Φιλοσοφική σχολή.

Αυτή η ενέργεια καταγράφεται ως μια ακόμα πράξη αυταρχισμού και βαρβαρότητας από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για να περάσει την αντιλαϊκή της πολιτική. Δεν πείθουν, πλέον, κανένα οι δηλώσεις του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, πως «δεν άκουσαν, δεν είδαν τίποτε» για το έγκλημα αυτό. Το γεγονός αποτελεί συνέχεια των συστηματικών επιθέσεων που δέχονται μια σειρά από κινητοποιήσεις εργαζομένων το τελευταίο διάστημα. Το «κνούτο» αποτελεί το αναγκαίο συμπλήρωμα κάθε αντιλαϊκής πολιτικής, όσο κι αν ΣΥΡΙΖΑ ορκίζεται στο «καρότο» των ψεύτικων ελπίδων και των αυταπατών. Αυτή είναι η πείρα κι από όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις των ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, που ορκίζονταν – όπως κάνει κι σημερινή - στο «ευαγγέλιο» της ΕΕ, του ΟΟΣΑ και του κεφαλαίου, που «τα δίνουν όλα» για την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων.

Χαιρετίζουμε τη μαζική συμμετοχή των εκπαιδευτικών - ιδιαίτερα των δασκάλων - της Κεφαλονιάς στη απεργία, το συντονισμό δράσης που επιτεύχθηκε στο Νομό μεταξύ των εκπαιδευτικών σωματείων, την παρακαταθήκη της οργάνωσης από τα κάτω, που εκφράστηκε με τη σύσκεψη δεκάδων πρωτοβάθμιων σωματείων στην Αθήνα, στην οποία δώσαμε «παρών». Η μαζική και δυναμική συγκέντρωση εκπαιδευτικών και φοιτητών στην Αθήνα, η αποφασιστικότητα που έδειξαν, το γεγονός ότι δεν κάμφθηκαν από το χτύπημα και αντέδρασαν οργανωμένα, έδωσε την καλύτερη απάντηση στο προκλητικό εμπόριο ελπίδας της κυβέρνησης. Δόθηκε αγωνιστική απάντηση στις διακηρύξεις του κ. Γαβρόγλου ότι «όλοι μπορούν να δουν το εαυτό τους» στον κυβερνητικό σχεδιασμό, δηλαδή να δουν τον εαυτό τους αδιόριστο, απολυμένο, ταπεινωμένο και χωρίς δικαιώματα. Οι κινητοποιήσεις έδειξαν πως δεν περνάει εύκολα το «διαίρει και βασίλευε», στην αρένα του αλληλοσπαραγμού, πως υπάρχει ένα μάχιμο ριζοσπαστικό τμήμα που διεκδικεί συλλογικά το δικαίωμα στη μόνιμη σταθερή εργασία για όλους.

Η κυβέρνηση κι όλες οι δυνάμεις που μοιράζονται την ίδια στρατηγική μαζί της, δεν θα ξεμπερδέψουν με την τρομοκρατία, τον εμπαιγμό και την εκλογική εξαπάτηση, από την μάχη αυτή χιλιάδων συναδέλφων για το δικαίωμα στην ζωή και στην αξιοπρεπή εργασία.

Καλούμε τα σωματεία των εκπαιδευτικών της δύναμης του ΝΤ, τους γονείς, τους μαθητές και όλο το λαό του Νομού να καταγγείλουν και να καταδικάσουν τη βάρβαρη αυτή επίθεση και να δώσουν τη μάχη για σχολεία που θα ανταποκρίνονται στις ανάγκες των παιδιών της εργατικής λαϊκής οικογένειας.

  • Οι απολύσεις δεν θα περάσουν! Κάλυψη όλων των κενών! Μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών που εργάζονται τα τελευταία χρόνια στα σχολεία! Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους!
  • Συνεχίζουμε τον αγώνα, για την απόσυρση του νομοσχεδίου! Οργανώνουμε την πάλη, δίνουμε τη μάχη για την επιτυχία της 24ωρης Απεργίας στην εκπαίδευση, τη Δευτέρα 14 Γενάρη!
  • Δίνουμε συνέχεια στο συντονισμό της δράσης! Εξαντλούμε κάθε δυνατότητα να διαδηλώσουμε στο Σύνταγμα στις 15:00!

Αργοστόλι 11/01/2019

Ο Πρόεδρος

Η Γραμματέας

Δημήτρης Μαντζουράτος

Σοφία Μισαηλίδου